Çanakkale'de Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yönelik açılan davada, tartışma yaratacak talepler yer aldı.
Eylemler sırasında yola sprey boyayla yazı yazan 13 yaşındaki bir çocuğun 2 yıla kadar hapsi istendi. Savcı hapis cezası olmazsa, "çocuk yuvaya alınsın" dedi.
B.T.İ. isimli, 8'inci sınıf öğrencisi eylemler sırasında yola Hükümet istifa, Faşizme ölüm gibi sloganlar yazdı. Radikal Gazetesi'nin haberine göre, Çanakkale İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tevfik Güreşçi, B.T.İ.'nin Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçundan işlem yapılmasını istedi. Bu suçlamaları ağır bulan Çocuk Şubesi ise, kamu malına zarar verme iddiasıyla şikayetçi oldu.
Savcı da iddianamede, "kamu malına zarar" suçlamasını yönelitti. 13 yaşındaki B.T. İ. hakkında rapor hazırlayan Adli Tıp Uzmanı çocuğun, "suçun anlam ve sonuçlarını anlayacak olgunlukta olmadığını" vurguladı. Ancak savcı raporu dikkate almadı.
2 yıla kadar hapsi istenen B.T.İ. ilk duruşmaya katılmayınca, hakim ikinci duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.
DHA muhabirinin ulaştığı B.T.İ., yaşadıklarını anlattı. O gün yürüyüş sırasında diğer insanların yaptığı gibi davrandığını belirten B.T.İ., Abiler sloganlar atıp, yazılar yazıyordu. Değişik geldi ve ben de yazmak istedim. Yarım kalan spreylerden istedim ve ben de belirli yerlere yazılar yazdım. Sonrasında başıma gelmeyen kalmadı. Bu yaptığım kamu malına zarar vermekse, evet o zaman zarar verdim. Ama 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istenmesi biraz fazla gibi geldi bana. Türkiyede bir sürü olaylar oluyor. Çok ciddi şeyler oluyor, böyle hapis cezaları verilmiyor demiş
iyide hani çocuklar bu olaylarda kullanılmamıştı. alın bakın işte bal gibi kullanılmış. o spreyi o çocuğa vermek yerine , "Senin yerin burası değil" diye gönderilemez miydi?
Bunu söylediğinizde o insanların çocuğu kandırıp o yazıyı yazdırmış olduğu anlaşılıyor,ki böyle birşey yok.alın bakın işte bal gibi kullanılmış
Çok şükür,çok üzülmüştüm yavrucağa.Çanakkalede Gezi Davası'nın en küçük sanığı 13 yaşındaki B.T.İ. bugün hakim karşısına çıktı. Duruşmada, B.T.İ'ye ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi...
Çok şükür,çok üzülmüştüm yavrucağa.
Ablacım ceza almamış mı?
Konuyu taradım ama ilişmedi gözüme.
İnşallah almamıştır.
Yok canım almamış,hürriyette kısa bir haber olarak geçtiler,ayrıntılar gelecek diyordu.
Evet o çocuk evine gönderilse iyiymiş,ama gönderilmemiş.
Yanlız yukarıdaki ifadenin hiçbir yerinde çocuğun kullanıldığı yazmıyor,onu nereden çıkardınız anlamadım.
Çocuk boyayı istiyor,karşısındakide düşüncesizlik edip veriyor.
Bunu söylediğinizde o insanların çocuğu kandırıp o yazıyı yazdırmış olduğu anlaşılıyor,ki böyle birşey yok.
Bu ülkede develete zarar vereceksen büyük oynayacaksın ben onu anladım.
Yazı yazmış diye 12 yaşındaki çocuğun hapsi isteniyor ama milyar dolarlar götüren bakanlar hala milletvekili koltuğunda oturuyor.
çok önceden de açılmıştı böyle konular, orda tartışılmıştı ya ordan dem vuruyorum .
kandırmışlar mı yazmışım ben, kullanmışlar. o çocuk orda o yazıyı yazmış, spreyi abilerinden istemiş, "abileri" de uyarmak yerine bi güzel spreyi tutuşturmuşlar eline.
13 yaşındaki bir çocuğa yasa dışı bir gösteride sprey verip onun yazı yazmasını seyretmek kullanmak olmuyor yani. onun cezai ehliyeti olmaması aynı zamanda yasal ve yasal olmayanı ayırt edememesi manasına gelir . oradaki "abileri" ise cezai ehliyeti olan kişiler ve neyin yasal neyin yasal olmadığını biliyorlar. yani 13 yaşındaki bir çocuğun orada bulunmaması gerektiğinin farkındalar. tabi ama ortada kullanma yok. herşey rıza çerçevesinde olmuş. alan memnun değil veren memnun, nasıl olsa cezai ehliyeti yok. hapsi istenirse de , bacak kadar çocuktan ne istediniz, hain adalet, der yaygarayı basarız diyorlar.Bende diyorum ki kullanmamışlar.
Çocuk kendi istemiş spreyi ,ordakilerde yanlış yapmış ve vermişler,ama kullanmamışlar.
Çocuğa kendiler gidip al bu spreyi yazı yaz deselerdi ''kullanmış'' olurlardı.
DHA muhabirinin ulaştığı B.T.İ., yaşadıklarını anlattı. O gün yürüyüş sırasında diğer insanların yaptığı gibi davrandığını belirten B.T.İ., “Abiler sloganlar atıp, yazılar yazıyordu. Değişik geldi ve ben de yazmak istedim. Yarım kalan spreylerden istedim ve ben de belirli yerlere yazılar yazdım. Sonrasında başıma gelmeyen kalmadı. Bu yaptığım kamu malına zarar vermekse, evet o zaman zarar verdim. Ama 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istenmesi biraz fazla gibi geldi bana. Türkiye’de bir sürü olaylar oluyor. Çok ciddi şeyler oluyor, böyle hapis cezaları verilmiyor” demiş
iyide hani çocuklar bu olaylarda kullanılmamıştı. alın bakın işte bal gibi kullanılmış. o spreyi o çocuğa vermek yerine , "Senin yerin burası değil" diye gönderilemez miydi?
Çocuklar daima bir yerlerde kullanılabilir...
Bunun savunulacak yanı yok ama...
Hadi o çocuk 13 yaşındaydı da kullanıldı dediğin gibi...
Ya bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?