İstanbul’da yaşayan hanımlar

Bu dediğinizle ne alaka kadının engelli indirimi var bedava trene biniyor temizliğe kadın tutacağına yardım edecek ben burada bilmediğimiz bir ilde semt sormuşum siz destan yazmışsınız
annenin engelli indirimi varsa demek ki annen engelli bir kadin - abin kadar saglam degil. yazik degil mi besiktasin yokuslarinda inip cikip asansörsüz evleri gezsin. bir de adamin evini temizlesin.
kardesiniz koskoca çalışan bir adam. biraz sorumluluk alip kendisinin iş çıkışı ev gezmesi, emek harcamasi, buldugu evi de kendisinin ugrasa ugrasa temizlemesi daha uygun olmaz mi?
gercek bir yetiskin gibi?
bazen insanlara iyilik olsun diye yardım ediyoruz ama aslinda onlarin deneyimlerini caliyoruz. muhtemelen gecen sefer de anneniz yerlestirdigi icin kardeşinizin ev bakma bulma yerlesme hakkinda en ufak fikri yok o yüzden gözü korkuyor
Şu an Mecidiyeköy’de oturuyor annem haftaya beraber ev bakmaya gidecek oraya da baksınlar bakalım hani bizim niyetimiz annem gitmişken biraz yelpazemiz genişlesin
mecidiyekoyden besiktasa 2 otobus hatti, 1 metro (m7) bir de besiktasa yakin yerde duran metrobus geciyor.
neden tasiniyor ki?
ben besiktasta calissam Mecidiyeköyde ev tutardim masraf olmasin diye

maas düşürme hakki var mi ki?
gecen sene asgarinin 3 katini aliyorsa 51 bin ediyor, bu sene 10 bin ustunu aliyorsa 32 bin ediyor.
chatgptye sordum şöyle dedi;
Türkiye’de iş kanununa göre, işveren işçinin onayı olmadan maaşını düşüremez. 4857 sayılı İş Kanunu'nun 22. maddesi uyarınca, işveren çalışma koşullarında esaslı bir değişiklik yapacaksa (maaş indirimi gibi), bunu yazılı olarak işçiye bildirmeli ve işçinin kabul etmesi gerekir.

Eğer bu değişikliği kabul etmediyseniz ve maaşınız yine de düşürüldüyse:

İş sözleşmenizi haklı nedenle feshedebilir ve kıdem tazminatı talep edebilirsiniz.
İş Mahkemesi’ne dava açarak eski maaşınızın devamını talep edebilirsiniz.
Şirketiniz el değiştirdiği için, yeni işverenin devraldığı hak ve yükümlülükleri de incelemek gerekebilir. Sözleşmenizde veya toplu iş sözleşmesinde maaşınızın korunmasına dair bir madde olup olmadığını kontrol ettiniz mi?

o halde bu duruma "maaşı düşürüldü" denemez.

Pahalıdır orası muhtemelen
20-22 ye ev Beylikdüzünde bile zor artık
O yüzden taşınmak istiyor olabilir

Çünkü gitti kendi başına kafasına göre evi tuttu şimdi küf içinde oturuyor yağmur yağdı mı duvarlardan akıyor leş gibi rutubet kokuyor evin kapısı çelik kapı bile değil her şeyimi buraya yazmak zorunda mıyım ayrıca abim değil kardeşim kadın da kendi istedi gidiyor çünkü kaç km aramız aklı kalıyor oğlunda yaşadığı yeri bilmek istiyor ne yapayım kendi oğlu gitme mi diyeyim biz İzmirliyiz yokuşa alışkınız.Ben size semt soruyorum siz ne söylüyorsunuz bizim derdimiz kötü mahallerden ev tutmasın.Buranın tenekeli mahallesi tepeciki basmanesi gibi bir yerlere düşer kentsel dönüşüme kanar orada tek başına başına bela gelir diye korkuyoruz onun için semt soruyorum aile ilişlilerimize yorum yapın demiyorum

o halde bu duruma "maaşı düşürüldü" denemez.
O konuda yardım istemiyorum zaten kendi çalışmayı kabul ediyor beni ilgilendirmez ben sadece semt önerisi istedim ev ararken şurası da varmış diye tavsiye verebilirim kardeşime gerisi kendine kalmış

orası sahibindende ne diye geçiyor google’da Şişliye bağlı yazıyor ama bulamadım
Gülbağ mecidiyeköy gülbahar mahallesi olarak geçer şişli ilçesinde. Zincirlidere uygun ama pek tekin değil. Ayrıca 4.levent metro arkası için Ortabayır mahallesi civarı , gültepe , çeliktepe, bunlar Kağıthane ilçesine bağlı

nezih yer istemis ortabayir gültepe celiktepe demissin buralar roman ve gecekondudan bozma apartmanlar dolu tekinsiz yerler. yillar önce bir akrabamiz misafirlige gitmis gültepeye. uc saat oturmus cikmis radyosunu calmislar :)
O konuda yardım istemiyorum zaten kendi çalışmayı kabul ediyor beni ilgilendirmez ben sadece semt önerisi istedim ev ararken şurası da varmış diye tavsiye verebilirim kardeşime gerisi kendine kalmış
şişlide meşrutiyet mahallesi, 19 mayis mahallesi hem uygun fiyatli hem nispeten nezih yerler hem de besiktasa rahat ulasabilir. kurtulus , bomonti de genelde bir tik daha nezih
fulyanin metroya yakin kismi da uygun olur.
besiktasta calisan biri icin
ayrica kardesiniz igrenc küflü bir ev bulup pisman olduysa dogru ev nasil bulunur ogrenmek icin en uygun zamaninda. cunku bunu da siz yaparsanız asla ogrenemez ama neyse. kardes sizin anne sizin:)
bu arada bu saydigim yerlerde uygun fiyata guzel bir ev bulmak mumkun. benim evim de bunlardan birinde. piyasanin cok daha altinda kiram var ve gece bile guvenle gelip gidiyorum. hic tedirginlik yasamadim

Nezih yerde uygun ev bulmak için lokal olmak lazım azıcık o yüzden:) iyice dididlemek bilmek lazım. Ama kardeşi çok bilmiyor vakti de yok hem yaşanılabilir bölgeleri vardır illaki :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…