canım benim öncelikle hayırlı uğurlu olsun inşallah.. bende aynı tatlı telaşlar içerisindeyim. o yüzden bildiğim kadarıyla anlatayım.. öncelikle aileleri tanıştırdık biz, bize geldiler. sonrasında annesi 1 -2 hafta sonra oturmaya geldi bize. o gün söz günü belli oldu ve bohça yapılacak mı, içine neler konulacak onları konuştuk. sonunda beraberce gidip alışveriş yapmaya karar verdik. birde aile arasında olacağı için ben her gelene birer minik bohça daha hazırladım.daha detaylı bir bilgiye ihtiyacın olursa elimden geldiğince yardımcı olurum
Çok sağol amorcum,
Bizim aileler Ramazan Bayramından sonra tanıştılar. Geçen haftasonu da benim ailemi çağırdılar, ailem onların evine misafir oldu.
Babamın tarafı zeytincilikle uğraşıyor. Tarladan mahsülü işçiler topluyor, babam da onların başında olması gerekiyor. O yüzden, isteme & söz zeytin bitimine ertelendi. O da Aralık sonu gibi görünüyor.
Annemgil müstakbel kayınvalidemle sözde bohça hazırlamak yerine sadece nişan da hazırlansın o da sadece aile bireylerine olsun; teyze hala vs olmasın dendi. Çünkü benim annemgil 12 kardeşler, bizimki batar vallahi
Şimdi amorcum, bu söz tepsisi yerine söz yastığı modaymış sanırım. Onu da hallettim. Cuma günü kargoyla geldi.
Bugün baya okudum söz & isteme topiklerini. Söz mendili varmış, söz bohçası varmış, misafirlere hediyeler varmış... Daha neler neler varmış da haberim yokmuş...
Bir arkadaş küçük kavanozları kahvelerle süslemiş, hediye etmiş gelenlere. Bir arkadaş da küçük kalpli kurabiyeler yaptırmış sözü için. Face.de bu tür kurabiyeler yapan birkaç isme mesaj attım kurabiye tane hesabı 3tlden yapıyorlar. Toplamda 30 tane yaptırsak 90 tl falan...
Bir de şunu sorayım; söz alışverişinde erkek tarafı neler alır? İsteme için elbise ayarlarım ben o sorun değil de, sözde giyecek elbise alıyor mu erkek tarafı, yoksa biz mi alıyoruz elbisemizi?