• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'dan başka bir şehre GELİN olarak gidenler........

Mermaid

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.611
1
356
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.....Erkek arkadaşımla bi mani olmazsa yazın nişanlanacağız.Ama ben İstanbul'da yaşıyorum oda Bolu'da...Büyük ihtimalle oraya gelin olarak gidicem...Ama hep soru işaretleri geziyor kafamda...Yapabilirm gibi geliyo ama ailem eminmisin diyor...Çok da seviyorum aşkımı....

Bu tarz örnekleri yaşayanlar var mı? varsa yaşadıklarını paylaşırlarsa sevinicem benneyaptımki

canım ben ist dan elazığa gelin geldim
ilk bir yılım zor geçti bazen ağladım da
ama evlendikten sonra ist a gittiğimde orda da rahat edemiyordum
yani bi ara ne elazığda ne ist da rahat edemiyodum

şimdi 8 yıllık evliyim mutluyum artık ist aklımın kenarından bile geçmiyo (alış veriş hariç)

üstelik senin yerin yakın çok zorlanmazsın

ben de ıstanbuldan akdenize gelin geldim..cok cok uzaklara..evlendigim günden beri alısamadım sevemedim..evimi bile benimsemedim..herseyi battı gözüme bu sehrın..kucucuk bir ilceye tıkıldım kaldım..gıdecek dogru duzgun yer yok..zaten olanı da ıstanbulmun tırnagı etmez..ben bu konuda cok dertlıyım..yaparım dedım sevıyorm katlanırım olsn sevdgmle olaym dedım..sımdı o dedıklerme kendım sasıyorm ınan..ne delı cesaretı varmıs..bunu söyleynce bıcok kısı yanlıs anlıyor ya da burnu buyukluk hava gıbı algılıyor ama gercekten cok farklı ıstdan baska bıryere gıtmek..hem de benım gıbı tasraya gıtmek..cok zor arkadsım ıyı dusun derımben..herseyı farklı yabancı ınan..ben kendımı uzayda gıbı hıssedıyorm..bıraz benden de kaynaklı cunku ben hep asıktım ısta ondan ayrılamam derdm buyuk sözumun kurbanı oldm..aılem de dedı cok yapamazsn ama kader..sımdkı aklım olsa asla gelmezdım ınan..benım tek duam hayırlısıyla dönmek vatanıma..ama cok zor görunuyor..keskelerle yasamak da cok kötu ayrıca..
dilerim ayrılmak zornda kalmazsın sen bari..

istanbulda dpğdum büyüddüm kalktım izmire gelin gittim
izmir küçük geldi sıkılıyorum derken
alıştım
yetmedi
şimidide ürdün gibi
alışmak imkansız dediğim bir ülkede iki yıldır yaşıyorum
burayada alıştım
iste her yer aynı

ya aslına bakarsanız bu alısma mevzusu bulundugun yere ve esıne baglı ,mutlu olduktan sora yasanır gıbı gelıyo.ve ayrıca ist ıcınde olup mutsuz olmakta var dıye dusunuyorum...belkide şans işi.....evet benım neysekı ıst a 3 saatlık bır mesafe ama belkı kandırabılırm dıyede umidim var hala :)

cnm ben aksine izmirden geldim istanbula.1,5yıl oldu. alışmak mııı?aklımdan bi an çıkmıyo memleketim. aile özlemi desen cabası. hiç bi zaman sewemedim burayı sewemeyeceğim de. hergünüm ağlamakla geçiyo. keşke zamanı geriye alabilsem. insan belki bilmediği bi şehire alışır ama ailesizliğe alışılmıyo. daha da kötüsü zaman geçtikçe daha bi anlıyosun değerlerini. keşke şuan senin yerinde olup karar verme aşamasında olsaydım... eşimle çok sewerek çok zor şartlarda evlendik hala da sewiyorum ama insanın ailesi gibi yok cnm.bunu hergün çok daha iyi anlıyosun.

canım evlılık başlı başına kolay değil ben ıst dan bursaya gelın geldım çok kolay bır geçış olmadı.tabıkı de çok fazla üzüldüğün zamanlar da oluyor karsı taraf senı ne kadar ıyı anlarsa ve benımserse o kadar kolay oluyor .tek kotu yanı ne olursa olsun ailenden uzakta oluyorsun başta hersey toz pembe gozukuyor ne kadar kısa mesafer gıderım dıyorsun ama olmuyor onlar her zaman senın yanında olamıyorlar sen de onların ıyı duşun tatlım bunun kararını verecek olan sensın karsındakı ınsanda ıyı tanı

canım herseyin hayırlısı istanbulda olup kötü bi evlilite yapabilirsin allah korusun tabi.Senin için neresi hayırlıysa orası olsun.
Ama su var istanbuldan farklı bi şehire gitmek cok zor.Ben ankaraya geldim.Çok çok zorlandım 1,5 yıllık evliyim.Eşim sağolsın her konuda destek alışmam için elinden gelen heerseyi yapıyo.Ama insanın ortamı çok önemli ben burdaki aile ortamına hiç alısamadım ve alıscagımıda sanmıyorum.He ankaraya alıstım yani heryerde yasamyo ama bu şehirde yaşamak beni mutlu etmiyo.Bitane bile arkadasım yok .Canım sıkıldıgında gidip konusacagım kafa dengi bi insan yok.Zor yani.Ben en basa dönsem hayatta gelmezdim.Ama buda kısmet işte ama çok zor.Eğer imkanı varsa o gelsin istanbula

bende istanbul dan antalya kemer e gelin geldim 1 yıl oluyor. ilk geldiğimde her akşam ağlardım sessızce. burası çok küçük bir yer alışverişe çıkamıyorsun gezmek istesen gidecek bir yer yok. arkdaş yok. kendine başka bir şehirde başka bir dunya kurmak zorundasın. kendi evim bile garip geliyordu bana ilgilenmek istemiyordum. eşimin annesi ve ablası burda yaşıyor. mesela evde kavga etsek onun çıkıp gideceği bir yer var ama benım yok. ama allahtan eşim çok anlayışlıdır. çok şükür alışmaya başladığımı hissdiyorum. aynı zamanda çalışıyorum hep söylerim çalışmazsam yaşayamam ben bu şehirde diye. allah yardımcımız olsun inş.

Kızlarr insan zamanla herşeye alışıyor... Ben de ankara ya geldim... burası da büyük şehir...
ama ıstanbul heryerden farklı... çok sehir gördüm ülke gezdim....

ama ıstanbul gibisi yok... Aıle olduktan sonra tabiki yaşanır ama ıstanbul UNutulmaz.....

BOlu çok yakın ama canım senin işş kolay...

evet yakınlıgı rahatlıyor beni de..o gelsın demıs bır arkads istanbulun kelımesını etmıyor,,gel desem ''aılenle yaşa ozmn gelme'' der bılıyorum :( ama yınede ucundan ucundan denicem :P

canım ben Ankaradan İstanbul a gelin geldim çok zor oldu ama alıştım şimdi mutluyum ama düğünüme yakın bendede soru işaretleri olauşmaya başlamıştı yapamam annemi babamı özlerim diye Allah a şükür mutluyum aile özleyince gidiyorum Ankaraya annemlerde geliyolar bana bence sen en başta konuş bu konuyu özlediğin zaman gitmek isteyeceğini felan.

İnsanın memleketi ,doğup büyüdüğü yer gibisi yok...Neler vermezdim 15 sene öncesine dönmek için...

ben ankardan geldim şimdiki aklım olsa olsa anamın yanından ayrılmam çok zorsenağlama

canım çok iyiy düşün bende bursaya gelin gittim ist.dan 2 sene zor durdum antidepresanlarla kocam seni kaybedemem ben dedi doğru istanbul:))))) bir buçuk senedir burda yaşıyoruz allaha şükür herşey daha güzel iyi düşün ne kadar yakında olsa hiç kolay diil anacından ayrı durmak....

selam... ben de karar verme aşamasındayım. o kadar bunaldım ve arada kaldım ki patlamak üzereyim sanki. bir yanım "git bursaya uzak mesafe değil alışırsın yaparsın istanbulda mutsuz olmaktansa orada mutlu ol" diyor. bir yanımda en ufak tartışma veya kriz anımızdan sonra "evlilik zaten zor, işe git, ev işine koş, evlilik zaten zor bir de ayrı şehir anne özlemi boşver yapma diyor....
bunun kararını vermem gerekiyor artık çünkü artık nişan evlilik olaylarına girmemiz gerekiyor ama ne yapacağımı hala bilmiyorum:(:(

bende istanbuldan trabzona gelin geldim ikibuçuk sene olucak çok seviyorum çok mutluyum zaten biz buralıyız kısacası mutluysan heryerde yaşanıyor..

Ben de İst' dan başka bir şehire gelin geldim,
hem de Bolu gibi değil, daha uzak bir yere, Bolu yakınmış en azından.
Zor tabi ki ama uzakta olacaksınız diye, sevdiğiniz insandan vazgeçecek değilsiniz heralde.
Burada erkeğin anlayışı devreye giriyor.
Ailenize gitmenize, görmenize, iletişiminize müdahe etmediği
ve size destek çıktığı sürece sıkıntı olmaz pek.
Alışmak biraz zaman alıyor tabi, belki de ben üni nedeniyle ailemden ayrı kaldığım için pek
zorlanmadım bilmiyorum. İnsanın kendi yuvası nerede olursa olsun güzel oluyor.

bende istanbuldan trabzona gelin geldim ikibuçuk sene olucak çok seviyorum çok mutluyum zaten biz buralıyız kısacası mutluysan heryerde yaşanıyor..

oo tiirabzon çok güzeldir bende ktü de okudum 4 sene orada yaşamıştım.. valla çok özledim.. ben istanbuldan bodrum a gelin gittim. burası valla çok güzel, istanbul un stressi , trafiği, kalabalığ yok.. Gerçi yazın küçük istanbul oluyor o ayrıı

Back
X