Merhaba
Istanbul (çapa) tıp fakültesinde doğum yapan var mı aranızda? 27. Haftadayım, bebeğimin karın duvarında açıklık olduğu için doğar doğmaz ameliyat olma durumu var. Çocuk cerrahisinde özel hastanelere güvenemeyeceğimiz için doğumu da Çapa'da yapmak istiyorum ama prosedür işleri nasıl oluyor?direkt gidince doğuma almazlar herhalde. Doğuma kim giriyor, nasıl oluyor? Bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.
Doğumumu Çapa'da yapmadım. Üniversite hastenesi çok yoğun, randevu almak bile imkansız gibiydi. Tanıdık bir doktorumuz olsa doğuma kim girer ameliyata kim girer bilgi alabilsek yine Çapayı düşünüyordum ama tanıdık kimsemiz de olmayınca çevremizden de bizimki gibi ufak operasyonlara uzman doktorların girmeyebileceğini öğrendik. Tavsiye üzerine doğumdan önce raporlarımızı da alarak beylikdüzü medilife hastanesindeki çocuk cerrahı Değer bey ile görüştük. Ameliyatın riskleri hastenenin teçhizatının yeterliliğini görüştük. Kendisi de çapadan mezun. Hastane yenidoğan yoğun bakım ünitesi de var ve sigortanız varsa yenidoğan ameliyat ve yoğun bakım masraflarını devlet karşılıyor. Bebeğim doğar doğmaz yoğun bakıma alındı. 4 gün sonra 1 saat süren bir operasyon geçirdi ve 15. Gün taburcu oldu. Bebek için herhangi bir ücret ödemedik. Sizin hakkınızda da hayırlısı olsun, inşallah sağlıkla doğar bebeğinizDoğumunuzu Çapa'da mı yaptınız merak ettim. Ben de şu anda 27 aylık hamileyim ve bebeğimin böbreklerindeki sorundan dolayı orada doğum yapmamı önerdiler. Benim de kafamda soru işaretleri var. orada heyet tarafından değerlendiriliyorum ama ayrıyeten kadın doğuma da görünmeme veya bir kayıt yaptırmam gerekiyor mu bilmiyorum. sizin süreç nasıl işledi?
Doğumumu Çapa'da yapmadım. Üniversite hastenesi çok yoğun, randevu almak bile imkansız gibiydi. Tanıdık bir doktorumuz olsa doğuma kim girer ameliyata kim girer bilgi alabilsek yine Çapayı düşünüyordum ama tanıdık kimsemiz de olmayınca çevremizden de bizimki gibi ufak operasyonlara uzman doktorların girmeyebileceğini öğrendik. Tavsiye üzerine doğumdan önce raporlarımızı da alarak beylikdüzü medilife hastanesindeki çocuk cerrahı Değer bey ile görüştük. Ameliyatın riskleri hastenenin teçhizatının yeterliliğini görüştük. Kendisi de çapadan mezun. Hastane yenidoğan yoğun bakım ünitesi de var ve sigortanız varsa yenidoğan ameliyat ve yoğun bakım masraflarını devlet karşılıyor. Bebeğim doğar doğmaz yoğun bakıma alındı. 4 gün sonra 1 saat süren bir operasyon geçirdi ve 15. Gün taburcu oldu. Bebek için herhangi bir ücret ödemedik. Sizin hakkınızda da hayırlısı olsun, inşallah sağlıkla doğar bebeğiniz
Sizi çok iyi anlıyorum benzer duyguları yaşadığım için. İnşallah siz de sağlıkla atlatırsınız. Çapayı diğer devlet hastaneleri ile kıyaslamayın ama. Sonuna kadar güvenilecek bir hastane. En önemlisi üniversite Hastanesi. Hiçbir şeyi geçiştirmiyorlar aksine bir eğitim kurumu olduğu için daha ince detaylarına kadar inceliyorlar. Bizde anomali görüldüğünde doktorlar bunu down sendromu ile ilişkilendirdi. %30-40 bebeğiniz down sendromlu olabilir dendi. Kabus gibi günler geçirdik. Sonra amniyosenteze zorlandım. Testi çapa da yaptırdım. Başka bir yere güvenemezdim. Çok şükür sonuçlar temiz çıktı. Çapada beni endişelendiren doğuma kim girer odalar kaç kişiliktir gibi sorulardı. Yoksa bir bebeği emanet edebileceğimiz en güvenilir kurum. Istanbul dışından olduğunuz için özel şansınız olmazsa kesinlikle güvenin. Değer beyi de yine araştırın. Tam ismi Kamil Değer Devecioğlu. Çok riskli ameliyatlar yaptığına da şahit olduk. Yemek borusu kapalı doğan bebeğin yemek borusunu açtı. 1600 gr lık bebekleri bile ameliyat ediyordu.Geçmişler olsun. İnş. biz de bu süreci çok yıpranmadan atlatırız. Benim bebeğime de de doğar doğmaz ilk 24saat içinde müdahale edilmesi gerekiyor. Ben Tekirdağ'da oturuyorum ve buradaki hastanelerin şartları ve kadrosu bana güven vermiyor. Çapa'da da doğum yapacağımı düşünmek bile bana kabus gibi geliyor. Bir birimden başka bir birime yönlendirilirken bile 40 tane prosedür isteniyor. oradan oraya... İlgisiz, birbirinden kopuk ve umursamaz bir yaklaşım.. oysa her hasta önemsenmek ister. İstanbul'da da güvenebileceğin özel hastane bulmak ve işinin ehli doktorlara kendini ve çocuğunu teslim etmek zor. Sizin önerinizi değerlendirip bir araştırmak lazım Değer Beyi. Bizim hastalığımıza müdahale şansları var mı diye...
Merhaba, öncelikle Çapa kadın doğumdan randevu alıp onların yönlendirmesiyle Çapa perinatolojiye görüneceksiniz ve sizi takip edecekler. Gerekli şeyleri onlar zaten söyler.26 haftalık ikiz gebeyim. Ayrıntılı ultrasonda bebeklerden birinde büyük arter transpozisyonu yani kalbe giden temiz ve pis kanı taşıyan iki ana damar yerleri tersmiş. Doğumdan hemen sonra ameliyat olacakmış. Hem kadın doğum hem de kalp cerrahisi olan yer Çapa varmış. Doktor ve hastane tavsiyeleriniz var mı lütfen yardımcı olun.
Kanuni hastanesinden heyet raporu var. Ama hastane sevki yok sadece kadın doğum ve çocuk kardiyoloji olan bir hastaneye gitmesi uygundur, yazıyor heyet raporundaMerhaba, öncelikle Çapa kadın doğumdan randevu alıp onların yönlendirmesiyle Çapa perinatolojiye görüneceksiniz ve sizi takip edecekler. Gerekli şeyleri onlar zaten söyler.
Ama biz randevu almadan direk doktor yönlendirmesiyle gittik. Doç.Dr.Ahmet Gül bizim ayrıntılı ultrasonumuzu yaptı ve bir iki sorun gördüğü için bizi Çapa perinatolojiye yolladı kağıt ile. Gittik ve o kağıdı gösterdik hemen aldılar bizi.
Siz de eğer randevu alamazsanız Ahmet hocaya gidin ondan Çapaya yönlendirmesini isteyebilirsiniz.
Hayır Ahmet bey Bakırköy’de özel muayenesi var. O zaman heyet raporuyla aile hekiminize gidip çapaya randevu alabilirsiniz diye biliyorum. Çünkü çapaya maalesef kolayca randevu alınmıyor.Kanuni hastanesinden heyet raporu var. Ama hastane sevki yok sadece kadın doğum ve çocuk kardiyoloji olan bir hastaneye gitmesi uygundur, yazıyor heyet raporunda
Doç.Dr.Ahmet Gül Çapa'da mı?
Yardımınız için teşekkür ediyorum.Hayır Ahmet bey Bakırköy’de özel muayenesi var. O zaman heyet raporuyla aile hekiminize gidip çapaya randevu alabilirsiniz diye biliyorum. Çünkü çapaya maalesef kolayca randevu alınmıyor.
Acıbadem yeni doğan yoğun bakın ücretlerini bilen var mı? Sgk ne kadarını karşılıyorÇapa'da kadın doğum yada çocuk kalp cerrahı öneriniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?