• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da engelli aracı park etme sorunu

Yani park yeri yok diye canimizin istedigi her yere park edemeyiz ki..Adamda uyarmis demek ki birseyi engellemisler. Yoksa digerlerine neden birsey demiyorlar. İnsan onune arkasina bakar ben nereye biraktim birine engelmiyim diye. Ama engelliler icin belediye evinin tam onune bir levha dikerek oranin engelliler icin ayrildigini belirtiyor. İste oraya baskasi cekerse konu sahibinin her turlu hakki meydana gelmis olur ve cektirebilir bile.
Tekrar açıklama yapıyorum ve bu son bina oldukça uzun bu binanın önüne demiş garaj kapısı dediği yerin içinde mescit tuvalet var garajla alakası Yok kullanılmıyordu araba park edilemez zaten alanı yok içerde garaj önü yazsa park olmaz bu binanın önüne bir daha park edersen diye tehdit etmeye hakkı yok bina nın önüne üç araba park edebilir başkalarına ne diyor bilmiyorum
başka alan Yok en sondaki yere kamyon park ediyor üçgen alan çıkarken girerken çarpabilir önümüze arkamıza bakıyoruz uyardığınız için sağolun sayın bayan
Maganda olmak varmış İstanbul'da itibar veriliyor demek ki sizde medenice konuşmayıp silecek kopartanlardansınız

diğerlerine bişey demeyebilir çünkü park eden mülk sahibi veya akrabası olabilir binada oturanlar akraba olabilir hepsini geçtim sonuç olarak özel mülkiyetse girme hakkınız yok.

Biz buraya üç ay önce taşındık evimiz cadde üzeri biz en sondayı ve dönemeç var sona parkedersek kamyonlar çarpabilir tam dönemeç alan dar
Birde heryere tuba konmuş hiçbir yere park yapamıyoruz karşı apartmanın kullanılmayan bir kapısı var kimse bize bişey demedi sabah kalkınca bu notu bulduk ve sileceğimiz çıkartılmıştı bu konuda ve herkesin heryere duba koyması konusunda ne yapabiliriz (bu arada arabamız engelli aracı engellilerin park üstünlüğü var )
Evet engelli aracların park üstünlüğü var ama baska bir apartmanın kapı girişine değil. Belediye ile iletişime gecip apartmanınızın önüne kendinize ait park yeri tahsis ettirebilirsiniz, bir dilekce ile cözülür.

diğerlerine bişey demeyebilir çünkü park eden mülk sahibi veya akrabası olabilir binada oturanlar akraba olabilir hepsini geçtim sonuç olarak özel mülkiyetse girme hakkınız yok.
Kapı önü belediyenin özel mülk derken ?
evine mi girdik iyice saçmalamaya başlandı Mune Mune konuyu kapatırmısın? Diğerlerine denmediğini ne biliyorsunuz oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin bir iki arkadaş yardımcı oldu kimse kimsenin malına zarar veremez rahatsız edici durum varsa konuşulur Texas mı burası

Evet engelli aracların park üstünlüğü var ama baska bir apartmanın kapı girişine değil. Belediye ile iletişime gecip apartmanınızın önüne kendinize ait park yeri tahsis ettirebilirsiniz, bir dilekce ile cözülür.
Tek yön park yapılıyor orası da bizim binanın önü sayılıyor çift yön olursa cadde kapanıyor girişine park etmedik diyelim ki ettik numaramız var gel çek desin niye zarar veriyor

Tek yön park yapılıyor orası da bizim binanın önü sayılıyor çift yön olursa cadde kapanıyor girişine park etmedik diyelim ki ettik numaramız var gel çek desin niye zarar veriyor
Zarar vereceğinden değil gözdağı veriyor aklınca. Velev ki verdi cağırır polisi attırırsın iceri.

Zarar vereceğinden değil gözdağı veriyor aklınca. Velev ki verdi cağırır polisi attırırsın iceri.
Bayaa ileriye çektik boş yer bulup yürüyor eşim yük kamyonu çekmiş onla uğraşsın bizim malımıza zarar verilirse hukuku yoldan hakkımız ne ise arayacağız tabi ki

adam haklı bence.
kullanılmadığını siz söylüyorsunuz. belki adam orayı kullanıyor.

polis falan çağırısanız siz hatalı çıkabilirsiniz. sileceğini kırarım dışında gayetet kibar yazmış

Kapı önü belediyenin özel mülk derken ?
evine mi girdik iyice saçmalamaya başlandı Mune Mune konuyu kapatırmısın? Diğerlerine denmediğini ne biliyorsunuz oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin bir iki arkadaş yardımcı oldu kimse kimsenin malına zarar veremez rahatsız edici durum varsa konuşulur Texas mı burası
sizin aracınıza zarar vermelerini tabkide dğru bulmuyorum ama park ettiğniz yerin özel mülk olup olmadığınıda bilmiyorsunuz özel mülkse sizde haksızsınız. apartmanların dışında belli bir miktar boşluk olmak zorunda orasıda özel mülkiyete giriyor

sizin aracınıza zarar vermelerini tabkide dğru bulmuyorum ama park ettiğniz yerin özel mülk olup olmadığınıda bilmiyorsunuz özel mülkse sizde haksızsınız. apartmanların dışında belli bir miktar boşluk olmak zorunda orasıda özel mülkiyete giriyor
Evin içi bahçe özel mülktür sayın bayan yol kaldırım vs yayalar ve araçlar için belediyenin halka tahsis ettiği alanlardır
Gönül isterki özel otopark olsun her binanın ancak İstanbul'da çarpık kentleşme de malesef imkansız

Tekrar açıklama yapıyorum ve bu son bina oldukça uzun bu binanın önüne demiş garaj kapısı dediği yerin içinde mescit tuvalet var garajla alakası Yok kullanılmıyordu araba park edilemez zaten alanı yok içerde garaj önü yazsa park olmaz bu binanın önüne bir daha park edersen diye tehdit etmeye hakkı yok bina nın önüne üç araba park edebilir başkalarına ne diyor bilmiyorum
başka alan Yok en sondaki yere kamyon park ediyor üçgen alan çıkarken girerken çarpabilir önümüze arkamıza bakıyoruz uyardığınız için sağolun sayın bayan
Maganda olmak varmış İstanbul'da itibar veriliyor demek ki sizde medenice konuşmayıp silecek kopartanlardansınız
Evet inatla yanlis yere koyarsaniz caminiza not koyup silecek kaldiranlardanim ben. Hic sevmem cunku bencil insan. Hic acimam kaldiririm silecekleri

Evet inatla yanlis yere koyarsaniz caminiza not koyup silecek kaldiranlardanim ben. Hic sevmem cunku bencil insan. Hic acimam kaldiririm silecekleri
Aferim Kırın biri de gelir kafanıza sıkar herkes biz değil biz inat etmedik boştu park ettik beladan kaçarız söylese park etmez dik zaten ama böyle maganda olursanız biri de vurur sizi herkes biz değil

Silecek kaldırmayı duydum, yaptım da.
Ama kopartılması, akıl alacak bir şey değil.
Mala kasten zarar vermek zaten bir suç değil mi?
Açıkça belirteyim, evimin önüne parketmiş araçta engelli plakası görsem, her gün ileriye koyarım ne olacak ki.
Ama biz zaten toplum olarak kaldırımlara, engelliler için geçiş yollarına bile araba koyan milletiz, bu inceliği beklemek ütopik...

Silecek kaldırmayı duydum, yaptım da.
Ama kopartılması, akıl alacak bir şey değil.
Mala kasten zarar vermek zaten bir suç değil mi?
Açıkça belirteyim, evimin önüne parketmiş araçta engelli plakası görsem, her gün ileriye koyarım ne olacak ki.
Ama biz zaten toplum olarak kaldırımlara, engelliler için geçiş yollarına bile araba koyan milletiz, bu inceliği beklemek ütopik...
Burda bile ağır yazanlar var toplum nereye gidiyor yardım edeceklerine sileceği kırıyor bu binanın önüne çekme diye tehdit edip bende yaparım diyor yazıklar olsun engelli adam protez bacakla yürüyor koyun ayağınıza tahta yürüyün iki adım atın nasıl oluyor canınız acıyor değil mi
işte bu kadar düşüncesizler
Bu kadar cahil
Yazıklar olsun

Burda bile ağır yazanlar var toplum nereye gidiyor yardım edeceklerine sileceği kırıyor bu binanın önüne çekme diye tehdit edip bende yaparım diyor yazıklar olsun engelli adam protez bacakla yürüyor koyun ayağınıza tahta yürüyün iki adım atın nasıl oluyor canınız acıyor değil mi
işte bu kadar düşüncesizler
Bu kadar cahil
'Ben'cilik çağın hastalığı.
Çok şükür yürümekle alakalı bir sıkıntım yoksa, 20 metre öte ne farkediyor?
Allah sıhhatler versin bütün engelli vatandaşlarıma ama bu ülkede yaşamaları çok çok zor.
Yaşamayan bilmez ama benim engelli bireylere inanılmaz bir hassasiyetim vardır.
Çünkü zamanında bir proje için 24 saat yürüme engelli bir bireyin günlük yaşantısını belgeselleştirdim.
Hayatımın en zor dakikalarını yaşadım diyebilirim, haftalarca etkisinden kurtulamadım.
Bir binadan çıkmanın bile ne denli mucizevi bir şey olduğunu, tanık olmayan bilemiyor.
Engelliler eve kapanmak zorunda bırakılıyor, gerek devlet politikaları gerekse insan duyarsızlığı sebebiyle.
O gün bugündür her şeye çok dikkat ederim.
Ve bahsettiğim silecek kaldırma olayım da, avmlerde tur atmaya üşenip, engelli alanlarına parkedenleredir.
Ayrıca sizin olayınızda yanlış bilmiyorsam, her binanın önü kendi otoparkıdır diye bir şey yok.
Allah'ın sokağı, istediğiniz yere koyabilirsiniz.
Binanın kendi alanına ait, tahsisli bir otopark değilse elbette.
Öyle olsa bile yaşadığınız durum magandalık, tehdit edilmişsiniz.
Bunun hiçbir izahı, haklılığı olamaz.
Savunan insanlar da aynı şekilde bu kötü davranışları sergileyenler olabilir ancak.

'Ben'cilik çağın hastalığı.
Çok şükür yürümekle alakalı bir sıkıntım yoksa, 20 metre öte ne farkediyor?
Allah sıhhatler versin bütün engelli vatandaşlarıma ama bu ülkede yaşamaları çok çok zor.
Yaşamayan bilmez ama benim engelli bireylere inanılmaz bir hassasiyetim vardır.
Çünkü zamanında bir proje için 24 saat yürüme engelli bir bireyin günlük yaşantısını belgeselleştirdim.
Hayatımın en zor dakikalarını yaşadım diyebilirim, haftalarca etkisinden kurtulamadım.
Bir binadan çıkmanın bile ne denli mucizevi bir şey olduğunu, tanık olmayan bilemiyor.
Engelliler eve kapanmak zorunda bırakılıyor, gerek devlet politikaları gerekse insan duyarsızlığı sebebiyle.
O gün bugündür her şeye çok dikkat ederim.
Ve bahsettiğim silecek kaldırma olayım da, avmlerde tur atmaya üşenip, engelli alanlarına parkedenleredir.
Ayrıca sizin olayınızda yanlış bilmiyorsam, her binanın önü kendi otoparkıdır diye bir şey yok.
Allah'ın sokağı, istediğiniz yere koyabilirsiniz.
Binanın kendi alanına ait, tahsisli bir otopark değilse elbette.
Öyle olsa bile yaşadığınız durum magandalık, tehdit edilmişsiniz.
Bunun hiçbir izahı, haklılığı olamaz.
Savunan insanlar da aynı şekilde bu kötü davranışları sergileyenler olabilir ancak.
Allah ıslah etsin
Rüyaların da görseler kabus der uyanırlar
Engellilerin park etmesine bile laf edip laf dalaşına girip nasıl küçülüyorlar aklım almıyor
Gerçi evlenmeden önce otobüste tek bacaklı birini gördüm oturan adam sevgilisini öpüyordu rica etsem dedim yer verseniz banane bende hastayım dedi
Engelli oturmazmış zaten başkası uyardı

Engel beyinde olmasın onurlu insanlar kimsenin hakkını yemezler kocamda dahil özel dubayı bile istemiyor

Allah ıslah etsin
Herkes bir engelli adayı yarın yaşlanır ya da kaza geçirirler böyle hayatları zorlaştırılırsa isyan etmesinler biz alıştık düzen böyle kimin kime güce yeterse
Silecekleri de kırılır başka bişey de olur

Hanımlar sakin olmakta güzel güzel yorum yapsak nasıl olur?

Mune Mune abla ya engelli aracının sileceğini kırarmış onu biz ne zorlukla aldık eşim yürümesin bacağı ağrıyor diye yemedim içmedim ben işten çıktım tazminatınla aldım geliyor kopartıyor adam
Dese çekmeyeceğiz zaten
içim kan ağladı biride engelliyi sandalyesinden itmişti aynı zihniyet
bu nasıl zihniyet ne zaman kaybettik sağ duyumuzu
Ne kadar ayıp

Mune Mune abla ya engelli aracının sileceğini kırarmış onu biz ne zorlukla aldık eşim yürümesin bacağı ağrıyor diye yemedim içmedim ben işten çıktım tazminatınla aldım geliyor kopartıyor adam
Dese çekmeyeceğiz zaten
içim kan ağladı biride engelliyi sandalyesinden itmişti aynı zihniyet
bu nasıl zihniyet ne zaman kaybettik sağ duyumuzu
Ne kadar ayıp

Allah ıslah etsin
Rüyaların da görseler kabus der uyanırlar
Engellilerin park etmesine bile laf edip laf dalaşına girip nasıl küçülüyorlar aklım almıyor
Gerçi evlenmeden önce otobüste tek bacaklı birini gördüm oturan adam sevgilisini öpüyordu rica etsem dedim yer verseniz banane bende hastayım dedi
Engelli oturmazmış zaten başkası uyardı

Engel beyinde olmasın onurlu insanlar kimsenin hakkını yemezler kocamda dahil özel dubayı bile istemiyor

Allah ıslah etsin
Herkes bir engelli adayı yarın yaşlanır ya da kaza geçirirler böyle hayatları zorlaştırılırsa isyan etmesinler biz alıştık düzen böyle kimin kime güce yeterse
Silecekleri de kırılır başka bişey de olur
Bizim toplumda haklı olan susup oturuyor, haksızın sesi bağır çağır çıkıyor.
Onlar çifkefleştikçe, sizlerin de sesinin daha çok çıkması lazım.
Anlatacağım olay yaşadığınızda kıyas bile edilemez ama, kabalık ve barbarlık yine aynı diye örnekleyeceğim sadece.
Bebeğim var, avm ye gittiğimde bebek arabasıyla mecbur asansörü kullanmak durumundayım.
Ama ben sıramı beklerken, herkes patır kütür geçtiği için, 3-4 tur beklemek zorunda kalıyordum bu da 15 dk, ya bebeğin ağlama krizlerine sebep oluyor.
Ta ki bir gün dayanamadım, yüksek sesle konuşmaya başladım 'çekilin lütfen öncelik benim, sizler merdivenden de çıkabilirsiniz hem de yürüyen merdiven ne üşengeçsiniz ya' diye.
Yanımda yürüme engelli bir hanım vardı tekerlekli sandalyede, o da birkaç tur beklediği için sesimi yükseltebildim adeta onun için bağırdım millete.
O gün bugündür, bu ülkede hakkımız olanın bağır çağır alınabileceğine inanıyorum artık.
Siz bence belediyeyi arayın, durumu bildirerek kendinize özel park yeri tahsis ettirin.
Baksanıza millet aklını rafa kaldırmış herhalde, öncelik, saygı, hassasiyet, özveri gibi insancıl gereksinimlerden yoksun hale gelmişiz biz...

Back
X