İstanbul'da deprem

Annemler fena hissetmiş kapılar falan çarpmış biz eşimle hiç hissetmedik bide çatıdaydık yani

Evde tektim. Uyuyordum. Birden uyandım.
Selavat getire getire indim aşağı... Allahtan fazla paniklemedim.
Uzun sürdü bence...
Bir saat kadar dışarıda kaldık. Sonra eve girdik.
Hepimize geçmiş olsun. Allah'ım esirgesin.

hatlarımız çalışmıyor suan babaannem ve kızım evde ( gözlerim doldu
Kontes, ulaştın değil mi?
İyiler mi¿

Çorlu'daki bir arkadaş yağmuru çekmiş. O ne yağmur ya... Dolu yağıyor falan diyor... Allah esirgesin...

Bu depremin şiddetini bazı yerlerin çok hissetmesi bazı yerlerin az hissetmesinin sebepleri var.. Kuzey anadolu fay hattına paralel olan yerleşim yerlerinin şiddeti yoğun hissedeler. 99 depreminde çok bahsedildi bundan. Birde zeminle de alakalı tabi yumuşak zeminlerin üzerlerine kurulan binalar çok hisseder. Bu depremler hep olacak söyleniyor. Birde bu depremin şiddeti sanki daha fazla geldi bana nedense. :44: Ümidimiz bir daha yaşanmaması.

Herkese çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun inşaallah.

Ege'de hissetmiş, İzmir hissetti sanırım ama bizim burda hissedilmedi, KK'de okumasam deprem olduğunu anlamazdım, İstanbul fena sallanmış, annemi aradım çok korkmuş kadın, bina tek katlı olmasına rağmen çok sallanmış.

HERKESE GECMİŞ OLSUN..

ne egedeyım,ne marmarada,oyuzden şimdi ögrendım..allah beterinden korusun..

Herkese geçmiş olsun arkadaşlar bende izmirde oturuyorum biz çok hiseettik kapılar , bizim ayakkabılık bir sağa bir sola sallandı baya çok korktuk :18:

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Özel, Ege Denizi'nde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklama yaptı.

Özel 6,5’lik depremin ardından 50’ye yakın artçı deprem olduğunu, artçı sarsıntıların 5-6 ay sürecebileceğini ve bu depremin Marmara depremini tetiklemeyeceğini açıkladı.

İşte Özel’in o açıklamaları;

50'YE YAKIN ARTÇI DEPREM KAYDETTİK

Sismik olarak çalışan bölge. Orta büyüklüğünde deprem üretmiş. Geçen yıl Ocak 15’de 5.8’lik deprem meydana geldi. Bu depremin kırdığı fay parçası 40 km’yi geçmez. Bazı hocalarımız 140 km’lik fayın kırıldığını söylemişler. 50’ye yakın artçı deprem kaydettik. Artçılar beklenen hareketlilikte sürüyor.

MARMARA'YI TETİKLEMEZ

Marmara’da beklediğimiz depremi tetiklemez ama aktivite olur. Maltepe’de çok hissedilmiş ama Çengelköy’de hissedilmemiş.Bu bölgedeki depremi olağanüstü olarak görmüyoruz.5,5 büyüklüğündeki bir artçı daha meydana gelebilir.

haberturk.com

[video=youtube;GFoWAk7f1gw]http://www.youtube.com/watch?v=GFoWAk7f1gw&list=UUDUm7JvSCZ3Th03_rAzIX3w[/video]

ben saçlarımı düzleştiriyodum ,bi baktım ayna sallanıyor ,önce başım dönüyo sandım sonra baktım lamba kapı falan da sallanıyo bitene kadar deprem oluyo diye çığlık attım
Bir daha olur mu acaba ya ne diyorlar bi bilginiz var mı çok korkuyorum ben

depremi hissedenlerden biride benim hayatımda çok fazla deprem görmüş biriyim ama bu çok kötüydü. hafif başlayan sarsıntı öyle bir şiddetlendiki ve ben bukadar uzun süren deprem görmedim 40 sn sürdü diye açıklamalar yapıldı ne kadar doğru bilmem ama cidden çok uzun sürdü evdeki kolonlardan gelen çatırtı sesleri çok korkunçtu dedim ev çökecek daha deprem tam bitmeden apartmandan çıktım elim ayağım hala tutmuo okadar kasmışımki kendimi heryerim ağrıyor şuan

Ben de izmirdeyim ama hissetmedim uyukluyodum bir de tas zemin benim yasadigim semtin alti

99 depremini cok yakindan yasamis biri olarak korkmadim acikcasi

şimdi durdu ama şükür çok kötü bir gün geçiriyoruz ya allahım sonumuzu hayır etsin

Amin.
Kuzenim ile konuştum. Kendisi Çorlu'da...
Parkeler çatırdadı, dedi.
Alt komşularının fayansları kırılıp yere dökülmüş.
Orası daha yakın ya deprem olan yere, sizler daha çok hissetmişsiniz tabii... :18:

Ege’de gerçekleşen depremi Prof. Dr. Ahmet Ercan hürriyet.com.tr’ye anlattı. İşte o haberden satırbaşları…

PROF. DR. AHMET ERCAN: 5 KM DERİNLİKTE OLDUĞU İÇİN HİSSEDİLDİ

“Saroz’dan giden fay Yunanistan’a doğru uzanıyor. Bizim korktuğumuz kuzey fayı üzerinde oldu deprem. İstanbul, Tekirdağ klonu üzerinde değil. Saros Körfez’ine giren Kuzey Anadolu kırığını Gökçeada’nın kuzey batısında oldu. Deprem 5 ve 7 km derinlikte olması nedeniyle özellikle Marmara’da Ege Bölgesi’nin her yerinde Bodrum’a kadar güçlü olarak hissedildi.

Depremin sığda olması güçlü hissettirdi. Deprem yaklaşık kuzeydoğu güneydoğu batısında deniz için bir kırık yarattı. Kırığın boyu 50-60 km uzunluğunda. Bunun arkasından büyük bir deprem beklentim yok ama artçı depremler 5,5′luk olabilir. 15 gün içinde olacaktır. Yazlıklara gidecekler ürkebilir.

3 YILDIR BELİRTİ VERİYORDU

Deprem yapması söz konusu değildir. Deprem belirtisi 3 yıldır veriyordu, depremciklerle kendi kendini gösteriyordu. Özellikle Girit’te 5,5’luk depremleri gördük ama bunları Türk sularına doğru geleceğini 15 gün önce belirtmiştim. Şimdi bize yaklaştık. Kesin büyüklüğünü bilmiyorum.

“BU DEPREME SAHİP ÇIKARSAK BİZİ ETKİLER”

Ahmet Ercan ayrıca “Bu depreme sahip çıkarsak bizi etkiler. Esnaf iş bekliyor. Beklenen Marmara depremi ile ilgisi yok.” dedi.

İSTANBUL KORKUSUNU TETİKLEYEN BİR OLGU YOK

Prof. Dr. Şener Üşümezsöy depremi şöyle yorumladı:

Küçük artçılar olabilir. Bazen çift deprem oluyor. Kesin diye bir şey yok. Ege denizine doğru ilerleyecek o çok belli. Bu yırtık batıya doğru ilerliyor. Korktuğumuz Silivri açıklarında, Kumburgaz fayına atılma yapmıyor. O İstanbul korkusunu tetikleyen bir olgu göstermiyor.

MARMARA’YI TETİKLEMEZ

Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat:

Olan depremin Marmara depremini tetikleyici bir deprem değil. Tehlikeyi azalttı veya yükseltti diyemeyiz. Bu deprem beklenen Marmara depreminin etkisini azaltmaz.

Batı Marmara’da küçük depremcikler olabilir bu depremden sonra. Daha önceki depremlerde bu gördük. Yaklaşık 2,5, 3.0 gibi depremler olur.

BÜYÜK HASAR YAPMAZ

Habertürk’te konuşan bir diğer deprem uzmanı Şerif Barış ise şunları söyledi: Bu büyük bir deprem. En yakın yerleşim yeri Gökçeada… 87 km Çanakkale’ye mesafesi var. Türkiye’ye büyük hasar yapmaz. Ancak çok çürük yapılar ve çok büyük panik olursa can kaybı yaşanır. Vatandaşların sakin olması gerekiyor. Herhangi bir deprem beklentisine girmesinler. Bu bizden bağımsız Yunanistan’da olan bir deprem. Bu bir şans. Bu kadar uzak olan deprem sönecek ve hasarını azaltacaktır.

ÇOK BÜYÜK BİR DEPREM TETİKLEMEZ

Prof. Dr. Okan Tüysüz

6.4′lük deprem çok büyük bir depremi tetiklemez.

6,5 ÜSTÜNDE TSUNAMİ BEKLENİR

Prof. Dr. Şükrü Ersoy

Gökçeada’nın kuzeydoğusunda oldu deprem. Burası kuzey Anadolu fayının kollarından bir tanesi. Normalde bir çöküntü havzası orası. Gökçeada ise yükselme alanı. Bu depremler bizi çok şaşırtmıyor. Evimde otururken depremi hissettim, şiddeti fazlaydı ciddi sallandık. Deprem müstakil bir depremdir. Büyük deprem beklemiyoruz.

Tsunami 6,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE BEKLENİR. Teorik olarak Marmara’da tsunami olabilir.

MARMARA’NIN TEHLİKESİNİ ARTIRMAZ
Deprem uzmanı Prof. Dr. Mustafa Aktar

Bu deprem normal bir deprem. Yine olacak. Marmara’nın tehlikesini artıran bir deprem olarak adlandırılamaz.

Bir enerji boşalımı sağlayan bir deprem değil

Marmara’yı iyice yükledi denilemez. Tetikleme ise şöyle: Bu birikim artan bir birikim. Bizim ortadaki birikim yüklenmiş olarak diye söyleyebiliyorsunuz.

İzmit kadar büyük bir deprem değil bu. Çok tetikleyici bir deprem değil. Ama bu depremler bu yörenin ne kadar aktif olduğunu kanıtladı.

PROF. DR. SÜLEYMAN PAMPAL: KONUŞMAK İÇİN ÇOK ERKEN

En batıda ve doğuda ufak depremler olabilir. Ama konuşmak için çok erken.

HEMEN TAHMİN EDİLEMEZ HENÜZ KESİNLEŞMEDİ

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Nuray Aydınoğlu

Çok aşırı olmayan ama büyük bir deprem. Gökçeada’ya çok yakın. Ankara’da da Çanakkale’ye çok yakın.
Orta şiddette bir deprem. Deprem olur olmaz tahmin edilmeye çalışıyor ama henüz kesinleşmedi.
Yüzeye yakın bir deprem. Artçıların olması normal. 5,5 artçıların olması normal çekinmemek lazım. Artçılar bir süre daha devam edebilir.
Ortadan büyüğe doğru bir deprem. Çok daha detaylı kırılan fayı incelemek lazım. Ama mutlaka bir süre artçılar devam edecek.

BU HAT NASIL BİR HAT

Bu bölge çok karmaşık bir fay yapısına sahiptir. Saroz’dan çıkar devam eder. Bu depremin olduğu yer bizim fayın devamında gibi görünüyor. Kuzay Anadolu fay hattına çok uzak bir yerde değil. Bizim açımızdan korkulacak bir şey olduğu anlamına gelmez bu.

Kanyank: hurriyet.com.tr

(http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26478917.asp)

İzmitte mağazadaydım ve hiç bişey hissetmedim geçmiş olsun herkese...

Herkese geçmiş olsun Çanakkalede cok hissedıldı yaa hala daha da ara ara olmakta.. Allah beterinden korusun hepimizi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…