istanbuldan göç edip şilede yaşama fikri

ruholmez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
480
2
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar!
tek maaşlı öğretmen,yıllardır üsküdarda yaşıyorsa,evi yoksa şileye taşınmak nasıl bir fikir ola.

şileyi yaşayıp bilenler fikir verirse çok memnun olurum.
şileyi gördüm.
kiralar güzel bir ev için deniz gören nedir?
çok soğukmudur,sürekli yaşayanlar için sıkıcımıdır?
10 yaşında bir kızım var,orta yaşlıyız,sıkılırmıyız.
daha ucuza yaşamak mümkünmüdür?
ev almak isteyince fiyatlar üsküdardan daha ucuz mudur?
merkez mi,merkeze yakın yerler mi?
kafam yine karışık.
ama şileyi tarif etmenizi isterim.
teşekkür ederim.

istanbula alısmıs bırının bırak sıleyı baska bır sehıre bıle alısması cok zor bence.
zorluk cekebılırsın .

istanbula alısmıs bırının bırak sıleyı baska bır sehıre bıle alısması cok zor bence.
zorluk cekebılırsın .

evet hep bu düşünce bizi buraya mahkum etti.Ama istanbulun nimetlerinden çok yararlanamıyoruz.En kötüsü vasatın altında evlerde yaşamaktan.orda evlerin çoğu denize bakıyo.havası temiz.kalabalık değil.herkes birbirini tanıyo.selam vermeden geçmiyor.ne bileyim canım.

merhaba ,bu araalr bizim de böyle bir fikrimiz var ne karar verdiniz,naptınız acaba çok merak ettim..

BU KONU ÇOK ÖNCE KONUŞULMUŞ AMA BİZDE ŞU ARALAR EV ALMAK İSTİYORUZ ümraniyede kirada oturuyorum kalabalıktan her çeşit insanla karşılaşma korkusunda rahat rahat dolaşamıyorum bile bu yüzden çekmeköy taraflarından ev bakarken şile geldi aklıma biz yaz kış haftasonlarımızı hep şile ve cevresinde geçiriyoruz orman deniz hep buralarda geziyoruz dogaya hayranız eşim ve ben.Şimdi orda yaşamak nasıl olur merak ediyorum kızım bu sene 3 yaşında orda kreş okul ne bilim alışveriş nasıl olur orda yaşayanlar beni bişgilendirsin lütfen

Istanbul benide bogdu artik.
Ben bu sehirde yasamanin guzel oldugunu dusunmuyorum. Cok eziyetli bir sehir.
Havasi kirli, asiri kalabalik insanlar burda ne buluyor anlamiyorum.
Benim arabam oldugu halde rahatca gezemiyorum. Toplu tasimalarin hali icler acisi.
Bence imkaniniz varsa gidin dogal guzellikleri olan bi yerde yasamak benimde hayalim. Neyseki bu hayalimi yasamaya cok az kaldi.

Ya istanbulda yaşamak hem çok zor hemde çok güzel şilede artık istanbul a çok uzak bi yer degil diyenler var 3.köprü açıldıktan sonra orasıda gelişir diye düşünüyorum ama doga deniz yeşillik aşkım yüzünden yanlış bi kararda almak istemiyorum. En önemlisi kızım burda adım atsam kreş okul hastane eczane park hepsi yanımda ama orda öyle olmaz mı acaba temiz havada kim oldugunu bildigin insanlarla kendi bahçende oyun oynayarak büyümesi daha mı iyi

İstanbul'dan gitmek.. Rüya gibi bir hayal.. İnşallah yeni yerinizde çok daha mutlu olursunuz ki eminim olursunuz.. şu pislikten çıkarsınız..

İşte benim hayalimde o dubleks yada tripleks villalar var bu pislikten kurtulup bahçemde sebze yeriştirmek kızımı salıncakta sallayıp toprakla oynatmak iki komşunla aohbet edip çay içmek ama bu hayal sonra hüsrana döner mi diye de korkuyorum

Canım şu avm de buluşalım demek yerine hadi gel veranda da oturalım canım. Hadi gelin bu haftasonuda bizde kalın pazarları köy kahvaltısı veren bi abla var demek istiyorum

Benim kuzenim silivriye taşındı.tek maaşla ıstda kotu bır evde kalıyorlardı.cocuklarıda orta sevıyede bır koleje gıdıyordu.aynı kıraya mustakıl bahcelı bır eve çıktılar.ev çok güzel.bahcede yazın domates salatalık yetıstırıyolar.hamak bıle var.kızı özel okuldan aldılar ama ordakı bır ogretmenden haftada ıkı gün özel ders alıyor.ustelık bırde kemana baslattılar yınede özel okuldan ucuza geldı.kızın derslerı özel kursla çok ıyılestı.enıste memurdu.2750 maası vardı 700 kıra 900 okul oduyordu.sımdı kıra aynı 450 kurslara verıyor.kalan 450 ilede gezme tozma yapıyolarmıs haftasonları.ıstdayken dışarı çıkma lukslerı yoktu.sabahları kuzenım cay kısır yapıp komsuları cagırıyormus.kızıda mutlu kılo almış.ıstanbulu yasayamadıktan sonra orda yasamanın anlamı yok dıyor

İstanbul'dan Şile'ye kaçmak mı? Şile zaten İstanbul içi. Yazın herkes orada, vıcık vıcık denizde insan seli. Denizi deniz değil, boğulan boğulana. Ege veya Akdeniz'de bir yere yerleşmek varken neden Şile anlayamadım ben...

Heheh size bir sir veriyim mi ben sileliyim :D
Ama sevmiyorum sileyi yazin ciplakliktan gina geliyor kisin kimsesizlikten.
Hatta istanbulu da sevmiyorum asla orada yasamak istemem egeye asik oldum ben bu yaz ♥

Benim kuzenim silivriye taşındı.tek maaşla ıstda kotu bır evde kalıyorlardı.cocuklarıda orta sevıyede bır koleje gıdıyordu.aynı kıraya mustakıl bahcelı bır eve çıktılar.ev çok güzel.bahcede yazın domates salatalık yetıstırıyolar.hamak bıle var.kızı özel okuldan aldılar ama ordakı bır ogretmenden haftada ıkı gün özel ders alıyor.ustelık bırde kemana baslattılar yınede özel okuldan ucuza geldı.kızın derslerı özel kursla çok ıyılestı.enıste memurdu.2750 maası vardı 700 kıra 900 okul oduyordu.sımdı kıra aynı 450 kurslara verıyor.kalan 450 ilede gezme tozma yapıyolarmıs haftasonları.ıstdayken dışarı çıkma lukslerı yoktu.sabahları kuzenım cay kısır yapıp komsuları cagırıyormus.kızıda mutlu kılo almış.ıstanbulu yasayamadıktan sonra orda yasamanın anlamı yok dıyor
Ben dahs kaliteli bi yaşam istiyorum aynı kuzeniniz gibi istanbuluda yaşıyorum ama avm şura bura degil ormanını deniz kenarını gezmedigimiz yer yok ama diyorum ya ben temiz havayla nefes almak kızımı korkmadan oynatmak istiyorum

İstanbul'dan Şile'ye kaçmak mı? Şile zaten İstanbul içi. Yazın herkes orada, vıcık vıcık denizde insan seli. Denizi deniz değil, boğulan boğulana. Ege veya Akdeniz'de bir yere yerleşmek varken neden Şile anlayamadım ben...
Akdenize bende hayranım zaten konyalıyım her yaz en az bir hafta orada tatil yapıyorum ama işimizden dolayı oraya taşınmamız imkansız o yüzden en azından şehrin kalabagından birax uzak olsun şişe olsun dedim daha da tam karar almış degiliz şilede de merkezden degil ahmetliden yada kumbabadan filan bakıyoruz

Back
X