Evet benim kardes gibi aynı evde büyüdüğüm bir kuzenim var. O memlekette evlendi yasamaya devam etti hem akraba hem de arkadas açısından hiç bir sıkıntısı olmadı.Herkes birbirini tanıyor akrabalarımız onu seviyor ilgileniyor ama gelgelelim benim açımdan ise o kadar yanlızlık hissettim hepsinin haberi vardı hepsini arıyor bayramlarda kandillerdede ihmal etmiyordum evime her defasında davet ederdim gelsinler diye. Yıllarca ne aradılar ne geldiler üstelik iki şehr arasında çok mesefa de yok. Kuzenlerimle düzenli buluşmalar yapalım dedim Ona da benden baska istekli olmadı. Aynı memlekette olmayınca akrabalık bile yapmıyor insanlar hep çıkar peşinde. Çıkar varsa seni umursuyorlar . Bilmiyorum 15 yıllık evliliğimde sekiz yılı izmitte son yedi yılınıda istanbulda yasadım. Ama istanbullamı ilgili nedir izmitteyken çevrem vardı insanlar karşılıklı ilgigösteriyorlardı biraz da olsa. Burda sıfır. Yedi yıldır birçok yeni insanla tanıstım kaç kişi oldu arkadaşlık etmeye sürdürmeye çalıştım ama olmadı. İyice bunaldım Başkabir şehirde yaşasaydım izmirin kasabaları yada benzer. Daha farklı olurmuydu bilmiyorum.