Istanbul? Ankara? Çocuk? Kariyer? Ne yapsam ????

İstanbuldan 5 yıl sonra neden gitmek zorundasınız?

Herkesin aksine ben kalın diyorum çünkü mutlusunuz. Mutluluk bozulmaması, bırakıp gidilmemesi gerek bir şey bir kez buldunuz mu sıkı sıkı yapışıp bırakmayacaksınız bunu bilir bunu söylerim. Şu yazdıklarınız arkadaş, komşu eş dost, anneanne sevgisi bu zamanda olmayan şeyler bence bırakmayın.

Yaaa ışte benimle aynı pencereden bakan biri. Ki benim mutlulugumdan çok oglumun mutluluğu cok daha önemli. Burda kres olsun, sitemizin parkı bahcesi olsun, komşularımız olsun çok iyi. Yazin site içinde resmen mahalle havası var. Herkes birbirini tanir ve güvenir. Saat 18.30 dan sonra tüm anneler bebekleriyle, çocuklarıyla parka iner. Anneler termoslarda getirdiği çayları oturup içer, sohbet ederken çocuklar parkta oyun oynar. Oglumun aylarında tam 9 bebek var. Düşünün bu yaz hep birlikte scooterlarini durup oynayacaklar. Kres deseniz oyun grubunda 5 çocuk var ogretmeni cok guzel ilgileniyor. Oğlum evde sürekli kresteki fotoğraf ve videolarini göstermemi istiyor. Oraya bıraktığında öpücük atıp bye bye diyerek yukari cikiyor. Ogretmeni cok ilgili. 1 ay gitti inanilmaz farketti.

Diger yanda yapılan teklif harika. Meslektaslarimin balıklama atlayacaği bir teklif ve pozisyon. bir anne böyle arada bırakılmaz ki

Dogunun en ucra kosesi degilya Ankara Saydiklariniz cok sukur buradada var ...

Ben olsam gitmezdim, benzer bir durum eşimin işi dolayısıyla yaşadık, aynı şekilde İstanbul'dan Ankara'ya gidecektik eğer yeni işi kabul etseydi eşim.

İnsanın huzuru, güveni bulması bence çok önemli ve bu her yerde olmuyor, anneanne sevgisi de çok kıymetli bence o yaştaki çocukların için. Kariyer ve para odaklı bakmıyorum hayata, bakanlara saygı duymakla birlikte onlardan daha önemli şeyler var benim için hayatta.

gecen yil bi is nedeniyle iki gun ankarada kaldik esimle yenimahalle tarafinda.sans miydi bilemem ama insanlar yabanci oldugumuzu anlamis olacakki ayaklarimiza kapanmadiklari kalmisti herseyimize istemeden yardim ettiler.o yuzden gozumde hep iyi kaldi ankara

5 yıl daha devam edebiliriz en fazla demişsiniz. Bu sorun olmasa kalın İstanbul’da derdim orda da kariyerinizi yaparsınız. Neden 5 yıl?

Aynen size katiliyorum, benzer siteyi evi Ankaradada bulabilir ama ayni samiyette ve sicaklikta komsulari olabilirmi mesela.Burada neler okuyoruz ne gicik komsular var insana oturdugu evde huzur vermeyen.

hangi kreşe gidiyor oğlunuz?

ankara da değilim

ama bursa da oturduğum site de benzer

hatta oğlum ve arkadaşları büyüdü okullu oldu ve akranı bir çok çocuk var

akşam bisiklete biniyorlar top saklambaç vs oynuyorlar

ilk gittiği kreşte 3 çocuk 2 öğretmen vardı çok da memnundu 25 aylık başlamıştık

haftasonu okula gideceğim dediği için götürür kapalı olduğuna ikna eder geri getirirdik

yani bu saydıklarınız sadece o sitede yok bir çok yerde benzer yaşam var

eşinizin görüşü ne bu konuda

hakkınızda hayırlısı olsun

Daha ufacık çocuk için o kadar sınırlamayın kendinizi. Gidin Ankaraya fırsatları değerlendirin.

Gelirde değişiklik olmayacaksa ben gitmezdim. Arkadaş, komşu, öğretmen o kadar önemli şeyler ki. O şeylerin biri yamuk olsa bir ip geriyorlar önüne cambaz gibi yürümeye başlıyorsun. Ben gitmeyin diyorum.

Yazdıklarınızın içinde süper bir boğaz manzaramız var deseniz bi tereddüt ederdim ama dediginiz şeyleri ankarada da kolaylıkla bulursunuz.

Çocuk dediğiniz şey cabuk unutur. Cabuk sever. Yeniortamını da cok sever. Bu kadar stres yapmayın.

Ankaralıyım 26 yıl ankarada yaşadım 5 yıldır istanbuldayım
Ankarada çocuk yetiştirmek için herşey fazlasıyla mevcut herşey çok düzenli sakin bir yer
İmkanım olsa ankaraya döner miyim hayır sanırım
Ama istanbulda zor bir şehir
İstanbulda yaşayıp hergün boğaz ve deniz görüp istanbulu sonuna kadar yaşayan biriyseniz düşünülür bu durum
Ama diğer türlü ankara daha mantıklı bence

Ankarada yaşıyorum Ankara istanbuldaki pek çok korkunun bulunmadığı bir şehir bebeğim var zor günler geçiriyorum yorgunluktan ama bebeğimin doktoru mükemmel bir insan beni iyileştiriyor daha fazla ve oğluma çok iyi bakıyor seçeceğiniz muhite göre çok nezih sitelerde oturtabilirsiniz çimenide bol olan kreş denilince inanılmaz güzel kreşler ve fiyatlar var bence şimdiden araştırdığım için Eminim. Havası temiz trafiği az daha güvenilir hayatta fırsatlar Nadiren denk gelir ankaradan bu kadar korkmamalısınız Sevgilerimle

Ben de buradaki düzeni bulamam diye gitmiyorum İstanbul’a. Ankara’ya taşınırsanız yerinize ben taşınayım hangi semt orası??

doğma büyüme istanbullu ve yıllarca ankarada yaşamış ve hatta ankaradan neredeyse nefret eden biri olarak şunu söylemeliyim ki ben olsam iş teklifinin peşinden giderdim. çünkü 3 yıl sonra istanbuldaki olayınız bittiğinde iyi bir iş bulamazsanız asla orada tutunamazsınız. ancak ankarada her zaman her türlü seçenek vardır. üç kuruşa da geçinirsin lüks de yaşarsın. bir de şu var ankaradaki işinden memnun olmazsan başka ihtimaller için her zaman şansın olacak çünkü ankara senin için kalıcı iş. orada işim bitti vb gibi bir sorunun olmayacak. kreş gzel ortam bunlar ankarada da kesinlikle sağlanabilir hatta bence bazı noktalarda istanbuldan daha rahat olabilir. en önemlisi ankarada çok iyi para biriktirip durumunuzu bir anda beklediğinizin çok üstüne taşıyabilirsiniz.

mevcut ekonomik koşulları düşündüğünüzde kalıcı olabilecek ve "manyak mısın sakın geri çevirme" seviyesinde bir işi asla geri çevirmeyin.

eşiniz ne diyor bir de tabi o da önemli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…