İstanbul'da yaşam

glaze_butterfly

yenigelinmutfakta.blogspo
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
1.818
26

Merhaba arkadaşlar,

Tanıştığım biriyle evlilik aşamasını düşünüyorum.Ama evlenince işi sebebiyle maalesef İstanbulda yaşayacağız.
Bulunduğum şehir itibariyle gözümde çokmu büyütüyorum bilmiyorum ama yaşam şartları,kiralar, iş imkanları nezih semtler nereleri çok merak ediyorum...

Birde sormak istediğim tayin işimiz biraz zor ama ikimiz farklı şehirlerdeniz o benim yaşadığım şehire tayinini almak istiyor siz bu durumda olsanız ne yapardınız? İki aileyede uzak şehirdemi yoksa kendi memleketinizde mi yaşamak isterdiniz.Fikirleriniz benim için önemli cevap veren herkese çok teşekkür ederim...

Merhabalar...
Çocukluğumdan beri İStanbul'daydım. İstanbul'da yaşamak zor. Hele memursanız ve eviniz yoksa çok zor.
Ben öğretmenim. Ailemle İstanbul'da yaşarken maaşımın çoğu yol parasını gidiyordu.
Ailelerden uzak yaşamak konunsuna gelince..
Eşim Tokat'lı ve ben evlenince Tokat'a geldim. Onun ailesiyle aynı şehirdeyim. Çok zorlanıyorum. Bence iki ailedende eşit mesafede uzaklıkta oturmak gerek. Eşim serbest meslekle ilgilenince başka şehire gitme şansım da çok zor.
Gene de çok iyi düşün.

Kaygılarım fazlasıyla var istanbulda yaşam şartlarının çok zor olduğunu biliyorum .

O memur ben burda özel şirketteyim ama istanbullu merkezli olduğunu için ordada devam edebilirim kpss kazanamassam tabi...

Benimde düşüncem iki aileye yakın olmamak ama hergün bunları düşünmekten bıktım evlilik çok büyük sorumluluk.Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..

Son düzenleme:
cnm yanındaki insan omuz omuza verip zorlukların üstesinden gelinecek bir insansa şartlar ne gerektiriyorsa şimdilik dişini sık derim.. zamanla daha güzeli olur nası olsa..

Çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için...
Umarım herşey güzel olur...
Doğru söylüyorsunuz sabır en büyük erdem

İstanbul'da yaşam dediğin gibi trafik, pahalılık, kalabalık vb. unsurlardan dolayı zor.
Eğer senin yerinde olsaydım, daha küçük bir yerde yaşamayı tercih ederdim.
İstanbul'da yaşamaya başlayan bir insan gerçekten dünyanın hiç biryerinde yaşamayacakmış gibi hissetmeye başlıyor kendini. Her adımını attığın yerde, istediğini bulabilme özgürlüğünü tatmadan, ne olduğunu anlayamazsın. Tabii bu benim şahsi düşüncem. Benimle farklı fikirde olacak arkadaşlarda olabilir. İstanbul'u seviyorum, bu şehirden uzaklaştığımda özlüyorum... Fakat gel gelelim her gün işe gidip gelmek ayrı bir eziyet. Bir gün metrobüsü bozulur, bir gün metrosu bozulur, ertesi gün bambaşka bir sorun ile karşılaşır çileden çıkarsın. Tam bir kaos İstanbul'da yaşam.
Hayat pahalılığına girmiyorum bile, zaten alınan maaşlar belli, özel sektörde çalışıyorum kötü bir maaşım yok hamd olsun ama yeri geliyor (evli olmadığım halde) yetiremediğim zamanlar oluyor. Böyle bir hayat yani...

Şimdi bazen bende memlekete gittiğim günleri anımsıyorum, ne güzel yaşam. Trafik yok, temiz hava, kaostan eser yok, herkes kendi halinde, bir de komşuluk denilen bulunmaz nimet var. Oralarda mı yaşasam diyorum, sonrasında her gün o hayatı yaşamayı düşündüğümde, İstanbul'u ne kadar özleyeceğim aklıma geliyor. Tabii nişanlıyım ve mecburen hayatımızı İstanbul'da kuracağız, fakat eğer imkanım olsaydı İstanbul'dan farklı bir yerde yaşamayı isterdim. Adaptasyonum zor olurdu ama, en azından çocuklarımı daha güzel, daha farklı şekilde yetiştirme imkanım olurdu belki...

Her iki yaşamında artıları eksileri muhakkak var. Önemli olan senin eşin ile nerede huzurlu olduğun değil, bence birlikte huzurlu olmanız. Sen eşin ile mutluysan, dünyanın en olmaz şehirine gitsen bile sana orası cennet gelecektir eminim.

Allah yardımcınız olsun. Her nerede yaşıyor olursanız olun, çok mutlu olursunuz inşallah.
Ama eğer seçme hakkın var ise, İstanbul'da yaşamayı seçmemeni tavsiye ederim
Hakkınızda hayırlısı olsun...

Ne güzel özetlemişsin bazı şeyleri çok teşekkür ederim...
İşte tüm bunlar beni korkutuyor ama zamanlada alışılmayacak bişey değil belki seninde dediğin gibi İstanbul o büyülü havasıyla benide cezbeder gitmek bile istemem yada oturup hergün bıktım burdan diyerek sızlanmaya devam eder zamanla susarım :):)
İnsanoğlu her durumu kabullenebiliyor çok isterdim küçük bi şehirde yaşamayı daha iyi imkanlarda ama şuan tayin imkanımız biraz zor mecbur hayatımızı orada kurucaz çok şükür eşim diyebileceğim insan her konuda yanımda Rabbim herkese böyle birini nasip etsin umarım hep böyle devam eder
Çok teşekkür ederim güzel temennilerin için ALLAH SENİNDE GÖNLÜNE GÖRE VERSİN HEP MUTLU OL

Sağolasın canım, amin cümleten inşallah.
O zaman İstanbul'un tadını çıkartmaya bakıcaksın canım.
Kaos, trafik, hayat pahalılığın yanı sıra, güzel yerleri de var.
Mesela çok bunaldığında kendini Sultan Ahmet taraflarına atıp, Gülhane'ye yürüyerek Set Üstü Çay Bahçesinde enfes bir çay içmek, Sarayburnu manzarası ayaklarının altındayken kafanı dinlemek gibisi yoktur.
Bunları yapmak o kadar maliyetli birşeyde değildir, biraz tabana kuvvet, biraz otobüs veya tranvay, gayet makul şekilde hem gezebilir, hem İstanbul'un tadını çıkartabilirsin...
İnşallah her zaman iyi hatırlayacağın günler geçirirsin İstanbul'da.. Şimdiden hayırlı olsun canım...

Yüzümde gülümsemeye sebep oldun :):) Huzur ve saygı bununla birlikte sevgi mutluluk zaten geliyor...
Bu söylediklerini yaptığımda seni hatırlayacağım ve dua edeceğim için emin olabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…