• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte o dava bugün...

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
Çanakkale'de Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yönelik açılan davada, tartışma yaratacak talepler yer aldı.

Eylemler sırasında yola sprey boyayla yazı yazan 13 yaşındaki bir çocuğun 2 yıla kadar hapsi istendi. Savcı hapis cezası olmazsa, "çocuk yuvaya alınsın" dedi.

B.T.İ. isimli, 8'inci sınıf öğrencisi eylemler sırasında yola “Hükümet istifa”, “Faşizme ölüm” gibi sloganlar yazdı. Radikal Gazetesi'nin haberine göre, Çanakkale İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tevfik Güreşçi, B.T.İ.'nin ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçundan işlem yapılmasını istedi. Bu suçlamaları ağır bulan Çocuk Şubesi ise, ‘kamu malına zarar verme’ iddiasıyla şikayetçi oldu.

Savcı da iddianamede, "kamu malına zarar" suçlamasını yönelitti. 13 yaşındaki B.T. İ. hakkında rapor hazırlayan Adli Tıp Uzmanı çocuğun, "suçun anlam ve sonuçlarını anlayacak olgunlukta olmadığını" vurguladı. Ancak savcı raporu dikkate almadı.

2 yıla kadar hapsi istenen B.T.İ. ilk duruşmaya katılmayınca, hakim ikinci duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Çanakkale'de Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yönelik açılan davada, tartışma yaratacak talepler yer aldı.

Eylemler sırasında yola sprey boyayla yazı yazan 13 yaşındaki bir çocuğun 2 yıla kadar hapsi istendi. Savcı hapis cezası olmazsa, "çocuk yuvaya alınsın" dedi.

B.T.İ. isimli, 8'inci sınıf öğrencisi eylemler sırasında yola “Hükümet istifa”, “Faşizme ölüm” gibi sloganlar yazdı. Radikal Gazetesi'nin haberine göre, Çanakkale İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tevfik Güreşçi, B.T.İ.'nin ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçundan işlem yapılmasını istedi. Bu suçlamaları ağır bulan Çocuk Şubesi ise, ‘kamu malına zarar verme’ iddiasıyla şikayetçi oldu.

Savcı da iddianamede, "kamu malına zarar" suçlamasını yönelitti. 13 yaşındaki B.T. İ. hakkında rapor hazırlayan Adli Tıp Uzmanı çocuğun, "suçun anlam ve sonuçlarını anlayacak olgunlukta olmadığını" vurguladı. Ancak savcı raporu dikkate almadı.

2 yıla kadar hapsi istenen B.T.İ. ilk duruşmaya katılmayınca, hakim ikinci duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Bu nasıl bir tahammülsüzlüktür böyle.

pkklılar elini kolunu sallayarak dağdan insin, vatan hainlerine iadei itibar yapılıp ülkeye davet edilsin, yetmezse çıkıp mitinglerde şarkı söylesin, başbakanımız ve avanesini duygulandırıp ağlatsın.

iki gün önce kadıköyde, apo itini destekleyenler pkk çaputlarıyla gösteri yaparken, polis de onların korumalığını yapsın.

taş atan çocuklar için yasa çıksın, taş atan çocuklara aman ha bişey olmasın. onlar pkknın kandırdığı çocuklar, onları kazanalım. çanakkaledeki çocuğu tutuklayalım, ne de olsa o çocuğun arkasında "bu çocukları destekleyen sözde sivil toplum örgütleri ve vakıflar yok, insan hakları dernekleri de çok meşgul" bu ne iki yüzlülüktür kardeşim!!!

DHA muhabirinin ulaştığı B.T.İ., yaşadıklarını anlattı. O gün yürüyüş sırasında diğer insanların yaptığı gibi davrandığını belirten B.T.İ., “Abiler sloganlar atıp, yazılar yazıyordu. Değişik geldi ve ben de yazmak istedim. Yarım kalan spreylerden istedim ve ben de belirli yerlere yazılar yazdım. Sonrasında başıma gelmeyen kalmadı. Bu yaptığım kamu malına zarar vermekse, evet o zaman zarar verdim. Ama 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istenmesi biraz fazla gibi geldi bana. Türkiye’de bir sürü olaylar oluyor. Çok ciddi şeyler oluyor, böyle hapis cezaları verilmiyor” demiş

iyide hani çocuklar bu olaylarda kullanılmamıştı. alın bakın işte bal gibi kullanılmış. o spreyi o çocuğa vermek yerine , "Senin yerin burası değil" diye gönderilemez miydi?

DHA muhabirinin ulaştığı B.T.İ., yaşadıklarını anlattı. O gün yürüyüş sırasında diğer insanların yaptığı gibi davrandığını belirten B.T.İ., “Abiler sloganlar atıp, yazılar yazıyordu. Değişik geldi ve ben de yazmak istedim. Yarım kalan spreylerden istedim ve ben de belirli yerlere yazılar yazdım. Sonrasında başıma gelmeyen kalmadı. Bu yaptığım kamu malına zarar vermekse, evet o zaman zarar verdim. Ama 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istenmesi biraz fazla gibi geldi bana. Türkiye’de bir sürü olaylar oluyor. Çok ciddi şeyler oluyor, böyle hapis cezaları verilmiyor” demiş

iyide hani çocuklar bu olaylarda kullanılmamıştı. alın bakın işte bal gibi kullanılmış. o spreyi o çocuğa vermek yerine , "Senin yerin burası değil" diye gönderilemez miydi?

Evet o çocuk evine gönderilse iyiymiş,ama gönderilmemiş.
Yanlız yukarıdaki ifadenin hiçbir yerinde çocuğun kullanıldığı yazmıyor,onu nereden çıkardınız anlamadım.
Çocuk boyayı istiyor,karşısındakide düşüncesizlik edip veriyor.
alın bakın işte bal gibi kullanılmış
Bunu söylediğinizde o insanların çocuğu kandırıp o yazıyı yazdırmış olduğu anlaşılıyor,ki böyle birşey yok.
Bu ülkede develete zarar vereceksen büyük oynayacaksın ben onu anladım.
Yazı yazmış diye 12 yaşındaki çocuğun hapsi isteniyor ama milyar dolarlar götüren bakanlar hala milletvekili koltuğunda oturuyor.:51:

Çanakkale’de Gezi Davası'nın en küçük sanığı 13 yaşındaki B.T.İ. bugün hakim karşısına çıktı. Duruşmada, B.T.İ'ye ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi...
Çok şükür,çok üzülmüştüm yavrucağa.

Yok canım almamış,hürriyette kısa bir haber olarak geçtiler,ayrıntılar gelecek diyordu.

Gerçekten çok sevindim..
Yok ceza denildi, yok ailesinin yanından alınsın denildi. İnsan üzülüyordu. Bi de ülkemizde hukuk çok gelişmediği için, olabilir diye korkuyor insan.
Vallahi rahatladım.
Teşekkür ederim ablacım bilgilendirdiğin için. :16:

Evet o çocuk evine gönderilse iyiymiş,ama gönderilmemiş.
Yanlız yukarıdaki ifadenin hiçbir yerinde çocuğun kullanıldığı yazmıyor,onu nereden çıkardınız anlamadım.
Çocuk boyayı istiyor,karşısındakide düşüncesizlik edip veriyor.

Bunu söylediğinizde o insanların çocuğu kandırıp o yazıyı yazdırmış olduğu anlaşılıyor,ki böyle birşey yok.
Bu ülkede develete zarar vereceksen büyük oynayacaksın ben onu anladım.
Yazı yazmış diye 12 yaşındaki çocuğun hapsi isteniyor ama milyar dolarlar götüren bakanlar hala milletvekili koltuğunda oturuyor.:51:

çok önceden de açılmıştı böyle konular, orda tartışılmıştı ya ordan dem vuruyorum .

kandırmışlar mı yazmışım ben, kullanmışlar. o çocuk orda o yazıyı yazmış, spreyi abilerinden istemiş, "abileri" de uyarmak yerine bi güzel spreyi tutuşturmuşlar eline.

çok önceden de açılmıştı böyle konular, orda tartışılmıştı ya ordan dem vuruyorum .

kandırmışlar mı yazmışım ben, kullanmışlar. o çocuk orda o yazıyı yazmış, spreyi abilerinden istemiş, "abileri" de uyarmak yerine bi güzel spreyi tutuşturmuşlar eline.

Bende diyorum ki kullanmamışlar.
Çocuk kendi istemiş spreyi ,ordakilerde yanlış yapmış ve vermişler,ama kullanmamışlar.
Çocuğa kendiler gidip al bu spreyi yazı yaz deselerdi ''kullanmış'' olurlardı.

Bende diyorum ki kullanmamışlar.
Çocuk kendi istemiş spreyi ,ordakilerde yanlış yapmış ve vermişler,ama kullanmamışlar.
Çocuğa kendiler gidip al bu spreyi yazı yaz deselerdi ''kullanmış'' olurlardı.
13 yaşındaki bir çocuğa yasa dışı bir gösteride sprey verip onun yazı yazmasını seyretmek kullanmak olmuyor yani. onun cezai ehliyeti olmaması aynı zamanda yasal ve yasal olmayanı ayırt edememesi manasına gelir . oradaki "abileri" ise cezai ehliyeti olan kişiler ve neyin yasal neyin yasal olmadığını biliyorlar. yani 13 yaşındaki bir çocuğun orada bulunmaması gerektiğinin farkındalar. tabi ama ortada kullanma yok. herşey rıza çerçevesinde olmuş. alan memnun değil veren memnun, nasıl olsa cezai ehliyeti yok. hapsi istenirse de , bacak kadar çocuktan ne istediniz, hain adalet, der yaygarayı basarız diyorlar.
ama kullanma yok...........

Çocuklar daima bir yerlerde kullanılabilir...
Bunun savunulacak yanı yok ama...
Hadi o çocuk 13 yaşındaydı da kullanıldı dediğin gibi...
Ya bu?
bm_gywycaaanbql.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani çocuğun cezai ehliyeti yok nasılsa diye neden çocuğu kullansınlar ki zaten kendileri de yazıyor gayet açık ve aleni şekilde kendileri ceza almamak için yazamasaydı o zaman çocuğu kullanmış olurlardı kaldı ki bunun suç olduğunu bildiklerini o spreyi veren abilerinde bildiğini zannetmiyorum o yüzden bir kötülük yapıyorlar gibi görmemişlerdir.

Kaldı ki eğer bu kişi çocuk olmasaydı, cezai ehliyeti olsaydı ceza alacaktı hapis yatacaktı öyle mi. Nerede görülmüş böyle bir şey her yere yazılar yazıyorlar değişik küfürlerde yazılıyor bu zamana kadar hangisi alınmış ceza verilmiş ama olayı geziciler yapınca hapise karar veriliyor normal bir zamanda duvarlara yazılan yazılara ceza uygulanmıyor. Kamu malına zarar vermekmiş. Yaa orada kaç gencimiz öldü toprağın altında ama cana kıyan kişiler dışarıda, yazı yazanlara hapis. Kamu malımı daha değerli bir insan canımı acaba. Bu ülkede ekmek çalanlar hapis yattı evinden milyon dolarlar çıkanlar aklanıyor işte adalet.

Çocuklar daima bir yerlerde kullanılabilir...
Bunun savunulacak yanı yok ama...
Hadi o çocuk 13 yaşındaydı da kullanıldı dediğin gibi...
Ya bu?
bm_gywycaaanbql.jpg

Onları görmezler canım görürler mi hiç. Kendilerini kefenleyip gitsinler öl de ölelim desinler alkış tutarlar o çocuklara ama aynı şey gezi de olunca çocuklar kullanılıyor olur elbette al eline spreyi yaz hadi demek hoş değil ama bile isteye çocuğun kullanıldığını sanmıyorum ordakilerin bunun suç olduğunu bildiklerini de sanmıyorum. O Yaşta çocuklara biber gazı bile satılıyor ülkemizde önce o tehlikeli maddeleri satma yasağı koysunlar o zaman.

Back