• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi İsteme & Söz merasimi Hk.

kycno

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
2.620
146
163
Arkadaşlar merhaba,
Aynı mesajı, Tahmini ve kesin 2013 gelinleri topiğine de yazdım ama bu başlık altında da yardım alabilirim ümidiyle yeniden yazıyorum:

Allah nasip ederse Aralık ayının sonu gibi isteme ve söz merasimi olacak. Şimdiden beni bir tatlı telaş sardı ki sormayın

Bu konularda ben de ailem de çok acemiyiz... Ailemin ilk çocuğuyum, sevdiceğim de ailede evlenecek ilk erkek.

İsteme ve söz prosedürlerinden hiç haberdar değilim. evlilik hazırlığı topiğinde epey şey okudum ama kafam allak bullak oldu :)

Bu merasimleri atlatmış, deneyimli arkadaşlar bana yardımcı olabilirlerse çok mutlu olurum :16:

canım benim öncelikle hayırlı uğurlu olsun inşallah.. bende aynı tatlı telaşlar içerisindeyim. o yüzden bildiğim kadarıyla anlatayım.. öncelikle aileleri tanıştırdık biz, bize geldiler. sonrasında annesi 1 -2 hafta sonra oturmaya geldi bize. o gün söz günü belli oldu ve bohça yapılacak mı, içine neler konulacak onları konuştuk. sonunda beraberce gidip alışveriş yapmaya karar verdik. birde aile arasında olacağı için ben her gelene birer minik bohça daha hazırladım.daha detaylı bir bilgiye ihtiyacın olursa elimden geldiğince yardımcı olurum

canım benim öncelikle hayırlı uğurlu olsun inşallah.. bende aynı tatlı telaşlar içerisindeyim. o yüzden bildiğim kadarıyla anlatayım.. öncelikle aileleri tanıştırdık biz, bize geldiler. sonrasında annesi 1 -2 hafta sonra oturmaya geldi bize. o gün söz günü belli oldu ve bohça yapılacak mı, içine neler konulacak onları konuştuk. sonunda beraberce gidip alışveriş yapmaya karar verdik. birde aile arasında olacağı için ben her gelene birer minik bohça daha hazırladım.daha detaylı bir bilgiye ihtiyacın olursa elimden geldiğince yardımcı olurum

Çok sağol amorcum,

Bizim aileler Ramazan Bayramından sonra tanıştılar. Geçen haftasonu da benim ailemi çağırdılar, ailem onların evine misafir oldu.
Babamın tarafı zeytincilikle uğraşıyor. Tarladan mahsülü işçiler topluyor, babam da onların başında olması gerekiyor. O yüzden, isteme & söz zeytin bitimine ertelendi. O da Aralık sonu gibi görünüyor.

Annemgil müstakbel kayınvalidemle sözde bohça hazırlamak yerine sadece nişan da hazırlansın o da sadece aile bireylerine olsun; teyze hala vs olmasın dendi. Çünkü benim annemgil 12 kardeşler, bizimki batar vallahi :1:

Şimdi amorcum, bu söz tepsisi yerine söz yastığı modaymış sanırım. Onu da hallettim. Cuma günü kargoyla geldi.
Bugün baya okudum söz & isteme topiklerini. Söz mendili varmış, söz bohçası varmış, misafirlere hediyeler varmış... Daha neler neler varmış da haberim yokmuş...

Bir arkadaş küçük kavanozları kahvelerle süslemiş, hediye etmiş gelenlere. Bir arkadaş da küçük kalpli kurabiyeler yaptırmış sözü için. Face.de bu tür kurabiyeler yapan birkaç isme mesaj attım kurabiye tane hesabı 3tlden yapıyorlar. Toplamda 30 tane yaptırsak 90 tl falan...

Bir de şunu sorayım; söz alışverişinde erkek tarafı neler alır? İsteme için elbise ayarlarım ben o sorun değil de, sözde giyecek elbise alıyor mu erkek tarafı, yoksa biz mi alıyoruz elbisemizi?

öncelikle gelenlere hediyelerden başlayalım;
illaki bişey vermek zorunda değilsin ama bence her yeni gelin böyle şeylere çok ama çok hevesli oluyor. bu yüzden maddi duruma göre minik birer hediye çok ama çok sevimli oluyor. ben bohça yaptırdım herkese ve içine birer havlu, çorap, başörtü koydum.ama en güzel hediyelerden biri mendil bence, çünkü eski zamanlarda kızlar ellerinde mendil işlerler ve damat adaylarına o mendili evleneceklerine dair bie "söz" olarak verirlermiş. bence erkeklere ayrı kadınlara ayrı birer beyaz mendil alıp onları nazar boncukları ve kurdelelerle susleyip güzel beyaz minik keselere koyarak hediye edebilirsin. elimde bir kaç resim var, fikir hoşuna giderse gönderebilirim.

kurabiye pasta falan o gece için çok güzel detaylar, yalnız dediğin gibi maliyeti biraz fazla. bir arkadaşım kendisi yapmıştı herkes çok beğenmişti kurabiyeleri belki sana fikir olabilir.
hatta aklıma gelen bir şey olursa tekrar yazarım.

bizde söz ve isteme aynı anda oldu. ben kıyafetimi kendim aldım fakat bohçanın içine bir elbise koydular. biz söz karşılığı gittiğimizden, o elbiseyi onlara giderken gittim. sizde biraz farklı olmuş, bizde sözden evvel erkek tarafına gidilmez.

siz bohça yapmayacağınız için bence bütün elbiselerini kendin almalısın. sadece söz yüzüklerinizi gidip almanız ve senin küçük detaylarla o geceyi süslemen bence yeterli. bol bol resim çekilmeyi unutmayın. :1:

Amorcum çok teşekkürler, kafama birşey takılırsa yine sana sorarım :16:

Bence burada her okuduğun şeyi yapmaya çalışma çünkü hem teferruatlı şeyler var hem de bazıları abartılı..
Kahve falan olayı nişanda hediye vermek için ama hem söz hem nişan yapacaksanız, söz zaten yakın akrabalarla olacağı için öyle şeylere pek gerek yok. Havlu dağıtma gibi şeyler de adetlerle ilgili, yakın çevrenizde adetleri bilen kimse yoksa yine gerek yok :)
Nişanda da düğünde de kızın kıyafetini erkek, erkeğinkini kız tarafı alır alyanslar da aynı şekilde. Masraf etmek istemiyorsanız takım elbisesini giyer gelir yani :)
Tam olarak bir şeyler sorarsan cevap vermek daha kolay olur. Ama sözde alyanslar ya da sadece tektaş ve bir iki tane bilezik takar erkek tarafı. Bazıları küçük bohçalar da hazırlıyor. Böyle yani :)

Back