• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte migren tedavisi

16 Ağustos 2010
294.730
607.105
1.098
43
Malatya
artik-migren-tedavi-edilebiliyor.jpg


Baş ağrısı veya diğer belirtiler sizi normal günlük yaşamınızdan alıkoyuyorsa bunun sebebi migren olabilir. Migren atakları genellikle 4 ile 72 saat arasında sürer ve kişi ataklar arasında normaldir. Baş ağrısı migrenin belirtilerinden yalnızca bir tanesidir. Bu ağrı genellikle tek taraflı, yoğun ve zonklayıcı tarzda bir baş ağrısıdır. Görme bozuklukları; kör noktalar, parlayan ışıklar, görmenin bozulması veya zig zag şekiller görülebilir. Aura olarak adlandırılan bu belirtiler migrenlilerin yalnızca %10’unda görülür. Aura ile birlikte olan migrenede klasik migren denir. Bulantı ve kusma ile takip edilen hastalar olduğu gibi ışık, koku ve sese karşı hassasiyette olanlarda büyük orandadır.

Migren tetikleyicileri de kişiden kişiye göre değişebilmektedir. Bunun yanında bazı uyaranlarda ortak olarak görülebilir. Alkol kullanımı, fazla kafein alımı, yüksek tansiyon, doğum kontrol hapları, hazır gıdaların içesindeki bazı maddeler, diş ağrısı, adet dönemi, farklı sebeplerden olan baş ağrıları en önemli migren tetikleyicileri arasındadır. Kişiye özel tetikleyicileri ise çoğaltmak mümkündür. Duygusal yönden etkilenmeler, fiziksel bazı uyaranlar ve dış etkiler de kişilerde migrenin tetiklenmesinde önemli bir yere sahiptir.

migrenbotoks.jpg


Migren tedavisinde ise çok farklı yöntemler kullanılmaktadır. Bunlar öncelikle yaşam tarzının düzenli olması, düzenli uyumak, düzenli yemek yemek, bilinen tetikleyicilerden uzak durmak (kafein, eski peynir, et koruyucuları, salamura ürünler, çerez), düzenli aerobik egzersiz yapmak, duygusal stresi azaltmak, meditasyon, sosyal aktiviteleri artırmak, gevşeme tekniklerini öğrenmek, çevresel etkenlerden kaçınmak. Güneş gözlüğü takın, dumanlı, kokulu, gürültülü ortamlardan uzak durun, vücut duruşunuzun düzgün olmasına dikkat edin. Fiziksel teknik olarak; ısı/buz/ultrasonografi/TENS, masaj/servikal traksiyon boyun kasları için germe ve güçlendirme egzersizleri, tetik noktası germesi, baskısı ve/veya enjeksiyonu, osteopatik manipülasyonlar yapılmalıdır. Alternatif terapiler ise; hacamat, akupresör, terapötik dokunma, aromaterapi, bitkisel terapi, vitaminler (magnezyum)dir.


Kaynak: doktor sitesi
 
ulaşabildiğim kadar migren illetinden çeken kişilere ulaşmak istiyorum. kesinlikle ... diyorum nokta. ismi biraz garip olsa da yarattığı mucizeden insanın hiç gözüne gelmiyor. .... sayesinde ilaçsız, botoksuz kurtuldum çok şükür. Eyüp beyden allah kat be kat razı olsun. içeriklerini tam olarak vermiyorlar sanırım şirket sırrı ama gıda takviyesi olduğunu ve migreni tetikleyen yere destek mineral yolladıkları gibi bir takım açıklamalar yapıyorlar. şimdilik instagramdan bulabilirsiniz ......çok geçmiş olsun
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Back