• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da bir kadın çocuklarına kızdı evi yaktı

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.146
18.314
823
m.haberkita.com/haber/istanbulda-bir-kadin-cocuklarina-kizdi-evi-yakti/296019
İstanbul'da bir kadın çocuklarına
kızdı evi yaktı
İstanbul Beyoğlu'nda çocuklarının
kendisine bakmamasına kızan 82
yaşındaki Meryem Saygılı,
oturduğu evi ateşe verdi.
Komşuları tarafından yanan evden
son anda çıkarılan kadın,
çocuklarına sitem etti.
19 Şubat 2016, 15:27
Beyoğlu'nda Fetihtepe Mahallesi
Dönem Sokak'ta çocuklarının
kendisine bakmamasına kızan 82
yaşındaki yaşlı kadın, oturduğu evi
ateşe verdi. Komşuları tarafından
yanan evden son anda çıkarılan
kadın, gözyaşları içinde çocuklarına
sitem etti. Meryem Saygılı,
mahalleli tarafından
sakinleştirilerek bir yakınının evine
götürüldü. Polis ekipleri, olayla ilgili
soruşturma başlattı.
ÇOCUKLARININ KENDİSİNE
BAKMAMASINA KIZAN KADIN EVİNİ
YAKTI
Fetihtepe Mahallesi Dönem
Sokak'ta bulunan üç katlı bir
apartmanın çatı katında yaşayan
Meryem Saygılı (82), 11
çocuğundan hiçbirisinin kendisine
bakmamasına sinirlenerek
oturduğu evi ateşe verdi.
KOMŞULARI SON ANDA KURTARDI
Kısa sürede büyüyen yangın
nedeniyle dumanlar içinde kalan
yaşlı kadın, komşularının yangını
fark ederek daireden çıkarmasıyla
son anda kurtuldu. Sokak
sakinlerinin ihbarı üzerine olay
yerine itfaiye, sağlık ve polis
ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri
çevrede güvenlik önlemi aldı.
İtfaiye ekipleri, yangına müdahale
ederek kısa sürede söndürdü.
"BEN YAKTIM EVİMİ HASTA MASTA
DEĞİLİM"
11 çocuğunun kendisine
bakmadığını gözyaşları içinde
anlatan Meryem Saygılı, "Ben
yaktım. Hasta masta değilim.
Yavrum bana bakmıyorlar. Kızım
bana bakmıyor. Orayı ben altın
paramla yaptım. Bırakıp gidiyorlar
ben yaktım hiç kimse bana
bakmıyor. Ben yaktım. Ev benim
ben mahsus yaktım. 11 tane çocuk
büyüttüm 11 tane, bana
bakmıyorlar. Hiç kimse anam
demiyorlar. Ben evimi mevimi
yaktıracak hepsini. Benle kocam
yaptım evi, kocamı da öldürdüler.
Kimse bana bakmıyor." diye
konuştu.
BİR YAKININ EVİNE GÖTÜRÜLDÜ
Meryem Saygılı, mahalleli
tarafından sakinleştirilerek bir
yakınının evine götürüldü.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Polis ekipleri, olayla ilgili
soruşturma başlattı

Ne demek 11 çocuktan hiç birinin ilgilenmemesi ya :KK43:

Ölünce mirasın peşine düşmeyi iyi bilirler ama.

valla büyük konuşmak gibi olmasın da 11 çocuğun hepsi mi kötü be teyze? yani ev yakacak potansiyeli varsa demek, millet tırsmış bile olabilir :KK53:
O da farklı bi bakış açısı tabi :KK48:

Ben intihar etmek istedi giderken de evi onlara bırakmamayı hedefledi diye düşünmüştüm.

çok çocuk iyidir, yaşlanınca sana bakar diyenler aklıma geldi

tabii ninenin çocuklarını illallah ettirmiş olma ihtimalide çok yüksek bence

Yazık kadına üzüldüm. Ne yapmış olursa olsun hiç olmazsa bir huzur evine yerleştirebilirlerdi..

Kıyamam ya :( İşte ana baba her türlü besler büyütür de evlat kapı çalmaz. Kaç yaşında kadın bu denli strese, gözü karalığa adım adım nasıl geldi kim bilir...

Bir ana 10 çocuğa bakarmışta 10 çocuk bir anaya bakamazmış diye boşa dememişler

bunalıma girdi demek ki teyze hayırsız evlatlardan çok üzücü

Huzurevine yerleşmeyide kendi akıl edecek varsa maaşı ve evi huzurevine bağışlayıp orada yaşayacak ama bunu yapabilmek içinde birazcık yüksek derecede okur yazar , gazete okuma,kitap okuması gerekirdi bütün herşeyini çocuklara feda edersen öyie ortada kalıyorsun işte , her yaşta kendini geliştireceksin mideni genişletirmiyecek kafayı geliştireceksin , işte öyle teyzeciği
hayat acımasız
Yazık kadına üzüldüm. Ne yapmış olursa olsun hiç olmazsa bir huzur evine yerleştirebilirlerdi..

Ne olursa olsun bir yasli anne ve 11 cocuk, yaziklar olsun o 11 cocuga, yaziklar olsun.
11 cocuk büyütmek ne demek ya ? Ömrün onlari büyütmekle geciyor. :KK43:
Herkes siraya girse 2 haftada bir sira gelir zaten, annesine bakmaya.
Yaslilik cok zor Allah kimseyi kimsenin eline düsürmesin. Elin kolun tuttugu kadar evinde yasarsin ama daha hic bir sey yapamayacak durumdaysan en güzeli huzurevi.
Tabiki kimse kimseye bakmak mecburiyettinde degil ama en azindan bir yaslinin ya yanina bir kadin tutarsiniz 11 cocuk yada huzurevine yollarsiniz ama yanliz cati katinda öylesine yasamasini beklemek insanliga sigmiyor gercekten. :KK43:
Ben bir hayvani bile bir gü yanliz birakamam, daha düsününki anneniz veya babaniz.

Almanyada yaşlılara çocukları bakmıyor çoğunluk huzurevinde, oradaki değer gençliğe , elden ayaktan olunca köşeye atıyorlar gençler yaşlıları , noelde dahi evlatları gelmiyormuş ,çoğunluk yanlız
Ne olursa olsun bir yasli anne ve 11 cocuk, yaziklar olsun o 11 cocuga, yaziklar olsun.
11 cocuk büyütmek ne demek ya ? Ömrün onlari büyütmekle geciyor. :KK43:
Herkes siraya girse 2 haftada bir sira gelir zaten, annesine bakmaya.
Yaslilik cok zor Allah kimseyi kimsenin eline düsürmesin. Elin kolun tuttugu kadar evinde yasarsin ama daha hic bir sey yapamayacak durumdaysan en güzeli huzurevi.
Tabiki kimse kimseye bakmak mecburiyettinde degil ama en azindan bir yaslinin ya yanina bir kadin tutarsiniz 11 cocuk yada huzurevine yollarsiniz ama yanliz cati katinda öylesine yasamasini beklemek insanliga sigmiyor gercekten. :KK43:
Ben bir hayvani bile bir gü yanliz birakamam, daha düsününki anneniz veya babaniz.

Ama Almanya`da su var, her yasli cok bilincli, yani okuma yazmasi var, meslegi var ömür boyu calismis ve bir emekliligi var. Yaslilari cok sosyal, muhakkak bir spor dallari var yaptiklari veya etkinlikleri var, Özellikle bu mülteci olayinda, cok faaller, emekli ögretmenler o cocuklara almanca dersi veriyor meesela yani cogu yaslilar sivil toplumlarda calisiyorlar. Bos durmayi sevmeyen bir irk. Ögrenmeyi ve ögrendiklerini illaki gelecek nesillere vermekle mesguller.
Üstüne üstlük buradaki sistem yaslilarina cok sahip cikiyor. Devlet, yaslinin parasi varsa, parayla ama yaslinin parasi yoksa sosyal kasadan alip o parasiz yasliya devlet sosyal kasadan bakiyor. Burada hic bir yasli zor durumda birakilmamaya özen gösteriliyor.
Genelleme yapamam, öyle aileler var bu konudaki gibi annesine ve babasina bakmayan, yani degisen birsey yok, artik bizim ülkemizdede zorlasmaya basladi ve gidisat Almanya gibi.
Yaslilar zor geliyor artik insanlara.
Hayat sartlarindan dolayi artik gittikce azalacak bizim ülkedede bu konu.

Arkadaslar, ben bu kadini cok cok iyi taniyorum, gercekten bu kadar kotu kalpli bir insan daha gormedim. Cocuklarinin her biri birbirinden iyi niyetli ve soyisimleri gibi saygili..cocuklarina ve gelinlerine yaptigi kotuluklerinin haddi hesabi yok..cocuklarinin bir tanesi benim enistem oluyor..cocuklariyla zaten ayni apartmanda yasiyor, beraber yiyip iciyorlar, daha da cocuklari nasil bakmamis oluyor??semtin karakolu, mahalledekiler herkes isyan etmis durumda..herkes akil hastanesine yatirin diyor , evlatlari ne de olsa anamizdir diyor, orda ne yer ne icer diyor..ne akil hastanesine ne de huzur evine goturuyor, anamizin emegidir evinde otursun diyor, lutfen bilmediginiz icin kirici yorum yapmayin hic..bunu yasayan bilir, ölusu olan bir gun aglar delisi olan hergun aglar..yazik gunah kadin kizina kizdi evini yakti, enistemin kizkardesi universiteye giden gencecik kiziyla sokakta kaldi, allahtan onu sahiplenen kardesleri var..bir ana evladina bunu yapar mi ??

Back