İstanbul’da da hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem saat 17:46'da meydana geldi.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE ‏@ozgurdusuncegzt şimdi6 saniye önce
DEPREM! İstanbul'un 18 kilometre güneyinde Marmara Denizi'nde, 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da paniğe neden oldu.

Cok korktum. Deprem fobim var iki bebekle napacagimi sasirdim. Aslında hep düşünürüm ne yapmak lazım planlarım ama malesef hicbirini yapamadim

sen hissettinmi. ben hissetmedim ya..
Evet hissettim. Cok kisa sürdü. Oturmus oglana yemek yedirmeye çalışıyordum oturduğum icin duydum herhalde. Bir de zemini saglam yerler daha az hissediyor. Annemler Küçükçekmece de ve zemini kotu cok hissetmisler. Ben cok az hissettim yine Fatihin de zemini ortaymis.

Allah korusun ya cok korkuyorum. Son bi aydır bu konuda anksiyete yaşıyorum zaten uzerine tuz biber ekti

geçmiş olsun. ben kartaldayım. belki o yüzden duymadım

Tam harbiyle msjlaşıyordum bir sarstı ki şiddetli biçimde alttan alttan korktum

kendi kendime deprem olsa bu kadar kısa sürmez sandelyenin dengesini bozdum herhalde dedim meğer gerçekten depremmiş acı gerçekle yüzleştim

evet çok anlık ve şiddetliydi daha deprem mi oluyor demeye fırsat vermeden kesildi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinden alınan bilgiye göre, saat 17.45'te, merkez üssü Marmara Denizi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 7.7 kilometre derinlikte oluşan sarsıntı, İstanbul ve çevresinde hissedildi.

İSTANBUL SALLANMAYA DEVAM EDİYOR

Marmara Denizinde 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından 3.1 ve 3.4 büyüklüklerinde iki sarsıntı daha yaşandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezinden alınan bilgiye göre, saat 17.45’te, merkez üssü Marmara Denizi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 7.7 kilometre derinlikte oluşan sarsıntı, İstanbul ve çevresinde hissedildi. Marmara Denizi merkezli saat 18.36’da 3.1, saat 19.04’te de 3.4 büyüklüklerinde iki sarsıntı daha yaşandı.
http://www.iha.com.tr/haber-marmarada-deprem-512379/

Sarsıntı büyük İstanbul depreminin habercisi mi?

İTÜ Öğretim Üyesi Övgün Ahmet Ercan, “16 Kasım 2015 Pazartesi 17.45’de Kuzey Anadolu Kırığı üzerinde sağ atımlı bir deprem oluşmuştur. Depremin büyüklüğü 4,2, depremin odak derinliği 7,2 kilometre, granit katmanı içindedir. Tıpkı gelecek depremde beklenen derinlik” dedi.

Depremin meydana geldiği konumu da açıklayan Ercan, “Depremin olduğu konum ise, KB-GD doğrultulu Adalar kolu ile Doğu-Batı doğrultulu İstanbul kolunun kesim yeri olan köşede oluştu. Depremin sığ olması, Eminönü ile Adalar'da güçlü duyulmasına neden oldu” diye konuştu.

İstanbul için beklenen depreme ilişkin açıklama yapan Ercan, “İstanbul kolunda beklenen ana deprem Küçükçekmece-Sivriada arasında 7 ile 10 kilometre derinde granit katmanı içinde, 6,3 ile 6,7 büyüklüğünde olacaktır” şeklinde konuştu.

“GECİKEN KENTSEL DÖNÜŞÜM İVEDİLİKLE BİTİRİLMELİDİR, YOKSA ÇOK ÜZÜLECEĞİZ”

Depremin öncü olmadığına dikkat çeken Ercan, “Bu depremin öncü deprem olması beni şaşırtır. O nedenle arkasından büyük bir deprem beklemiyorum. Marmara kolunun kırılabilmesi için 6 milyar giga tonluk bir güç toplanmış olması gerekir. Oysa Marmara, 1999 depreminden sonra aşırı boşaldığından yakın sürede büyük bir deprem beklemiyorum. Ne var ki, ana deprem oluncaya dek Marmara’da bu ile bundan büyük gerginlik depremleri olacaktır. İkircikli olduğum konu; önce Tekirdağ kolu mu yoksa İstanbul kolunun mu kırılacağı. Geciken kentsel dönüşüm ivedilikle bitirilmelidir. Yoksa çok üzüleceğiz” dedi.
http://www.iha.com.tr/haber-sarsinti-buyuk-istanbul-depreminin-habercisi-mi-512402/

Bende korkuyorum depremden // hatta çantayı yeniledim bu akşam.. Eşim bebeğimizin dolabını kurarken ben çanta hazırlıyordum. İnsallah öncü depremler değildir. Rabbim hepimizi korusun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…