Ek gıda tariflerinizi bekliyoruuuz
ıspanak çorbası yapıyorum genelde bebeşim 8 aylık yoğurtla birlikte bayılıyor
aptamili yemedi sma gold aldım onuda yemedi ama bebelacın altı aydan sora sını yiyor bide arı mama katıyorum pirinç ununa iki güne bi de bi yumurta sarısı yiyor yemek yerkende ağzına tıkıyoz yiyebileceklerini malum iki dişi var seninki kaç aylık tatlım
2 yemek kaşığı evde yapılmış yoğurt 1 tatlı kaşığı unu içine karıştır biraz sıvıyağ çeyrek yumurta sarısı birazda su hepsini karıştırıp muhallebi gibi pişir. işte size pratik bebek yayla çorbası.. bunu bize beslenme uzmanımız önermişti.çocuk büyüyünce yumurta sarısı miktarı artabilir.
arkadaşlar bebeğim 5 aylık olcak nisan 29 da. meyve suyunu saat 12 veya 13 gibi veriyorum.yoğurt yemiyo akşam 19 dada devam sütüyle hazırladığım muhallebiyi veriyorum.kilomuz azdı 20 gün önce tartıldık 6500 dü ay başında yine götürücem bakalım.kilo almıyor zayıflıyo boyu uzadıkca yoğurdu siz yaparken hazır yoğurtlamu tutturuyorsunuz ben öle yapıyorum oda içime sinmiyor.
arkadaşlar bebeğim 5 aylık olcak nisan 29 da. meyve suyunu saat 12 veya 13 gibi veriyorum.yoğurt yemiyo akşam 19 dada devam sütüyle hazırladığım muhallebiyi veriyorum.kilomuz azdı 20 gün önce tartıldık 6500 dü ay başında yine götürücem bakalım.kilo almıyor zayıflıyo boyu uzadıkca yoğurdu siz yaparken hazır yoğurtlamu tutturuyorsunuz ben öle yapıyorum oda içime sinmiyor.
Bazi bebekler yogurdun tadini sevmez hazir bebek yogurtdu alip bi kup ondan bi olcu evden ekleyin o zaman yer yani ilk baslarda sevmez belki ama surekli denerseniz muhakkak sevecektir zamanla hazir olani cikarip icine meyve puresi bal recel yada baska seyde ekleyebilirsiniz yada sadede verebilirsiniz yogurt sevmiyo diye vermemek olmaz yaptiginiz sabah kahvaltisi icinede bi kasik yogurt ekleyebilirsiniz yada muhallebinize tabi soguduktan sonra . yani secenek cok yogurt yedirmek icin . bu arada zaten 4 5 aylik bebeklerin cogu sevmez yogurtu :) ama uzulmeyin alisacaktir kucuk daha bigun yer bigun yemez kasigi sokamazsiniz agzina bebekler kendi rutinini sizin yardiminizla olusturacaktir . yogurt isinide su sekilde yapin derim. ( yillardir bu sekilde yaparim ben ) bi kavanoz ile yapabilirsiniz 1 kiloluk sizde yersiniz oda yer 2 gunde 1 maya dusunduruyordur sizi nasil yapacagim nerde saklayacagim diye onunda cozumu var 1 yada 2 corba kasigi mayanizi buzlukta saklayabilirsiniz benim o sekilde 4 5 kabim var yedek mayalar yani :))) cunku heran maya bulunmuyor cogu kisi hazir yogurt yedigi icin . ben yurt disinda yasadigimdan yogurdumu yaparim surekli oglumada 2 gunde 1 yapiyorum. yogurt eksiyince yada maya kaybolunca buzluktan cikariyorum cozulen yogurdu sute ekliyorum yogurdum hazir .hazir yogurt alip yapin yogurdu ama sonrakilerde hep kendi mayanizi kullanin.
8. aydan sonra; Bir küçük patates haşlanarak iyice ezilir. İçine bir tatlı kaşığı tahin, bir çay kaşığı pekmez konur. Yıllar önce bir gazetenin ekinde görmüştüm bu tarifi. Yeğenime severek yedirirdik. Alternatif olsun. Kızım 8 aylık olunca deneyeceğim. Tahin öncesinde önerilmiyor çünkü.
Arkadaşlar bir de tariflerde yazıyoruz ama pekmezin sütle birlikte verilmesi önerilmiyor. Demir içeren gıdalar sütle tüketilirse demir emilimi azalırmış. Ispanağın yoğurtla yenmesi ve demir haplarının sütle içilmesi de önerilmiyor bu yüzden. Dün doktorumuz, pekmezi ayrı verirsin başladığında dedi. Ben keçiboynuzu pekmezi aldım, doğal. Bir de marketlerde pekmez adı altında satılanlara dikkat edin. Doğal pekmezin içinde sadece üzüm suyu bulunur.
ben evet öylede denedim keni yaptığım mayadan yapınca yoğurt gibi olmuyor böyle cıvık bişiy oluyo ama her seferinde hazır yoğurtla yapınca çok güzel oluyor.ama ben yeni bir şey öğrendim belkide öyle yaparsam.güzel tutabilir.yoğurdu yaparken mayanın içine biraz şeker ve tuz ilave edersek o sünme ve cıvıklığı önleyebilirim belki.ben 2senedir yoğurdumu kendim yapıyorum.ama işte her seferinde hazır yoğutla mayalıyodum bakalım bide böyle deniyim nasıl olcak.bebişimekeçi sütünden mayalıyım hemde
benim oğlumda 7 ayını doldurucak haftaya ama birtürlü kaşığa alıştıramadım, kaşığıda reddediyor, biberonuda, parmağımla yediriyorum maalesef.. çok zor oluyo.. bide herşeyi yemiyo sadece kahvaltı ve meyve püresi.. kahvaltıyıda kendi yaptığım bebe bisküvisini sıcak suda (ıhlamurda olabilir) eziyorum içine biraz lor peyniri ve 1 tatlı kaşığı kadar pekmez koyuyorum.. haftaya haşlanmış yumurta sarısıda eklicem ama kaşığa bir alıştırabilsem ahhh
Oncelikle selamlar ve kolayliklar diliyorum yemeyen cocuk zordur , ne zaman basladiniz ek gidalar, peynir yani sut urunleri ile pekmez bi arada verilmez kalsiyumun demiri baglayici ozelligi vardir yeterince faydalanamamanizi saglar bu sekilde vermek. kasigi surekli cocugunuzun gozu onune koyun oyuncak sansin surekli oynarsa elinde tutmaya baslar zaten belli bi sure sonrasinda kendi yemesi lazim yemekleri . Saniyorumki hala anne sutu aliyor bebeginiz yumurta icin coktan baslayabilirsiniz . 7 aydan sonra artik bebeklerin et de yemesi lazim once balikla baslayabilirsiniz 2 defa cekilmis kiyma ekleyebilirsiniz yemeklerine bide yemek yerken surekli yaninizda bulundurun bebegi parmakla beslemeye alistirmayin iyi bir huy degil bebek icin hep onun dedigi olur basa cikamazsiniz . 9. 10 olan bebek 1 yumurtaya yakini yiyebilir oncelikle yarim yumurta sarisi verin alerjik bir durum olmazsa 1 butun sariyi ekleyin cunku yeterince buyuk sizin cocugunuz daha sonrada beyaziyla yedirin mutlaka daha faydali olucaktir. 1 kasik da ceviz eklerseniz cocugunuzun omega yagi almasinida saglarsiniz blendirda ogutup kahvaltiya ekleyebilirsiniz. elinede surekli havuc muz elma gibi seyler verin eminimki yemeye alisacaktir birakin doksun ustu kirlensin temizlemek kolay onemli olan cocugunuz yemek yemeyi sevsin ve ogrensin .
:) tahmin ediyorum akiskan bir hal aliyordur yogurt . Bunun icinde bir onerim olucak krema vardir bilirsiniz marketlerde yogurt yaparken bi su bardagi kremayi ekleyin yogurdu ocaktan indirmeden once ekleyin 2 3 dakika birlikte kaynatin yogurdunuz koyu kivamda olucaktir. yogurt en cok 4.30 yada 5 saat bekletilmeli cok bekletirseniz hem cok sulu hemde eski olabilir. dolapta beklettiginiz yogurdu 2 gun sonunda yerseniz daha cok bakteri urediginden daha iyi olur. ama tabiki bebekler eksi sevmediginden onlara taze taze vermekte fayda var. Bu arada bir oneri daha sut tozu vardir onuda ekleyebiliriniz sute ve o sekildede kivamli yogrt elde edersiniz bu kahve icin olani degil ama ozel satilir pastacilar kullanir genelde. ilk mayalamada ekleniyor krema yada sut tozu sonrakilerde yapilmis yogurttan elde ettginiz mayayi kullanmanizi oneririm. baktiniz guzel tutuyor mayanizi kaybetmemek icin 3 4 kucuk kutuya koyup birkac kasik atin hemen buzlugunuza artik maya derdiniz olmaz. Hazir yogurtlarin cogunda kivam artirici oldugu icin o sekilde oluyorlar ilerde goruceksiniz ev yogurdunuz cok daha kivamli ve guzel olucak.kremayi mutlaka deneyin rengi biraz sarimsi olucak yogurdun ama gercekten sasiracaginiza eminim :)) bebeginiz icinde ek besin kadar beslenme saatlerinin duzenide onemlidir , duzeni olmayan bebek mutlaka bir sekilde yemekle ilgili sorun cikaracaktir. eline bisey tutusturmak yerine yemek saatini ogretin bi rutine koyun aciktigini dusundugunuzde degil gunde 3 ana ogun olmak uzere besleyin 2 de ara ogun meyve ve yogurt icin. benim ozel bir cocugum var ve yillardir edindigim coook fazla bilgim var bebekler konusunda .eger sormak istediginiz biseyler olursa gayet memnuniyetle yardimci olmaya bildigimi paylasmaya calisirim. bebeginizi siz yemek yerken yaninizda tutun onlar sizden ogreniyorlar yemek yemeyi ve tabiki yemeginizi anlatip sohbet etmeyi unutmayin. Eminimki cok sevecektir.
ay evet ya size çok sorum olcak o zaman yandınız valla ben günlük sütü alıtıcak kadar ocakta tutuyorum ama kremeyı koyduğumda kaynatmam şartmı ben günlük zaten pastörize diye kaynatmıyorum ama?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?