- 18 Şubat 2018
- 454
- 410
- 18
- Konu Sahibi misskokulumm
-
Merhabalar... Yıllardır özlemini duyduğum, merak ettiğim ve gitmekten de korktuğum şehir İstanbul... İç Anadoluluyuz eşimle.Borç harç çoluk çocuk derken fırsat bulup gidemedik hiç. 2 kızımız var 10-6yaşlarında.Artık rahat gezecek kıvama geldiler. Eşim gezmeyi pek sevmez ve açıkcası beceremez de stres olur, kavga çıkartır. Trafikte de çok iyi değildir.
Bu yaz İstanbul'a gidelim, gezelim diyorum. Sizce iyi bir planlama yapıp kendi aracımızla mı gitmeliyiz? (ben daha güzel kullanırım arabayı şehir içi tarfiğinde ben kullanacağım muhtemelen) Yada bir tur şirketiyle mi gitmeliyiz? Eskişehirden yola çıkacağız. Kendiniz gidin becerebilirsiniz diyenlerden de kalacak yer ve güzergah hakkında bilgi istiyorum lütfen
Öyle bi anlatmissiniz ki şehrime aşık oldum :)Yanınızda İstanbul'u bilen biri olsa iyi olur. Ya da takip etmeyi iyi bildiğiniz bir navigasyon cihazı.
Çünkü İstanbul çok karışık ve zaman kaybı yaşayabilirsiniz yanlış yollara girip de.
Ben de Eskişehir'deyim ama İstanbulluyum aslında :)
Anadolu'dan gireceksiniz şehre, benim önerim Pendik sahilden basıp denizi izleyerek Kadıköy'e ulaşmanız. Ulaşılıyordur herhaldeBen otobüsle gittim de, oralarda görülecek pek bir şey yok. Kadıköy'ü mutlaka ama mutlaka gezmelisiniz. Önce bir Kadıköy sahilini bulun, orada altıyolu kime sorsanız gösterir. Hemen gidin meşhur Boğa'yı görün :) Sonra Bahariye'ye çıkın, yürüyerek Moda'ya geçin, Moda'da güzel bir dondurma yiyin. Moda sokakları çok güzeldir
Daha sonra metroyla Ayrılıkçeşme durağında inip marmaraya geçersiniz. Üsküdar'da inip sahilden Kız Kulesi'ne bakın. Eğer zamanınız varsa Kız Kulesi'ne gidin hatta, sahilden botlar götürüyor. Tepesinden İstanbul'u görmek muhteşem ama içinde fazla bir şey yok yani. Hediyeci vs vardı ben gittiğimde. İstanbul'u izleyeyim gözlerim kapalı derseniz Galata Kulesi'ne çıkın.
Üsküdar'da Beylerbeyi Sarayı'na gidebilirsiniz.
Çengelköy'de Çınaraltı çay bahçesi var. Enfes bir boğaz manzarası.
Sonra mutlaka vapura binin. Üsküdar'dan nereye kalkıyor emin değilim ama karşıya giden bir vapur bulursunuz. Kadıköy'den de keza. Beşiktaş'a geçin.
Avrupa Yakası'na girersem hiç çıkamam ben bu işin içinden, orada yapılacak şey çoook daha fazla tabi.
Sultanahmet, Beyoğlu, Ortaköy...
Ama ben Kadıköy'cüyüm
Yanınızda İstanbul'u bilen biri olsa iyi olur. Ya da takip etmeyi iyi bildiğiniz bir navigasyon cihazı.
Çünkü İstanbul çok karışık ve zaman kaybı yaşayabilirsiniz yanlış yollara girip de.
Ben de Eskişehir'deyim ama İstanbulluyum aslında :)
Anadolu'dan gireceksiniz şehre, benim önerim Pendik sahilden basıp denizi izleyerek Kadıköy'e ulaşmanız. Ulaşılıyordur herhaldeBen otobüsle gittim de, oralarda görülecek pek bir şey yok. Kadıköy'ü mutlaka ama mutlaka gezmelisiniz. Önce bir Kadıköy sahilini bulun, orada altıyolu kime sorsanız gösterir. Hemen gidin meşhur Boğa'yı görün :) Sonra Bahariye'ye çıkın, yürüyerek Moda'ya geçin, Moda'da güzel bir dondurma yiyin. Moda sokakları çok güzeldir
Daha sonra metroyla Ayrılıkçeşme durağında inip marmaraya geçersiniz. Üsküdar'da inip sahilden Kız Kulesi'ne bakın. Eğer zamanınız varsa Kız Kulesi'ne gidin hatta, sahilden botlar götürüyor. Tepesinden İstanbul'u görmek muhteşem ama içinde fazla bir şey yok yani. Hediyeci vs vardı ben gittiğimde. İstanbul'u izleyeyim gözlerim kapalı derseniz Galata Kulesi'ne çıkın.
Üsküdar'da Beylerbeyi Sarayı'na gidebilirsiniz.
Çengelköy'de Çınaraltı çay bahçesi var. Enfes bir boğaz manzarası.
Sonra mutlaka vapura binin. Üsküdar'dan nereye kalkıyor emin değilim ama karşıya giden bir vapur bulursunuz. Kadıköy'den de keza. Beşiktaş'a geçin.
Avrupa Yakası'na girersem hiç çıkamam ben bu işin içinden, orada yapılacak şey çoook daha fazla tabi.
Sultanahmet, Beyoğlu, Ortaköy...
Ama ben Kadıköy'cüyüm
Ben deeeeeeIstanbul’dan zerre hazetmeyen biri olarak iki hafta gitmesem burnumda tuten tek yer Kadikoy :) orasi cok ozel, ozgur, rahat geliyor bana ya.. Kadikoy carsisin da saatlerce gezerim, Altiyol hele Bahariye aman allahim sahane.
Konu sahibi ben arabasiz gelmenizi oneririm, bu sehirde park ciddi sorun..
Ben deeeeeeİstanbul'u eskisi kadar sevmiyorum ama Kadıköy çok başka. Hele Akmar'ın oralar, Barlar sokağı, Caferağa. Lise yıllarım oralarda geçti İnsanları da ayrı güzel
Ben de Ali'yi hatırlayamadım, dondurma yiyin diyorum ama nerede tabibir de bunun üzerine Çiya'sı mı dersin, Moda ya yürürken dondurmacı Ali mi dersin, yoksa 1000 derece havada bile seni üşüten Moda çay bahçesi mi dersin.. ay çok özledim ya
Ben de Ali'yi hatırlayamadım, dondurma yiyin diyorum ama nerede tabiAy şimdi yanıyordur oralar, accık serinlesin de gidelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?