işte bu da ek gıda topiğimiz olsuuun hanımlar =)

Benim oglum biberondan icmeyi sevmeyenlerden yazmistim daha once suyunubile kasikla bardakla icer . Ilk basladigimizda oda sevmedi yani bigunyerdi bigun yemezdi agzinda tutardi puskurturdu masasinin ustu kasikla doldu iki eline birden veriyordum ama tabiki bikmiycak yilmiycaksiniz azimli olmak sart bu cocuklarin yeme konusunda aksam yatti diyelim 8 gibi sabaha kadar sut yok 7 aydan sonra ki ihtiyacida yok sabah uyansin erken 6 gibi 7 de mutlaka kahvaltisini yapsin uyanmazsada siz uyandirin ki bir duzen rutini olsun alisir buna ve kahvaltisini neseyle istahla yer diye dusunyorum kahvalti icinde icinde seker barindiran gidalardan mumkun oldugunca kacinmanizi oneririm. yumurtada alerji yapmaz asil alerjil yeri sarisi :) alerjik durum olustuysa tabikde doktora gidip destek alin. anne sutu icinde tabiki verin esi bulunmaz bir besin ben 3 ay sagarak anne sutu verdim cunku oglum kas gucsuzlugu nedeniyle cabuk yorulup gerekli sutu icemiyordu ve biberona koyup 1 bazen 1.30 saat basinda bekleyip iciriyordum sutunu annelik azim isi :) yilmayin ama bi rutin duzen olusturunki isiniz kolaylassin kahvaltisini zengin yapsin icine meyve puresi yada yogurt koyabilirsiniz .

7 aydan itibaren bebeklerin gerekli temel yaglarida lamasi gerekli oldugu icin et yemeli tavuk onceliklede balik tabiki . Alerjik bir durum yoksa ortada genelde herseyi yiyebilirler . zeytinyagli yada etli sebze yemekleri iyi cekilmis kiymayla pismis yemekleri , balik icinde corba seklinde vermekle baslanabilir sonrasinda baska turlude verilebilir. bebeklerin hayatindan tatliyi cikarin yerine taze meyve koyun , bol bol sebze ve yogurt tabikide . eger sutlac yapacaksanizda icine hic seker eklemeyin cunku pirinc zaten seker deposu gerek yok ek fazla sekere . Yogurt icinede seker ekleyerek yedirmeyin sakin ve alistirmayinda sekerin beyin hucreleri uzerindeki etkilerini bi okumanizi oneririm. Annelik mesakketli zor bir is ama deger tabiki bir kucuk gulumseme ne dert birakiyor ne de yorgunluk . Yilmayin bikmayin surekli deneyin mutlaka olucaktir.

kızlar kızlar anne sütünden yoğurt yaptım bir kaç kaşıkta olsa yedirdim. Bir de benim oğlum anne sütü ile cici bebe yemeyi sevdi, aslında çok tatlı şeyler vermek istemiyordum ama sütümü değerlendirmek için deneyeyim dedim az bişi de olsa yedi.

''gece süt yok'' düşüncenize katılmıyorum, bebek beslenmesiyle ilgili çok araştırma yapıyorum mecburen, hepsinde bebek gece kendiliğinden uyanırsa mutlaka besleyin diyor. kendim uyandırmıyorum ama, çocuk kendiliğinden ağlayarak uyandığında besliyorum. ve bence beslenmelide, sabah zaten 7:30 8:00 gibi kalkıyor kahvaltısını ediyor. yavaş yavaş yemeye başladı zaten çok şükür, birkaç kaşıkta olsa.. yavaş yavaş arttırıcam inşallah. benim oğlumda biberon almıyor sizinki gibi, suyu bile bardakla içiyor :) biberonla verdiğimde reddediyor. kahvaltısına öğütülmüş ceviz, meyve peynir koymaya gayret ediyorum bazende yumurta. birde kendim evde bebe bisküvisi yapıyorum şeker kullanmadan, onuda kullanıyorum. yoğurtlarına meyve püresi ekliyorum azar azar yiyor diyebilirim. dediğiniz gibi azimli olmak lazım. zamanla oturucak inşallah :)

Merhaba bayanlar bebeklerimiz sağlıkla büyür inşallah.ben çalıştığımdan dolayı sağdığım sütler öğlen 2.5-3e kadar yetiyordu.O vakitten sonra annem mama vermiyordu.Mamanın sağlıklı olduğuna inanmayanlardan.Bu nedenle meyve suyu,meyve püresi,yoğurt ve tarhana çorbası veriyorduk.Kendi hazırladığımız tarhanayı anne sütü,devam sütü,et suyu ile hazırlayabilirsiniz.Tarhana çok sağlıklıymış bir sitede okumuştum ve sütümün yetmediği zamanlarda bunları yediriyorum.Keyifle de yiyor bebeğim.Hatta biberona alıştığı için bazen beni emmek istemiyor.Sizin yazdığınız tarifleri de not aldım ara ara bunlardan da yapıp yedirmek istiyorum teşekkür ederim.Birde konu burası değil ama baktığım halde göremedim.Bebeğim nerdeyse 6 aylık kan damlası verdi doktorumuz fakat kan damlasını verdikten sonra bebeğim aşırı derece kabız oldu damlayı kestim bende.Araştırdığıma göre damladan kaynaklanıyormuş.Böyle bişey sizinde başınıza geldimi?Sizce damalaya devam etmelimiyim?Tanıdığım bir kaç doktor ve eczacı arkadaşımız verme kes dedi.Teşekkür ederim,iyi günler herkese..

Benim doktorum da kefir ile mayala demisti anne sutunu ya da devam sutunu ya da gunluk sutu hangi sutu kullanacaksaniz kefir ile mayalayabilirsiniz ben daha denemedim ama deneyecegimm.. Yumurtanin aki alerji yapabilir ve 1 yasindan once verilmez.. Yumrta sarisi veriyorumm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…