• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul Üniversitesi’nde kadın öğrenciler ‘tacizci güvenlik görevlisi’ni ifşa etti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
İstanbul Üniversitesi’nde özel güvenlik görevlisi E.B’nin iki kadın öğrenciye psikolojik şiddet ve tacizde bulunduğunu öne süren bir grup öğrenci eylem düzenledi.

istanbul-uni-teshir.jpg

Fotoğraflar: DHA

Öğrenciler, Hukuk Fakültesi öğrencisi iki arkadaşlarının özel güvenlik görevlisi olarak çalışan E.B. tarafından psikolojik şiddet ve tacize uğradığı gerekçesiyle saat 13.00 sıralarında üniversitenin ana kampüsü önünde toplanan öğrenciler, güvenlik görevlisinin görevden alınmasını istedi.

Öğrenciler, taciz olayının bir ay önce gerçekleştiğini, E.B’nin yapılan suç duyurusu sonrası tutuklanmak üzere çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldığını belirtti.

istanbul-uni-teshir1.jpg

E.B’nin aynı taciz olayının gerçekleştiği fakültede çalışmaya devam ettiğini belirten öğrenciler, bundan da üniversite yönetiminin sorumlu olduğunu vurguladı. Ellerinde, ‘Teşhir ediyoruz. Bu okulda özel güvenlik kadınları taciz ediyor’ pankartı taşıyan öğrenciler, ‘Yaşasın kadın dayanışması, tacizci güvenlik istemiyoruz, öğrenci tacizine son’ sloganları attı.

Yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler, tacizci olduğunu ileri sürdükleri E.B’nin fotoğrafını üniversitenin duvarına yapıştırdı.
http://www.diken.com.tr/istanbul-un...ciler-tacizci-guvenlik-gorevlisini-ifsa-etti/

Bu kadar taciz haberinin arasında, bu haber iyi oldu.

Kadın öğrenci lafı da bi değişik durmuş. Kiz öğrenciye alışmışız.

Umarım evlatları yoktur, böyle durumlarda evlatların da afişe olacak olması ve yaşayacakları travma beni cidden üzüyor.

Rabbim babanın da hayırlısını versin...

ay ben doğru bulmadım ya. tamam elbette taciz çok ciddi bir suç, elbette tüm kadınların sıtkı sıyrıldı ama sonuçta adam henüz hüküm giymemiş. Sanırım öğrencilerin tepkisi adamın izne çıkarılmamasına. yapılması gereken kendisine izin kullandırılmasıydı. adı temizlenirse mesleğine dönerdi.
bu arada haberde de o görseli kullanırken adamın yüzünü kapatmışlar ama ben adını soyadını okuyabiliyorum.

Back