- Konu Sahibi mery_nilay
slm, öncelikle Allah bağışlasın bebeğini, benim 2 yaşında ikizlerim ve 7 aylık bir kızım var, ikizlerim malum kış aylarından dolayı grip oldu ve iştahsızlar, beslenmeyle ilgili farklı bişeyler bulabilirmiyim acaba diye bakarken senin yazını gördüm 3 çocuk annesi olarak bikaç tavsiyede bulunayım umarım işine yarar, gerçi cevap yazan arkadaşlarımda hemen hemen aynı şeyleri söylemişler.
öncelikle çoğu bebek 6 aydan sonra birtakım değişiklikler gösteriyo özellikle uyku ve yemek alışkanlıkları büyük ölçüde değişiyo,bebek büyütürken hızla karşılaşabileceğin değişimlere hazır olmalısın,
bizde 6 aydan önce sürekli ağlayan çok az uyuyan ikizlerim sonra düzenli uyumaya başlamıştı kızımda önce çok uyurdu şimdi günde 3 defa aynı saatlerde uyutabiliyorum, ek gıdada çok sabırlı olmak şart, bu dönemlerde kabızlık sık görülen bi durum, bebeğin vücudu ek besinlere alıştıkça bağırsakları düzene girecektir merak etme, bu dönemde zeytinyağı içirmek ve bir arkadaşımızın dediği gibi kulak çöpüyle uygulama yapmak büyük çözüm, sık sık su vermelisin benimkiler üçüde aynı dönemlerde suyu sevmiyolardı yatırıp ağızlarına biberonla sıkıyodum şimdi ikizlerin elinden bardağı alamıyorum :)) havuç kabak patates gibi gıdaları, (varsa) katı meyve sıkacağından sıkıp biraz irmikle pişirebilirsin, yemek istemediği gıdalara birkaç gün ara ver sonra tekrar dene, önce tattır hergün biraz daha miktar arttırarak ver,ilk günden çokça yiyemez zaten az az yiyecektir, farklı şeylerle değişik tatlar oluşturmaya çalış, kayısınında faydası olacaktır kabızlığına, armut iyi bir bağırsak çalıştırıcıdır verebilirsin, meyve suyuna 1 tane bebe bisküvisi koyup verebilirsin genellikle tatlı şeylere yöneliyorlar bu aylarda, çok katı gıdadan uzak dur, bol sıvı tüketmesi faydalı olacaktır, fitili çok kullanma ama mecbur kalıncada hiçbirşey çözüm olmuyosa çocuğun sıkıntı çekmemesi açısından kullanman gerekir, aklıma bunlar geldi şimdilik,umarım kısa sürede sorununuz hallolur...
çookk teşekkür ederim valla bu siteyi çok sevdim sorularıma bilinçli kişilerden cevaplar alıyorum. hani derler ya çok gezen mi çok bilenmi... yaşamadıkça bilmiyor insan.:))
tuvalet konusunu çözdük. çorbalarda neler yapabilrim başka araştırıyorum ve yapıyorum...su içmesinde evet benimde sıkıntım var zorla bende agzına sıkıyorum inşallah alışır.