merhaba.. önerileriniz için teşekkürler kaşığı eline veriyorum bende alışsın diye ama şimdilik bir faydası olmadı. yumurta sarısını verdim aslında geçen hafta ama vücudunda allerji tarzında kızarıklıklar oldu o yüzden kestim. izliyorum şuan geçti onlar tekrar vericem eğer yine aynı şey olursa allerjisi olabilir diye bir doktora götürmeyi düşünüyorum. bugün yine yemedi kahvaltısını zorlamadım bende.yumurtanın beyazını 1 yaşa kadar vermeyin diyor doktor allerji yapabilirmiş. yemek yerken masaya alıyorum mama sandalyesiyle ve akşam öğününü bizimle beraber yiyecek şekilde ayarlıyorum ama nafile.. yemiyor maalesef.. anne sütü alıyor evet, ve sadece anne sütü almak istiyor.. et denemedim henüz 7 ayımız dolunca başlarım inşallah. bana yardımcı olabilecek başka önerileriniz olursa bekliyorum. teşekkürler..
Benim oglum biberondan icmeyi sevmeyenlerden yazmistim daha once suyunubile kasikla bardakla icer . Ilk basladigimizda oda sevmedi yani bigunyerdi bigun yemezdi agzinda tutardi puskurturdu masasinin ustu kasikla doldu iki eline birden veriyordum ama tabiki bikmiycak yilmiycaksiniz azimli olmak sart bu cocuklarin yeme konusunda aksam yatti diyelim 8 gibi sabaha kadar sut yok 7 aydan sonra ki ihtiyacida yok sabah uyansin erken 6 gibi 7 de mutlaka kahvaltisini yapsin uyanmazsada siz uyandirin ki bir duzen rutini olsun alisir buna ve kahvaltisini neseyle istahla yer diye dusunyorum kahvalti icinde icinde seker barindiran gidalardan mumkun oldugunca kacinmanizi oneririm. yumurtada alerji yapmaz asil alerjil yeri sarisi :) alerjik durum olustuysa tabikde doktora gidip destek alin. anne sutu icinde tabiki verin esi bulunmaz bir besin ben 3 ay sagarak anne sutu verdim cunku oglum kas gucsuzlugu nedeniyle cabuk yorulup gerekli sutu icemiyordu ve biberona koyup 1 bazen 1.30 saat basinda bekleyip iciriyordum sutunu annelik azim isi :) yilmayin ama bi rutin duzen olusturunki isiniz kolaylassin kahvaltisini zengin yapsin icine meyve puresi yada yogurt koyabilirsiniz .