• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Istanbulda kürtaj yapan devlet hastaneler

mysteria_ist

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Mart 2021
2
0
6
35
Herkese merhaba. Maalesef bugünkü test hamile olduğumu gösterdi. Bu da tamamen beklenmedik bir durum olmasından dolayı hazırlıksız ve bilgisiz yakalandım. İnternette birçok örtüşmeyen bilgi ile karşılaştım.

Aşağıdaki konularla ilgili bilgi olanlar; paylaşabilir misiniz lütfen?

- Devlet hastanelerde kürtaj yapılması için zorunlu durum olmasının gerektiğini yazıyor. Bu zorunlu dedikleri durumların arasında sürekli kullanılan kırmızı reçete ilaçlar dahil mi (gebelik esnasında kesinlikle kullanılamaz prospektüste belirtilmiştir), yani ilaç kullanmam çocuğa olası yansıtabilir riskler hesaba katılıyor mu?
- Resmi olarak boşandım (mahkeme kararı mevcut), fakat eşim karar tebliği halen almadığı için, karar henüz kesinleşmedi (nüfusta evli olarak gözükmeye devam ediyoruz). İnternette bazı hastaneler eşten izin istediklerine dair bilgi buldum. Bu doğru mu?
- Özel / devlet hastane arasında kürtaj yaptırmanın farkları var mıdır ?

Konuyla alakalı paylaşacağınız bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

çok üzüldüm gerçekten inşallah her şey yolunda gider bu konularda bilgi sahibi değilim bence hastaneyi arayıp daha sağlıklı bilgilere ulaşabilirsiniz..eğer devlet hastanesi olacaksa muhakkak narkoz ile yaptıklarından emin olun..birçok devlet hastanesi canlı kürtaj yapıyor

çok üzüldüm gerçekten inşallah her şey yolunda gider bu konularda bilgi sahibi değilim bence hastaneyi arayıp daha sağlıklı bilgilere ulaşabilirsiniz..eğer devlet hastanesi olacaksa muhakkak narkoz ile yaptıklarından emin olun..birçok devlet hastanesi canlı kürtaj yapıyor
Çok teşekkür ederim yine de! Evet o şekilde araştırma yaptım. Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi tam narkoz yapıyor ve isteğe bağlı (kırmızı reçete ilacı dahil isteğe bağlı olarak geçiyor) de kürtaj yapılıyor. Nüfus kayıt örneği isteniyor, evli olarak görünüyorsanız eğer eşiniz/benim durumda eski eşinin imzası isteniyor. Öğrendiklerim bu kadar; belki başka araştıran var ise konuyu faydalı olacaktır...

Back