• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstediğim Bölümü Kazanmakta Psikolojik Sorun Yaşıyorum.

Gizemlikiz90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
271
98
28
28
Merhaba. Ben şuan lise sona gidiyorum ama bu yıl mezun kalıyorum. Staj yaptığım için adam akıllı çalışamadım. Seneye hazırlanıcam.
Ben hukuk bölümünü kazanmayı çok istiyorum. Hala istiyorum ama hani o bölümün puanının sıralamasının yüksek olması beni o kadar çok yıprattı ki. Çevremdeki insanlar en yüksek alacağın puan 290 300 fazla hayal kurma falan diyolar. Ben meslek lisesiyim. İnanın sanki çevremdekiler hani bi destek olmuyolar. " Olsun ya kazanan kişilerde insan sende çalışırsan niye olmasın" diyen yok. Ya annemler bile öyle. Ben avukat olmak istemiyorum aslında. Hakimlik-Savcılık sınavlarına hazırlanmak istiyorum. Hani okul bitiyor altı ay stajımızda bitince. Biliyorum bu baya erken bi karar yada çok yüksek bi hayal. Adaletin başına bi kadın savcinin geçmesi çok gurur verici. Ülkemizde kadınlarada adalette yer olduğunun göstergesi bence. Dersane veya kurs açısından imkanım yok . İnternetimiz var. Hocalar izleyerek antrenmanlarla matematik serisine başladım ve şuan 1. kitabımı bitirdim daha 2,3,4 serisine başlamadım ama başlayacağım. Sizce kazanmak çok mu zor? Başka bölümlere bile yöneldim nasıl olsa yüksek gelmez diye hemşirelik, kamu yönetimi, öğretmenlikler. Sayısal değilim hemşireliğin puanları düşük diye seçtim. Kamu yönetimi hukukun alt dalı diye seçtim. Öğretmenlikte bi umut tutar diye seçtim. Ama gönlümdeki hukuk. Görüşlerinizi paylaşın. Sizi seviyorum.

Seneye girmeye kararliysan cok vaktin var calisacak, neden olmasin. Kazananlarin hepsi kursa mi gidiyor ayrica. Yuksek puanli diye dert etme, baska sehirlere de gidersin gerekirse daha dusuk puan ile kapatan. Iyi calisirsan kazanirsin mutlaka. Su genclerin moralini bozanlar hevesini kiranlar napmaya calisiyorlar ya gercekten motivasyonunu dusurunce ne elde ediyorlar ben anlamiyorum Allah islah etsin.

Seneye girmeye kararliysan cok vaktin var calisacak, neden olmasin. Kazananlarin hepsi kursa mi gidiyor ayrica. Yuksek puanli diye dert etme, baska sehirlere de gidersin gerekirse daha dusuk puan ile kapatan. Iyi calisirsan kazanirsin mutlaka. Su genclerin moralini bozanlar hevesini kiranlar napmaya calisiyorlar ya gercekten motivasyonunu dusurunce ne elde ediyorlar ben anlamiyorum Allah islah etsin.
Neymiş birazcık gerçekçi bakıcakmışız.

Ailen için bir şey diyemem ama destek olmayanlar kıskançlıktan. Daha önünde uzun zaman var, sen istedikten ve çalıştıktan sonra olmayacak şey değil. Sadece meslek lisesi çıkışlı olduğun için daha çok çaba sarfetmen gerekebilir. Onu da azmederek halledersin. Bunun için psikolojik olarak kendini yıpratmana gerek yok, rahat ol, elinden geleni yap, gerisi Allah'a kalsın. Ayrıca emin ol herkes dershaneye gitmiyor, benim bir tanıdığım vardı gazeteden biriktirdiği kuponla kitap alıp üniversite kazanan. Kendini dış dünyanın sesine kapat, kimseyi dinleme hedefine odaklan. Eminim yapacaksın :)

Ailen için bir şey diyemem ama destek olmayanlar kıskançlıktan. Daha önünde uzun zaman var, sen istedikten ve çalıştıktan sonra olmayacak şey değil. Sadece meslek lisesi çıkışlı olduğun için daha çok çaba sarfetmen gerekebilir. Onu da azmederek halledersin. Bunun için psikolojik olarak kendini yıpratmana gerek yok, rahat ol, elinden geleni yap, gerisi Allah'a kalsın. Ayrıca emin ol herkes dershaneye gitmiyor, benim bir tanıdığım vardı gazeteden biriktirdiği kuponla kitap alıp üniversite kazanan. Kendini dış dünyanın sesine kapat, kimseyi dinleme hedefine odaklan. Eminim yapacaksın :)
Oh be nihayet sonunda birisi çıktı :)) Çok teşekkür ederim. Destek verince birisi inanılmaz mutlu oluyorum.

Elini sallasan hukuk mezununa çarpıyor, bence çok uzak bir hayal değil. Daha iki kelimeyi bir araya getiremeyen, okuduğunu anlayamayan tipler hukukçu olmuş. Sen neden olmayasın. :olamaz:

Oh be nihayet sonunda birisi çıktı :)) Çok teşekkür ederim. Destek verince birisi inanılmaz mutlu oluyorum.
Üniversite kazanmak eskiden daha zordu, şimdi İnternet, farklı farklı yayınlardan test kitapları derken hem imkan çoğaldı hem de üni çokluğundan puanlar falan çok yüksek değil belli başlı okullar dışında, tabi sen hukuk istiyorsun her halukarda çalışmak zorundasın. Meslek liseliyim diye dövünme ayrıca yani meslek lisesi çıkışlı olup hayali olduğu için alakasız bölümlerde okuyanlar da var, zorlansalar da götürüyorlar bir şekilde. Hayalcilik değil benimki :) rica ederim yani çalışmaya hırslan diye söylüyorum bunları. Şimdiden kolaylıklar dilerim :)

Gerçekten mi? Öyle tipler varmi harbiden?
Ohooo parayı bastırana diploma veriyorlar. Ayrıca son dönemde adalet bakanlığı Hakim savcı açığını kapatmak için çok fazla alım yaptı. Sen mezun olana kadar açık kapanır büyük ihtimalle. Hatta şimdi bile açık kapandı diyorlar. Bunları bil sonra hayal kırıklığı yaşama.

Üniversite kazanmak eskiden daha zordu, şimdi İnternet, farklı farklı yayınlardan test kitapları derken hem imkan çoğaldı hem de üni çokluğundan puanlar falan çok yüksek değil belli başlı okullar dışında, tabi sen hukuk istiyorsun her halukarda çalışmak zorundasın. Meslek liseliyim diye dövünme ayrıca yani meslek lisesi çıkışlı olup hayali olduğu için alakasız bölümlerde okuyanlar da var, zorlansalar da götürüyorlar bir şekilde. Hayalcilik değil benimki :) rica ederim yani çalışmaya hırslan diye söylüyorum bunları. Şimdiden kolaylıklar dilerim :)
Cidden herkes bunu söylüyor. Üniversite kazanmak daha zormus eskiden.
Ohooo parayı bastırana diploma veriyorlar. Ayrıca son dönemde adalet bakanlığı Hakim savcı açığını kapatmak için çok fazla alım yaptı. Sen mezun olana kadar açık kapanır büyük ihtimalle. Hatta şimdi bile açık kapandı diyorlar. Bunları bil sonra hayal kırıklığı yaşama.
Aaaa :( Yaaa deme. Haberim yoktu

Benim zamanımda herkes hukuğa giriyordu 40 kişilik sınıftik 20 si avukat şu an.. puanı orta halli idi.. şimdi daha iyi öğrenciler tercih ediyor puani yukseldigine gore sen de onlardan biri olabilirsin.. neden olmasın ? Öğretmenlik bile demissin ama bence gönlünde deli gibi öğretme aşkı beyninde ideallerin ve ruhunda aşırı sabir yoksa uzak dur derim.. zira çok zor bir meslek.. Ben aşıkken meslegime zor dayanıyorum bazen.. iyiki çok seviyorum yoksa nasıl çekerdim diyorum..

Benim zamanımda herkes hukuğa giriyordu 40 kişilik sınıftik 20 si avukat şu an.. puanı orta halli idi.. şimdi daha iyi öğrenciler tercih ediyor puani yukseldigine gore sen de onlardan biri olabilirsin.. neden olmasın ? Öğretmenlik bile demissin ama bence gönlünde deli gibi öğretme aşkı beyninde ideallerin ve ruhunda aşırı sabir yoksa uzak dur derim.. zira çok zor bir meslek.. Ben aşıkken meslegime zor dayanıyorum bazen.. iyiki çok seviyorum yoksa nasıl çekerdim diyorum..
Hukuk gelmez diye ondan seçtim. Alternatif yani.

Bin tane okul acildi, birinden birini kazanirsin. Ailen ozel okula gonderebilir mi?
Benim bir arkadasim 3. Senesinde Ege tipi kazandi. Bize gore okuk.notlari falan cok kotuydu. Biz o puanlarin yanina bile yaklasamadik. Sazan gibi ilk senemizde tercih yaptik. Ben gen muhendisligi istiyordum. O zamanlar sadece tek fakultede vardi, haliyle puani cok yuksekti. Keske bir kac yil daha calissaymisim.

Bin tane okul acildi, birinden birini kazanirsin. Ailen ozel okula gonderebilir mi?
Benim bir arkadasim 3. Senesinde Ege tipi kazandi. Bize gore okuk.notlari falan cok kotuydu. Biz o puanlarin yanina bile yaklasamadik. Sazan gibi ilk senemizde tercih yaptik. Ben gen muhendisligi istiyordum. O zamanlar sadece tek fakultede vardi, haliyle puani cok yuksekti. Keske bir kac yil daha calissaymisim.
Üzgünüm durumum yok. Şuan ki mesleğin ne?

Kimsenin senin bir şey başaramayacağına inandırmasına fırsat verme öncelikle.Çünkü sen bir bireysin değerlisin.
Tercihin doğrultusunda en çok neyi istiyorsan ona yönelmelisin yoksa bütün ömrün boyunca pişmanlığını yaşarsın.Yapacağına İnan ve bu doğrultuda çalışmalarını yürüt işte o zaman başarı seninle olur

Neden olmasın? Kazanabilirsiniz yeter ki istikrarlı çalışın. Ben hukuk mezunuyum bölümle alakalı sormak istediklerin varsa mesaj at yardımcı olurum:) seni kimsenin yıldırmasına müsaade etme, sen elinden geleni yap. Bir düzen oturtarak çalış. Sadece video izleyerek çalışma derim, kitaptan çalışmak bence daha verimli.

Bu soruya cevabımı Allah nasip ederse hukuk fakültesini bitirmek üzere olan biri olarak yazıyorum. 1-) şuan bile hiçbir şey imkansız değildir. Bizim zamanımızda edebiyat çok önemliydi. Matematik yapamasan bile fule yakın edebiyat ve coğrafya ile hatrı sayılır bir hukuk fakültesine girebilirsin. 2-) eğer bu olmazsa adalet myo yazıp en baştan itibaren güzelce dgs kasıp hukuk Fakültesine girebilirsin ama ben 1. Şıkta saydığım ihtimalin olabilitesine çokça inanıyorum. Başka sorun varsa cevaplarım. Hayallerini yaşamaktan vazgeçme.

Bende 12. sınıfım ve hayalim diplomat olmak. İmkansız aptalların sözlüğünde bulunan bir kelimedir.Bana da onu diyenler oldu takma boşver. Mezuna kalmakta kötü bir şey değil :)

Belki biraz zamana yayılabilir ama elinin altında internet olan ve yeterince isteği olan birinin üniversiteyi kazanamaması için ciddi söylüyorum gerizekalı olması lazım... (hakaret olan değil gerçek anlamından bahsediyorum)

Paran varsa kolay yoksa zor.okuması kolay değil.kazanmasından bahsediyorum.okuması özel,devlet farketmez gerçekten zor.insanlarada çok kızma gerçekçi bakmak bazen iyidir,zaman kaybını önler.1 yıl sonra kazanabilecek seviyeye gelebileceğini düşünüyorsan şansını dene ama ondan fazlası için değmez benim kişisel görüşüm.

Back
X