Merhaba güzel insan, yukarıdaki arkadaşların yazdığı gibi, sizin de bir işe girip ek gelir yaratmanız eşinizi rahatlayatilir. Yukarıda haliniz vaktiniz iyiyken zamanla çok şükür karnımız doyuyor noktasına geldiğinizi söylemişsiniz.
Öncelikle çok nahifsiniz. Konuya yaklaşım tarzınız çok güzel. Ama bunu kabullenmek bir erkek için, hele ki evi geçindirme sorumluluğu tek başına kendinde olan bir erkek için kadına kıyasla çok daha zor olabilir. Bu durumda siz ne kadar onu hoş tutmaya çalışsanız da, onun gururu incinebilir. Bunun için sizin onu incitmeniz şart değil, kendi kendine bunu dert ediniyor, sıkıntı veriyor olabilir.
Bu noktada size tavsiyem "daha önce bir işte çalışmadığınızı" ve aile dinamiklerinizi de göz önünde bulundurarak, ev içinde yapabileceğiniz bir iş, sizin için güzel bir alternatif olabilir. Bez çantalar dikmek, çanta örmek veya ev yemekleri pişirip satmak olabilir bu işlere bir örnek oluşturabilir.
Bunu söyleme amacım iş bulma olasılığınızın düşük olması değil. Belki eşiniz başkasının yanında çalışmanıza rıza göstermeyebilir. Ya da gösterse bile, zoraki bir rıza gösterebilir. Bu da onun gururunu incitir. ( çünkü yetemiyorum gibi bir his oluşturabilir ve erkekler bunu bir gurur meselesi haline getirmeye müsaittir.) Bu nedenle, onun açısından en nahif nasıl halledilebilir diye yaklaşıyorum olaya.
Bu arada, sizi hiç tanımıyorum. Ama o kadar güzel bir eşsiniz ki :) Allah herkese sizin gibi bir yol arkadaşı nasip etsin. Heekesin karısından/ kocasından şikayet ettiği bir çağda, o kadar yapıcı bir tavır içindesiniz ki, insanın sizin gibi bir eşi oldu mu, sırtı bir daha yere gelmez. Allah sizden razı olsun, zevceliğinizi makbul bulsun inşallah.
Göğsünüzde ki ağırlık kalksın, içinizdeki sıkıntılar hafiflesin diye sizin için dua edeceğim. Şimdi ben daha önce hiç tanımadığım ama eşine karşı örnek bir tavır sergileyen bu kadına, hayranlıkla dolu bir anne şefkati besliyorum. :)
En kısa sürede feraha kavuşmanız temennisi ile...