• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbulda yaşamak çok mu zor? :)

escada35

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2009
1.663
1.204
658
İZMİR
Kızlar merhaba ben izmirde yaşıyorum burada özel bir tıp merkeznde tıbbi sekreterlik, dr asistanlığı yapıyordum bazı sebeplerle işten ayrıldım. Ve şimdi İstanbulda iş bulup sarıyer de kardeşimin yanına yerleşmeyi düşünüyorum. İstanbulda olmak beni daha çok mutlu ediyor ama pahalı olmasından dolayı orada geçimi mi sağlayabilir miyim? Ben burada asgari ücret alıyordum İstanbulda özel tıp merkezlerinin çoğu asgari ücretemi çalıştırıyor yoksa 2000-2500 ü buluyor mu verdiği maaşlar bana çalışan arkadaşlar bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim.

Paran varsa istanbulda yaşamak çok kolay,
Asgari ucret demişsin, İstanbul da bircok kisi kıt kanaat da olsa asgari ücretle geçiniyor..

Paran varsa istanbulda yaşamak çok kolay,
Asgari ucret demişsin, İstanbul da bircok kisi kıt kanaat da olsa asgari ücretle geçiniyor..

asgari ücretle tek başına zor ama kardeşinle masraflarını bölüşünce geçinilir insanı en çok zorlayan kira oluyor

Istanbuldayım. Asgarı ucretle tek basına yapamazsın. 2-2.500 ıle bıle zar zor gecınırsın gıbı gelıyor. Ev arkadası fılan bulursan veya ablanla paylasırsan anca.

İzmirli misiniz? Yoksa sadece orda mı çalışıyorsunuz?İzmirli değilseniz yapabilirsiniz. İstanbulda yapamayanlar genelde izmirli. Benim hayırlısı ile kurtulduğum güne adağım var.

escada35 escada35
Izmır gibi güzelim şehri bırakmayın derim. 2500 tl ile bile Istanbul'da zor geçinirsiniz. Ev kiraları ulaşım, trafik çilesi, hepsini geçtim can güvenliği denen şey yok. Nezih bir semtte oturmak istesen kira yüksek, düşük kirada oturayım desen semt kötü, güvenlik yok.. Yaşam kalitesi bu şehirde her geçen gün azalıyor maalesef. Imkaniniz varsa bırakmayın o güzel şehri..

Parası olana da çok çok zor. Çünkü trafiği, kalabalığı parayla cozemiyorsun. Keşmekeş her yer, kalabalığı anlatılacak gibi değil. Çalışacaksınız, doğal olarak hafta sonu istanbulun tadini çıkarmak isteyeceksiniz. Sabah 7de falan kalkmaniz lazım. Avm, piknik alanı, sahil, cafe, restorant, sinema, aklınıza gelebilecek her yer ağzına kadar dolu. Trafikten tükenmiş artık herkes, kimsenin kimseye tahammülü kalmamış. Sarjim bitti sizin telefonunuzdan annemi arayabilir miyim diyene bile güvenip telefonu veremiyoruz. Herkes potansiyel suçlu :( bence korkunç şartlarda yaşıyoruz. Keşke ailem, eşim, işim, düzenim burda olmasa da kurtarabilsem kendimi

Parası olana da çok çok zor. Çünkü trafiği, kalabalığı parayla cozemiyorsun. Keşmekeş her yer, kalabalığı anlatılacak gibi değil. Çalışacaksınız, doğal olarak hafta sonu istanbulun tadini çıkarmak isteyeceksiniz. Sabah 7de falan kalkmaniz lazım. Avm, piknik alanı, sahil, cafe, restorant, sinema, aklınıza gelebilecek her yer ağzına kadar dolu. Trafikten tükenmiş artık herkes, kimsenin kimseye tahammülü kalmamış. Sarjim bitti sizin telefonunuzdan annemi arayabilir miyim diyene bile güvenip telefonu veremiyoruz. Herkes potansiyel suçlu :KK43: bence korkunç şartlarda yaşıyoruz. Keşke ailem, eşim, işim, düzenim burda olmasa da kurtarabilsem kendimi

Sırf bu kalabalık çilesınden İstanbuldan ayrıldık 1 sene kadar. Ancak iş imkanları yıne bizi geri getırdı İstanbula. Bence 2 lira maas alcam dıye İstanbula gelinmez. Ben gelmezdim değmez.
Kira olcaksa zaten duzgun bıyerde, duzgun bır evde yasamak için kafadan 1.000tl cıkar gozden "minimum". Ee bunun yemesı içmesı faturası? Hem kıtlıkta geçinip hem bunca kalabalığı çekmenın hiç alemi yok konu sahıbı.

senle yer değiştirelim lütfen

bırak izmiri memleketin herhangi bir yerinde iş bulabileceğimizi bilsek eşimle ben bu evi 2 saatte kolilerim

istanbul zor, pahalı, kalabalık, aceleci, zaman yetmez, yorar

Sırf bu kalabalık çilesınden İstanbuldan ayrıldık 1 sene kadar. Ancak iş imkanları yıne bizi geri getırdı İstanbula. Bence 2 lira maas alcam dıye İstanbula gelinmez. Ben gelmezdim değmez.
Kira olcaksa zaten duzgun bıyerde, duzgun bır evde yasamak için kafadan 1.000tl cıkar gozden "minimum". Ee bunun yemesı içmesı faturası? Hem kıtlıkta geçinip hem bunca kalabalığı çekmenın hiç alemi yok konu sahıbı.
Bence istanbul kazandırdığını çatır çatır yiyor. Benzin su gibi harcanıyor bi kere. Çünkü toplu taşımalar binilecek gibi değil, adeta mülteci kampı. Devlet hastaneleri kalabalıktan girilecek gibi değil, mecbur özel hastanelere avucla para dökmek zorundasın. Bin liraya hiç bi yerde ev yok. Sebzenin, meyvenin hem en kalitesizini hem en pahalisini yiyoruz. Okullarda çocuklar üst üste okuyor. Hadi sikayim disimi koleje göndereyim diyorsun. Yani sunduğu imkandan çok, götürdüğü var.. Rn kötüsü de herkesin asabı bozulmuş. Trafik, kalabalık yedi bitirdi sinirlerimizi

Bir kiranın 1500 olduğu yerde yaşamak hadi memur falan olsa olurda asgari ücretli biri için uzak ihtimal

Haklısınız herşeyin zor olduğunu biliyorum ama izmirde de gerçekten iş yok. En son burada iş anlamında anlaştığım yer asgari ücret + günde 7 tl lik ticked veriyor. Yol ücretide yok. Zaten günde 5 tl yol parası okunca aldıgın ücrette çar çur oluyor. Kız kardeşim sarıyerde öğretmen ev tuttu orada kira masrafım cok olmaz. Basvuru yapmıstım bir kaç gün önce bahcelievlerdeki bi yerden görüşmeye çağırdılar serviside varmıs. İş bulma konusunda sıkıntı cekmesemde belki geçim konusu sorun olur ama benim bu şehirden uzaklasmaya ihtiyacım var doğdugumdan beri aynı şehirde ailemle yasıyorum yaşımda küçük değil sanırım baska bir yerde kendi imkanlarımla yaşasam belkide hayat bana daha iyi imkanlar sunacak. Trafik konusuna gelince yorum yok :( Umarım asgari ücretten biraz fazlasını veren yer olur.

Back
X