Gelinlik Modelleri İstanbulda veya Ankarada Gelinlik Nereye Ne Kadara Diktirilirr ???

gnnrkcy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
2.687
4
66
İstanbul
Kızlar yardım edin lütfen!!! Gelinlik modelimi beğendim ama İstanbulda nereye diktirebilirim bilmiyorum. Ben Ankaradayım nişanlım İstanbulda. Ankara da mı daha uyguna gelir Ankara da mı fikrim yok. Kaç prova gerekir onu da bilmiyorum. Lütfen deneyimli arkadaşlar yardım etsin.Şu gelinliği hakkını vererek uygun fiyata dikecek birini bulabilir miyim?

hayırlı olsun şekerim..ben istanbuldaydım ankarada diktirdim..benden önce de yengem aynı yere diktirdiği için 1000 tl e pazarlık ettik..3 provada flan oldu..kızılayda bir yerdeydi hep gelinlikçiler vardı 4 katlı filan bi çarşıydı..ama unuttum valla ankarayı nereydi bilemiyorum şimdi..amma güzel olmuştu gelinliğimm...yengeminki de çok güzeldi..senin model de güzel sen de eminim çok güzel olursun..gelinler hep güzel bea..

canım çok teşekkür ederim yorumun için. Eğer yengenden öğrenirsen Gelinlikçinin adını Kızılaya gidince görüşürüm ben de . Çok teşekkürler. İnşallah içime sinecek şekilde diken bir yer bulurum. Sen çok uyguna diktirmişsin. Burda o fiyata diken bir yer bulsam İstanbula gitmem diye düşünüyorum.

öğrenirsem hemen yazarım canım..

Kızlar Elegant Gelinliğe gittim kumaşlar dikimler harika ve gelinlik bile denedim çok hoş modeller var demo olarak yapmışlar e pronovias modelleri. Çok beğendim ama benim istediğim gelinliği hakkını vererek 3,2 bin TL ye yapacağını söyledi. Ayrıca daha az dantel detayı olan farklı bir modeli ise en uygun 2bin 100 e yaparım dedi. Açıkçası fiyatlar biraz pahalı beklediğimden ama insanın gözünün arkada kalmayacağı bir yer gibi görünüyor. And çarşısında da Filinta Modaevine gittim terzisiyle konuştuk o kadar garanti verdi ki model için şaştım kaldım. Beğenmezsen sana 10000 TL 'lik gelinlik almayı taahhüt ederim dedi. O da bu gelinliği 2000 e yaparmış, 100 TL de indirimle 1,9 bin TL ye razı oldu. Bilmiyorum kızlar tam emin olamıyorum And çarşısında o kadar gelinlkçi var ki ama vitrindeki modeller çok kötü o yüzden güvenemiyorum ne yapacağım bilmiyorum. Biraz daha araştırmam lazım.

Merhaba,

Bu gelinliği dikecek insanın yeniliklere biraz açık olması lazım. Örneğin, bu gelinliğin altında tarlatan yok -gerçi pronoviasların hiçbirinde yok ama bu modelde olmadığı çok belirgin-. Eteğini tül ile kabartmaları şart. Yani en alta kom tül, onun üstüne kristal tül, onun üstüne hayal tülden kat yapacak, katlar kloş kesim olacak, altına tarlatan giyinmeyeceksin. İkinci mesele, orijinalini görmek malesef nasip olmadı ancak çok büyük ihtimalle fransız kupon ile dikilmiştir, yine pronovias hep öyle yapıyor, ayrıca bu bir Elie Saab modeli. Yalnız, kenar danteli kullanmadığı için, fransız kuponların taklitleri olup metre hesabı satılanlardan da kullansa benzer bir sonuç alır. Yeter ki brode olmasın. Son olarak, lazer kesim parçalar. Bazı kumaşlar var, lazer kesimli parçalar hazır biçimde üstüne dikilmiş olarak satılıyor. Bir başka seçenek de, özel lazer kesim yaptırmak. Gelinlikçiler nereden yaptırmaları gerektiğini bulurlar. Eğer hazır üstüne dikili kumaşlardan seçersen uğraşmamış olursun, ancak tam uygun görüntüyü yakalaman zorlaşır. Ya fazla taşlı olur, ya çiçekleri güzel olmaz vs. Bir de dikkat edersen lazer kesim parçalar sadece gövdede var. Eğer özel lazer kesim düşünürsen daha benzer görüntü olur ancak işçiliği arttırabilirler. Yalnız, parçaların küçük olması dolayısıyla, lazer kesim işine hiç girmeyip, tuhafiye tarzı yerlerde satılan küçük çiçek aksesuarlarından alarak da yapılabilir, fena durmaz. Benim önerim de bu olur.

Bu tarz uğraştırıcı bir gelinliğe her halükarda bir 2500 civarı ödemek gerekir diye düşünüyorum...

Bak burada biraz büyükçe bir resmi var:

Bu da sırtı:

Son düzenleme:

Canım kadıkoyde 3 moda evine girdim ortalama fiyatlar aynı, benım istediğim gelinliğe 2300-2600 aralığı fiyat verdıler. Yani dantel detayı fazla olursa kaliteli kumaş ve işçilik, 2bın altına ımkansız gibi birşey.

Eki Görüntüle 405569

Çok teşekkür ederim bu bilgiler benim için çok önemli daha bilinçli olarak gitmiş olacağım bir sonraki sefere. Zaman ayırıp yazdığın için çok teşekkürler tekrar :))

ank gelinlik piyasasını iyi araştırmış biri olarak, modeli de göz önünde bulundurduğumda yüksek ihtimalle 1500 den aşağı düzgün dikim yapan bi yer bulamazsın tatlım

ank gelinlik piyasasını iyi araştırmış biri olarak, modeli de göz önünde bulundurduğumda yüksek ihtimalle 1500 den aşağı düzgün dikim yapan bi yer bulamazsın tatlım

Canım ben Ankaradaki gelinlikçileri bilmiyorum pek ve piyasayı bilmediğim için kazıklanmak istemiyorum Bana modaevi önerebilir misin? Amaa dikişinden ve kumaşlarından emin olabileceğim bir yer olmasını istiyorum. Bazı yerler de olur en güzelini biz yaparız diyorlar ama kullandıkları kumaş konusunda insanları kandırmaya çalışıyorlar. Diktireceğim yerin dürüst olması çok önemli. Ne tür kumaşla nasıl sonuş alacağını söylesin ve beni yönlendirsin istiyorum.

Kılzar bugün ayaklarıma kara sular indi resmen Ankaranın gelinlik piyasasının altından girdim üstünden çıktım :))) Tunalı Hilmideki fiyatlara oha dedim resmen. Özellikle Dai Modaevi, Diva ve Aynur Modaevi beğendiğim gelinliğe 3750 fiyat biçince uzaklaş Günnur buradan dedim. Kızlar sonra forumda ismini duyduğum Gülercer Modaevine gittim bu da Tunalı Hilmi caddesinde ama inanılmaz tatlı bir kadın sahibi. Sana en uygun 2200 e mal ederiz dedi ki içime sinen bir yer oldu. Ayrıca Yasemin Modaevi de var buraya yakın bir yerde oranın sahibi de işten vwe insanın dilinden çok iyi anlıyor bu iki yer ve Elegant Gelinlik arasında seçim yapmaya karar verdim. Kızılaydaki hanlardaki gelinlikçiler resmen çok kıro gelinlikler satıyorlar yaa modeller felaketttt. İnanın fiyattan falan değil yani gelinlikler ben burdayım diye bağırıyorlar hazır çiçekçi dükkanı misali :)))

Kızlar bugün Tunalıda Kenan İmirzalıoğlunun teyzesinin kızının yeri vardı bir tanıdık tavsiyesiyle oraya gittim.İki gelinlik denedim ama sadece birinin resmi var. Sizce nasıl. Bunlar hazır gelinliklerdi beğendiğim model için pahalı fiyat verdi ama hazır olan için iyi indirim yaptı.

Sizce ne yapsam en başta istediğim modeli mi diktirsem. Gelinlik diktirmek risk midir?

sanki gelinlikte bi sıkıntı var ama tam çözemedim ne ???

Canım üstte denediğim gelinlik bana bol geldi gövde kısmı oturmadı o yüzden bir gariplik olmuş olabilir. Ama beğendiğim model daha güzel. Hazır da 2000 e mal olacak diktirsem de en iyisi mi güvendiğim yere diktireyim diyorum. Off yaa. Hayırlısı olsun ama annem de burda değil kayınvalideme de çok fazla geldi fiyatlar. Daha bugün düğüne gitmiş akrabasınıın 1300 e almışlar bana çok pahalıya yaptırdığımı kasdetti ama gerçekten ben o fiyata bulamadım o kadar kötü ki gelinlikler anlamadım yani.

Son düzenleme:

canım madem tunalıdaki gelinlikçileri de deniosn bi de gümüşay modaevine ugra istersen..arkadasım orda diktirmişti ..çok dolaştıkça kafan daha cok karısıo olabilir ama ii bi yer bulmak önemli kaldı ki 2000 lira da az para diil yani

Orayı görmedim yol üstünde hemen araştırayım bir sonraki gidişimde oraya da bakarım. Canım Kızılayda güvenemediğim And Çarşısında lahana etekli gelinlikçiler bile 2000 fiyat biçince bana da normal gelmeye başladı en başta 1500 taş çatlasın 1750 diyordum.

bu bzm begendiimiz modelin detayları brz fazla olduğu için fiyatı da artıo snrm..acaba o tarz ama daha detaysız bişi mi seçsen mesela şu nası?

Eklentiler

• $Pronovias-glamour2.jpg
    90 KB · Görüntüleme: 116
bu bzm begendiimiz modelin detayları brz fazla olduğu için fiyatı da artıo snrm..acaba o tarz ama daha detaysız bişi mi seçsen mesela şu nası?

Canım üstte denediğim tıpkı buna benziyordu aslında boyu uzun ve üstüme tam olsaydı ama beğendiklerimizin havası başka yani biraz danteli azaltılabilir ama modeller çok tatlı.

Canım üstte denediğim tıpkı buna benziyordu aslında boyu uzun ve üstüme tam olsaydı ama beğendiklerimizin havası başka yani biraz danteli azaltılabilir ama modeller çok tatlı.

evet seni çok ii anlıorm o modele ben de resmen aşığım :) ztn kime göstersem çok begenio :) insallah gönlümüze göre dikcek biyerler buluruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…