• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi İştahsızlığı var tecrübeli annelerden yardım bekliyorum.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
slm, öncelikle Allah bağışlasın bebeğini, benim 2 yaşında ikizlerim ve 7 aylık bir kızım var, ikizlerim malum kış aylarından dolayı grip oldu ve iştahsızlar, beslenmeyle ilgili farklı bişeyler bulabilirmiyim acaba diye bakarken senin yazını gördüm 3 çocuk annesi olarak bikaç tavsiyede bulunayım umarım işine yarar, gerçi cevap yazan arkadaşlarımda hemen hemen aynı şeyleri söylemişler.
öncelikle çoğu bebek 6 aydan sonra birtakım değişiklikler gösteriyo özellikle uyku ve yemek alışkanlıkları büyük ölçüde değişiyo,bebek büyütürken hızla karşılaşabileceğin değişimlere hazır olmalısın,
bizde 6 aydan önce sürekli ağlayan çok az uyuyan ikizlerim sonra düzenli uyumaya başlamıştı kızımda önce çok uyurdu şimdi günde 3 defa aynı saatlerde uyutabiliyorum, ek gıdada çok sabırlı olmak şart, bu dönemlerde kabızlık sık görülen bi durum, bebeğin vücudu ek besinlere alıştıkça bağırsakları düzene girecektir merak etme, bu dönemde zeytinyağı içirmek ve bir arkadaşımızın dediği gibi kulak çöpüyle uygulama yapmak büyük çözüm, sık sık su vermelisin benimkiler üçüde aynı dönemlerde suyu sevmiyolardı yatırıp ağızlarına biberonla sıkıyodum şimdi ikizlerin elinden bardağı alamıyorum :)) havuç kabak patates gibi gıdaları, (varsa) katı meyve sıkacağından sıkıp biraz irmikle pişirebilirsin, yemek istemediği gıdalara birkaç gün ara ver sonra tekrar dene, önce tattır hergün biraz daha miktar arttırarak ver,ilk günden çokça yiyemez zaten az az yiyecektir, farklı şeylerle değişik tatlar oluşturmaya çalış, kayısınında faydası olacaktır kabızlığına, armut iyi bir bağırsak çalıştırıcıdır verebilirsin, meyve suyuna 1 tane bebe bisküvisi koyup verebilirsin genellikle tatlı şeylere yöneliyorlar bu aylarda, çok katı gıdadan uzak dur, bol sıvı tüketmesi faydalı olacaktır, fitili çok kullanma ama mecbur kalıncada hiçbirşey çözüm olmuyosa çocuğun sıkıntı çekmemesi açısından kullanman gerekir, aklıma bunlar geldi şimdilik,umarım kısa sürede sorununuz hallolur...

çookk teşekkür ederim valla bu siteyi çok sevdim sorularıma bilinçli kişilerden cevaplar alıyorum. hani derler ya çok gezen mi çok bilenmi... yaşamadıkça bilmiyor insan.:))
tuvalet konusunu çözdük. çorbalarda neler yapabilrim başka araştırıyorum ve yapıyorum...su içmesinde evet benimde sıkıntım var zorla bende agzına sıkıyorum inşallah alışır.

sana çok dua ediyorum 2 gün yaptım dediğini şimdi düzene girdi sanırım günü birlik yapıyor kakasını buda normaldir zaten... allah çocuklarını bağışlasın ne dileğin varsa kabul olsun :))

çok sevindim canım ben sana demiştim yap diye :))) günü birlik yapması normal.Benimkinin kakası gecikse hemen yaparım zeytinyağlı dürtme işlemini hemen yapar kakasını :))

teşekkürler yorumu için.. benim bebeğim sezeryanla doğdu yani ıkınmama gerek kalmadı. aksine benim oğlum sessiz ve usluydu yani kendi kendine yatagında oynar sonra uyurdu. kucagımda büyütmedim hep odasındaydı bana ihtiyac duydugunda hep yanı basındaydım uykularıda kayet yerindeydi. sadece 1-2 haftadır bazı alıskanlıkları degişti.
meme düşkünlüğüne gelince benim göğsümü malesef hiç almadı o kadar cabalara ragmen alıstıramadık meme ucum yoktu oda cıkarmak icin uğrasmadı silikon ucuyla verdim doğdugundan sonra daha sonraları onlada yapamadı pompaya gectim aylardır pompa ile sagıyorum. cocugumu ac bırakmamak için fedekarlık yapıyorum ve böylecede 6 ay besledimhalada besliyorum. fakat pompa ile sağımlarda malesefki süt azalması yaşanılıyor çünkü bir bebeğinki gibi durarak duraksayarak yada onun agız kokusunu alarak olan süt devamlılığı olan süttüri pompa ise cabuk sagıp boşalttığı için azalmalara neden olabilir.
armutun kabız yaptıgını biliyorum acaba yalnışmı biliyorum ANNELERE soruyorum. elmayıda su olarak değil rendeleyip veriyorum ki posasını da almıs olsun diye fakat elmayı ve muzu seviyor. ancak kabızlıgından beri vermiyorum muz'u.

armut kabızlık değil aksine çok kolay sindirilebilir ve kolay kaka yapmasını sağlayan bir meyve. Asıl kabız yapan elma ve muzdur. Muz da 7. aydan önce önermiyorum demişti doktorumuz alerji yapabilir diye.

Benim oğlum da 7,5 aylık. Beslenme düzenimiz sırasıyla şöyle: sabahları evyapımı tarhana çorbası içine keçi peyniri ve evyapımı ekmek koyup yediriyorum. Yanında 90 ml. evyapımı kefir içiyor. ( Benim oğlum bulamaç şeklinde kahvaltıyı sevmedi)
-Öğlen uyandığında sebze çorbası içiyor 1-2 saat sonra 150 ml. kadar evyapımı yoğurt yiyor.
-1 saat sonra meyvepüresi ( meyve püresini bazen Milupa veya Hippin organik kavanozlarından alıp veriyorum kayısı veriyorum genellikle kakasını rahat yapsın diye) ya da evde armut, elma rendeleyip veriyorum.
-Akşam yine sebze çorbası gündüzden kalan az yediriyorum. Çünkü gece yatarken de tahıllı kaşık maması yedirip yatırıyorum.
Benim sütüm azdı hep zaten mama ve anne sütüyle idare ettik. Şu an devam sütünü hiç içmiyor. Anne sütü alıyor ama sütüm az şu an. Aralarda hep beni emer istediği kadar.

6 aylıktan itibaren verdiğim sebzeleri de yazayım:
Patates, havuç, kabak, enginar, brokoli, kereviz, karnıbahar, ıspanak, pırasa, tarhana, bezelye, yeşil fasulye. Bunlar arasından mevsimi olmayan sebzeler yazdan dondurucuya koyduğum sebzelerdir. Mevsimi olmayan sebzeyi marketten alıp vermedim hiç.

Merhaba,
4 yaşında bir kızım var. bugüne kadar mümkün olduğunca mevsiminde meyve sebze ile beslemeye çalıştım. Geçenlerde 1 yaşında oğlu olan bir arkadaşımla görüştüm. Devamlı Şişli organik pazardan alışveriş yaptığını, tadlarının çok farklı olduğundan bahsetti. organik gıdaların ne kadar organik olduğu konusunda tereddütlerim var.
bu pazarlardan alışveriş yapanlar var mı?

Back