İstek ! Yardimci olurmusunuz?

Hope123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2015
110
58
Merhabalar..
21 yasindayim maddi sebeplerden lise son sınıfta okulu bıraktım. Ara verdim. Sonra acık ögretim lisesine kaydoldum. Şuan az Bi kredim kaldı bitecek inşallah lisem. Lise okurken de girilebiliyormus kpss ye. Hem ona hemde Ygs ye girmek istiyorum. Üniversiteyi açıktan okumayı düşünüyorum zaten calismam lazım çünkü. Ama gelin görün ki o kadar istememe rağmen ders calismiyorum :KK43: calismadan yapmak istiyorum herşeyi .. Size Nasıl geliyo ders calisma isteği? Bide program mi yapiyorsunuz? Yazarak mi calisiyorsunuZ okuyarak mi? İsten yorgun geldiğimde yorgunum boşver dedim şuan evdeyim calisabilirim ama içimden gelmiyor. Yardımcı olur Musunuz:KK43:

Tatlım ders çalışma şekli tamamen kişiye özeldir... ben hep okuyarak,anlamadigim en ufak noktada tekrar ederek çalışırdim..

Uzun soluklu programlara uyanan insanlar çok nadirdir... kısa zaman için program yapabilirsin... Mesela bu hafta şu kadar çalışırsam, şu konuları bitirirsem kendimi odullendirecegim de.. istediğin sevdiğin bişeyi kendine ödül yap...

birde ortamı seveceğin hale getir.... Mesela 1 2 liraya böyle güzel şekilli kalemler var onlardan alabilirsin.... çalışmak isteyip de yapmıyorsan bunlar teşvik edebilir...

Birde çevrende seni destekleyen insanlar varsa söyle daha da motive etsinler seni....

Ben kendime alt limit koyuyorum. Kafamda günde ne kadar çalışacağımı baştan belirlersem daha kolay geliyor sanki. Misal günde minumum 4 saat çalışacağım dersem masanın başına oturup daha kolay çalışıyorum. Kendi kendime bu 4 saati çalış sonra ne yaparsan yap, gez dolaş diyorum. Psikolojim rahatliyor gibi sanki. Bir de mola vererek çalış. Bu önemli. Ben 1 sat çalışıp mola veriyorum. Sonra 1 saat daha... Molalar uzun olmasın ama... Tabii bu benim subjektif deneyimim. Sana faydali olur mu bilemem ama denenebilir

Eğitim hayatim boyunca son gün calismis biri olarak nasil yardimci olabilirim bilemiyorum. :KK45:

Yani bi program yapsan? Üniteleri ayirsan saat, gün, hafta olarak? Kurs falan ayarlayabilirsen daha verimli olur. Sisteme oturmuş olur programda...

Yardımcı olabilecek yokmu ?? :KK43:
Bir de şöyle düşün, önceki konuda çeşitli işlerde çalıştığını anlamışsin. Orda yeri geliyor saatlerce ayakta kalıyorsun 3-5 kuruş para için. Bunu da öyle düşün. Onu yapabiliyorken bunu hayli hayli yapabilirsin.Hem burda mesai saatin de daha az:) ayrıca kpss yi kazanırsan karşılığını kat kat alacaksın insaallah :)

Bende programa göre gitmiyorum .
Sınavda gelecek konular listesi, öncesinde kısa bir konu anlatım özelliklerle ilgili ön bilgileri işleyiş
Donra sonra konu ilgili örnek sorular inceleme
Örnek sorular sonrasında, süreli test çözüyorum.
Kaç dakikada kaç soru çözebiliyorum zamanla yarışmak adına bu iyi oluyor.
Çözemediğim sorularıın çözümlerine bakıp , çözemediklerimi tekrar bakmadan çözmeye çalışıyorum ve daha genel tekrar yapıyorum ..
Tüm konular bitmeden tekrar tekrar başa dönüp test çözerek konu pekiştiriyorum

Öyle bir programım yok kendimi ne zaman iyi hissediyorsam o zaman çalışıyorum
Mesela dün hiç çalışmadım bugün sırf ders çalıştım , bak şuan burdayım mesela. ders çalışabilirdim ama canım istemiyor

Teşekkür ederim :KK43: yılmicam kazanamazsam da tekrar tekrar giricem. Su lisemde Bi bitse :KK43:

X