Gelinlik Modelleri İstediğiniz Gelinlik Fotolarını Birleştirebilirim

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Merhaba kızlar,

Kendim bir gelinliğin modeli için farklı bir etek tarzı arıyordum, o yüzden photoshop programında montaj yaparak farklı hallerini görmek istedim.

Düşündüm de sizlerin de buna ihtiyacı olabilir. Bir gelinliği çok beğenirsiniz ama başka bir gelinlikteki özellik bunda olsa nasıl olur diye düşünebilir ve görmek isteyebilirsiniz.

Nacizane kısıtlı photoshop bilgimle en azından bir fikir edinmenize yarayacak kadar düzgün bir montaj yapabilirim diye umuyorum.

İsteyeniniz olursa iki gelinliğin benzer duruştaki fotoğraflarını bana göstermeniz ve neyi neyde görmek istediğinizi belirtmeniz yeterli. Tabi ben de öğrenci olduğum ve her zaman giremediğim için şu sürede yaparım diyemem ama yardımcı olmaya çalışırım.

Buyrun kendim için yaptığım örnek:

Özellikle açık gelinliği kapalı olarak diktirmek isteyen arkadaşlara bu işlemi yapmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Açıkken çok güzel görünen bir gelinliğin kollarını kapattığınızda tüm havası sönebilir ve gelinlik kaldıramayabilir:

Konuyu açarken öğrenciyim demişim pazartesinden beri Allah'ıma bin şükür değilim Teklifim halen geçerlidir...

Canım tamda kalbimden geçiriyordum, hatta bu konuda sana özel mesaj yazacaktım şimdi istediğim modelleri sana yükleyeceğim.
Üstteki modelleri alttaki modelin eteğiyle bütünleştirmeni istiyorum. Biliyorum etek olan kısmının kumaşı farklı, ama bu tarz düşünüyorum. Kollarınıda dantelden kapatacağım. Bir bak bakalım tatlım şimdiden teşekkürler

Yukleresim.com

Yukleresim.com

Son düzenleyen: Moderatör:
Buda istediğim etek kısmı. Kabarıklığı ve şeklini böyle düşünüyorum. Dantel bölümü üst bölümde kullanılan dantel ile aynı olacak.

Yukleresim.com

Üst kısım yukarıdaki gibi, fransız dantellerle kaplanacak. Kolları dirseklerime kadar olacak. Yaka kısmı çok acık olmasada hafif kayık olabilir diye düşündüm. Etek alt kısmınıda çok kabarık olmayan bir model seçeceğim. Az çok tarzımı anlamışsındır. Eğerki elinde güzel etek resimleri varsa, ekleyebilirsin. Düzenleyebilirsin

Rozelinda, bak bu işlemi yapmanın bir yararı ortaya çıktı. Gönderdiğin etek modelindeki gelinliğin straples üst sınırına kadar drapesi var dikkat edersen. Bu durumda, drapelerin ne noktada biteceği ve dantel kısmının başlayacağına karar vermen gerekiyor. bence göğüs altında bitmesi lazım drapelerin, en geç. ayrıca, ilk yüklediğin resimde boynu yüksek yakalı, o resim kafamı karıştırdı çünkü en son yazdığında hafif kayık yaka istemişsin. hangisi olsun? boynun da kapalı mı olsun yoksa açık mı?

Drape konusunda söylediğin gibi gögüste bitmesimi daha hoş olur canım bilemedim:26:

İki resimde dantel kısmı farklı, kapalı değilim, yakasının çok kapalı olmasına gerek yok diye düşündüm. Kayık yaka daha hoş geldi sanki gözüme. Bu arada kollar uzun olacak, dirseklerime bitecek canım

Elimden geldiğince gelinlikleri birleştirdim. Tabii 3 farklı dantel olduğu için desende uyumsuzluk görünüyor ama sende öyle olmayacaktır. Bence şu şöyle bir uygulama olacaktır. Straples kalıbın göğüs kısmında düz kumaşın herhangi bir drape olmadan uygulanır. (artık tafta mı olur, organze mi, saten mi, şantuk mu sen seçersin) Göğüs altından inerken küçük küçük büzgü drapeler başlar. Belden aşağısında ile drapeler yavaşça pile haline getirilir ve istediğin toplama uygulanır. Bunun sonrasında, önce üstündeki dantel kısım ayarlanır, yani yakan, kolların ve straplesin göğüs üstüne gelecek kısmı tek bir parça olarak dikilir. Bu parçanın straples üstündeki kısmı dantelin deseni kenarından kesilir ve aplik yapılır düz kumaşın üstüne. Daha sonra küçük küçük danteller aplik yapılarak gelinliğin tamamlanır. Yalnız dantel seçerken güzel bir kenar danteli seçmelisin, çünkü yakanda, kollarında ve etek altında dantelin kenar dilimi kullanılmalı.

Harika da olur

Son düzenleme:
cevap yaza basınca açılan editörde aşağıya bakın, smileylerin de altına. eklenti ekle butonuna basın. açılan pencerede dosya ekleye tıklayın ve dosyaları seçe basın. bilgisayarınızdan resimleri seçin. upload files sayesinde site üzerine yükleyin. sonra o resmin küçük pencerede çıkması lazım. onu bulup üstündeki kutucuğu işaretleyin ve pencerenin sağ altıdan içeriğe ekleye basın.

Minenes Gelinlikçi Terimleri Kullanıyorsun..
Moda Eviniz Falan mı Var ?
Moda Evinde Montajcı mısın?

Yoksa Normal Grafiker misin ?

Merak Ettim.. Gelinliğe Falan İhtiyacım Yok..

Son düzenleyen: Moderatör:
Minenes Gelinlikçi Terimleri Kullanıyorsun..
Moda Eviniz Falan mı Var ?
Moda Evinde Montajcı mısın?

Yoksa Normal Grafiker misin ?

Merak Ettim.. Gelinliğe Falan İhtiyacım Yok..

websitesi tasarımcısıyım. bu yüzden photoshop biliyorum. gelinlikçi terimleri kullanıyorum çünkü yeni gelinlik diktirdim modaevim yok ama olsun isterdim, zamanım ve sermayem olsa yapmak isteyeceğim bir iş. gelinlikçilerin havasına, ortamına bayıldım...

naptın bacı sen yaa? gelinlik araştıra araştıra mı bu hale geldin? sezarın hakkı sezara eline sağlık çok güzel olmuş.

naptın bacı sen yaa? gelinlik araştıra araştıra mı bu hale geldin? sezarın hakkı sezara eline sağlık çok güzel olmuş.

bu konuyu bir yıl önce açmışım. o zamandan beridir forumun gelinlik bölümünde geziniyorum. hep giyime,dikime merakım vardı zaten, nişanlanmamla bu ilgi gelinliğe kaydı. bir ara nişanlım isyan etti günde 10 saat gelinlik modeli bakıyorsun diye. anlayacağınız sevdim bu işi.

valla ben bu olayı profesyonele dökmeni öneririm.herkes en sevdiği işi yapsın ya. harbi becerebiliyosun ama şunu anlamıyorum madem bu kadar gelinlik eksperi olmuşun,niye straplez kabarık sevmyosun(gör gözünün önündeki güzelliği) asıl benim buna isyanım var

minenes aslında istediğim üste M şeklinde dantel bir askı...alttada orta kabrıklıkta bir gelinlik.ama hem alt hem üst dantel olursa boğar ama saten sevmiorumnolucam ki ben

Canım var ya süpersin sana nasıl teşekkür etsem bilemedim. İşte budur:13: Kafamda tasarladığım, elimde kabataslak çizdiğim gelinliğimin aynısı. Ben aynen böyle bir gelinlik istiyorum. Bu resmi gösterip diktireceğim. Bu arada söylediklerini aklıma not ettim. Kumaş ve dantel seçimimi ona göre yapacağım. Hakkını helal et arkadaşım, yordum seni
Tekrardan sağol tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…