İsteksizlik

Nmat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2021
93
-3
36
Eşimle evlenme aşamasında ve evliliğimizin ilk yılında çok zorlu süreç geçirdik ailesel şahsi çok kavgamız birbirimizi incitmemiz oldu şimdi daha iyiyiz kavga konusunda ama bende cinsel isteksizlik var hatta aklıma cinsellik gelmiyor. Yaşadığımız o zor dönemlerin etkisi mi psikolojik mi. Genel olarak zor süreçleri atlattık ama ister istemez etkileri içsel devam ediyor evliliğimin oturması için zamana mı ihtiyacım var. Zor süreçler yaşayıp sonradan herşeyi rayına koyabilen düzelten var mı mutlu olan var mı

Zor süreçleri atlatmışsınız. Bından sonrasını biraz zamana bırakın bence elinizden gelenide yapın tabi bu arada

Yapılabilecek çok şey var ama önce geçmişi düşünmeyi bırakıp eşini önyargısız yeniden sevmen lazım

Kuzum bende sen gibiyim isteksizlik hat safhada ama bir yerde okudum cinsellik alışkanlıkmis yani ne kadar sık yaparsan hormonlar da eskisi gibi oluyormuş bizde ben isteksiz olsam da eşim saolsun uğraşıyor çabalıyor biraz daha eski düzenimize döndük mesela sabahtan ona mesajlar at güzel mesajlar falan akşama kadar yasayacaklarinizi hayal et kendini hazırlamış olursun biraz bu da ise yarıyor

Geçer, geçiyor. Sadece nasıl olsa isteksizim diye salmayın. İlişkinizi tekrar sıcaklaştırmaya uğraşın. İyice el etek çekilince daha da soğuklaşır.

İlişkinizi görev gibi değil renklendirmek için uğraş verin sık yapmaya çalışırsanız duzelme olur diye tahmin ediyorum

Eşinize bunu kırmadan söyleyin gönlümü almana bana güzel davranmana ihtiyacım var deyin. Sürpriz yapsın, mutlu etsin. Mesela şunu yapsan, böyle şeyler hazırlasan çok mutlu olurum diye fikir verin. Ben açıkça diyorum beni üzme istediğin zamanda, yoksa zorlanıyorum kırılıyorum diyorum. Tabi abartmayın ufak şeyler olsun. Düşünmesi yeterli siz de beklentinizi yükseltmeyin. İstek arttıran yiyecekleri araştırın kereviz vb. Sadece eşinize mi istek yok yoksa genel bu mevzuda mı eksiklik var? Antidepresan veya başka bir ilaç kullanıyorsanız bunu da araştırabilirsiniz. Hususen antidepresanlar sıkıntılı bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…