• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi İştahsız Çocuklar İçin Kalorili Yemek Önerileriniz Var mı ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

RainbowColors

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2011
5.370
9
0
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
benim iştahsız kuzum 3 yaşında ve çok yemek seçiyor sizinde iştahsız bebekleriniz-çocuklarınız varsa burada yemek önerimizi paylaşabiliriz.

Ben yemek yaparken çok zorlanıyorum herşeyi yemiyor çünkü.Siz neler yapıyorsunuz yemek yemesi için kaç takla atıyorsunuz:1:

hadi hamarat anneler deneyimlerinizi tariflerinizi bekliyorum eminimki benimle bekleyen çok kişi olacak bu tarifleri:)

not:Daha önce böyle bir konu yoktu sanıyorumki araştırdım ulaşamadım çünkü:44:

3-6 yaş okul öncesi yaş grubu çocuklar için yemek listesi örnekleri
1. Gün

Sabah : Süt (bir küçük bardak), 1 adet yumurta, 1 ince dilim ekmek, 1 küçük portakal veya suyu

Öğle : Tepsi köfte, patates, havuç veya bezelye garnitürlü, ayran

İkindi : Meyve

Akşam : Kıymalı sebze yemeği, yoğurt

2. Gün

Sabah : Süt, 1 kibrit kutusu kadar peynir, 1 ince dilim ekmek, 1 küçük portakal

Öğle : Yumurtalı sebze yemeği, bulgur pilavı, cacık

İkindi : Ayran

Akşam : Orman kebabı (küçük parça et, patates, havuç veya kabak), meyve

3. Gün

Sabah : Süt, tahin-pekmez, 1 dilim ekmek, 1 küçük portakal

Öğle : Yumurtalı-peynirli makarna, salata veya söğüş sebze

Akşam : Küçük parça etli sebze yemeği, pilav, cacık

4. Gün

Sabah : Süt, 1 adet yumurta, haşlanmış patates

Öğle : Kemiksiz küçük parça tavuk-pilavlı,cacık

Akşam : Kırmızı mercimek çorbası, yumurtalı patates salatası

5. Gün

Sabah : Süt, tahin-pekmez, 1 dilim ekmek, 1 adet portakal

Öğle : Kıymalı soslu makarna, yoğurt

İkindi : 1 salatalık veya meyve, bir küçük poğaça

Akşam : Küçük parça etli nohut yahnisi, bulgur pilavı, cacık

6. Gün

Sabah : Süt, bir küçük ekmek üzerine peynir, 1 adet portakal

Öğle : Küçük parça etli sebze yemeği, sütlaç

İkindi : Limonata veya ayran, bir küçük dilim börek

Akşam : Yayla çorba, zeytinyağlı sebze yemeği, meyve

7. Gün

Sabah : Süt, 1 adet yumurtai haşlanmış patates, domates

Öğle : Kıymalı sebze, zeytinyağlı dolma veya sarma, yoğurt

İkindi : Aşure

Akşam : Sulu köfte, börek, salata

8. Gün

Sabah : Süt, tahin-pekmez, 1 dilim ekmek, 1 adet portakal

Öğle : Omlet, zeytinyağlı taze sebze yemeği, meyve

İkindi : Limonata, 1 küçük dilim kek

Akşam :Balık ızgara veya buğulama, patates sote salata

Not:Yemeklerle birlikte 50 gram (ince bir dilim ekmek) ekmek verilir.

Alıntıdır----

benimde iştahsız bir kızım var yediği şeyler çok sınırlı şaşkına döndüm artık yemek yemektense emmeyi tercih ediyo 17 aylık olcak
yediği şeyler şehriye çorbası,makarna,pilav sebze falan hiç bişey yemiyo böyle iştahsız olupta çok severek yedikleri tarifleri paylaşsak çok iyi olur

Her cocugun agiz tadi farkli.benimde 2.5 yasinda bi kizim var hep istahsiz hep istahsiz :(
Sn bi kac aydir makarna ve pilav seviyor ama sadece bunlarla olmaz.cok ugrasiyorum yemek yedirirken azda olsa yiyor.biz hala kahvaltiya alisamadik.bi cok seyin tadini bilmedigi icin yemek istemiyor.
Etsiz yemek pisirmem.sebze yada bakliyat hep etli yada tavuklu olur.
Ozellikle kalorili diye hazirladigm bisey yok.bi ogun yemek yiyor genelde corba yapmissam bi kac sebze ve kirmizi mercimek katarim.hergun degisik biseyler yapmaya calisiyorum.
Allah yardimcimiz olsun yemeyen cocuka ugrasmak cokk zorrr :(

teşekkür ederim cevabın için durusuu:16:

benim oğlumda acayip iştahsız 3 yaşında 1 yaş küçükler dahi daha yapılı ve görünce üüzlüyorum tabiki.yeşil sebze hiç yemez görünce ağzını açmaz bile.meyvede öyle sadece elma yada armut.çilek-şeftali-kayısı vs. yaz meyveleri yemez.muzda öyle.

ne yapacağımı şaşırmış durumdayım pilav makarnayı seviyor.pilavı et sulu yapıyorum makarnayıda peynirli yoğurtlu ama başka nasıl sebze sevdirebilirim değişik tarifleri olanlar yazsa süper olacak

Sebze sevmiyorsa sebze corbasi yapabilirsin.hatta icine uc bes nohut yada fasulye.etle arasi nasil?
Eger et seviyorsa yaptiginiz sebze yemeklerini bol etli yaparsaniz belki arada bi iki sebzede yer.etin suyundan ziyade kendisini yemes gerek.et suyu lezzet katarmis sadece.
Corbalara un kavurmakta ok lezzetli yapiyor corbayi.gerci havalar cok sıcak haftada bi corba yapiyorum bende.bizim bide puturlu yeme sorunmuz var.sulu yemeklerde ozellikle agzinda tutuyor.uzunca bi zamandir blendirdan gecirdim.simdi yavas yavas alistirmaya calisiorum.

Sebze sevmiyorsa sebze corbasi yapabilirsin.hatta icine uc bes nohut yada fasulye.etle arasi nasil?
Eger et seviyorsa yaptiginiz sebze yemeklerini bol etli yaparsaniz belki arada bi iki sebzede yer.etin suyundan ziyade kendisini yemes gerek.et suyu lezzet katarmis sadece.
Corbalara un kavurmakta ok lezzetli yapiyor corbayi.gerci havalar cok sıcak haftada bi corba yapiyorum bende.bizim bide puturlu yeme sorunmuz var.sulu yemeklerde ozellikle agzinda tutuyor.uzunca bi zamandir blendirdan gecirdim.simdi yavas yavas alistirmaya calisiorum.

canım sebze çorbasıda yemiyor çok denedim havuç yiyor çorbalarına katıyorum fakat yemekte yada çorbada yeşillik görürse yemiyor.yeşile allerjisimi var anlamadım:1:

canım nohutu haşlıyorum tuzlu suda tabağına koyuyorum çerez gibi yiyor ama yemeğini yemez eti yemez sadece köfte olursa yer .bende şimdi çorba koydum mercimek içine yeşil mercimekte koydum havuç patates te soğanda.blendırdan geçireceğim

canım çatalla ezerek ver yemekleri öyle öyle alışır.biz bu süreci bu şekilde atlatmıştık.

bir arkadasımın oğlu kesinlikle sebze yemeyi reddediyor daha cok fast food türü yiyecekleri tercih ediyordu.. çözüm olarak ona içinde köfte , domates sosu ve haşlanıp öğütülmüş sebzeler olan bir dürüm hazırladık. bütün sevmediği sebzeleri farkına bile varmadan afiyetle yedi :1: bu sayede 2 ay içinde incecik çocuk kilo almaya başladı ve düşük olan kan değerlerinde şaşırtıcı bi yükselme oldu. onları zorlamadan hoşlarına gidecek şekilde kandırmak lazım sanırım :34:

benim oğlum da çok iştahsız 14 aylık 9 kiloyu göremedik henüz. son zamanlarda sadece kahvaltı dışında hiç birşey yemiyor, milupakahvaltı maması ve yumurta ya da labne. onun dışında sadece gece sütünü içiyor maşallah. bugün tavuk çorbasını yedi çok da besleyici bişey. tarifi yazayım;

1 tavuk
500 gr yoğurt
3 yumurta sarısı
2-3 çk un
tuz karabibiber

tavuğu haşlayıp suyuna daha önce iyice çırpıp hazırladığım un yoğurt yumurta sarısı karışımını azar azar ekliyorum. tavuğu blenderdan geçirip ekliyorum 1-2 taşım kaynatıyorum.

biz de severek içiyoruz, birdahaki sefere içine biraz sebze katmayı düşünüyorum mesela patates ve soğan. yani rengini ve kokusunu değiştirmeyecek ama vitamin değerini arttıracak şeyler.

her çocuk gibi pilav makarnayı tercih ediyor, ben de bazen makarna haşlayıp sebze püresiyle karıştırıyorum. bazen kanıp yiyor ama şansım her zaman yaver gitmiyor. bu aydaki bir bebek için tavsiyeniz var mı?

yok kardesim ne yaparsan yap yemiyor takmis bir yogurta onu birtek severek yiyor
sebze meyve hakgetire
bazen diyorum elini ayagini bagliyim huniyi sokayim agzina akiyatim yemekleri
ciddo ciddi dusunuyorum artik
msuyu sikiyorum evde kendim hazir degil
onu bile ilac kutusiuyla agzina fislatiyorum
50 cc zor iciriyorum
kafayi oynattiracak bu kiz bana
yemek yapmaktan nefret eder oldum
hangi yemegi yapmaya niyetlensem nasilsa yemicek diyip
vazgeciyorum
off cok daraldim sebze suyu sikip vericem artik napayim
onuda zorla iciricem keyifle yemek yemesni gectim acliktan yigilip kalmasin yeter diyorum
3 yasa 13,5 kilo olurmu ya

kafayı oynatacaklar arasında bende varım :36: dünya kadar tarif denedim sebzeleri meyveleri şekilden şekile soktum yok yok yok... kreşe gidince yer dediler 2 aydır kreşe gidiyor yediği sadece makarna pilav büyüdükçe yer diyordum ama dahada kötüye gidiyor. iştah açması için vitamin veriyormusunuz ben veriyorum ama pek etkili olmuyor...

aynen arkadaşlar iştahsız bebek derdi bende de var sinir oluyorum.kızım 17 aylık daha 9.800 gr... bı tek makarna muzlu puding yiyor dişleri çıktıgi için olabilir dedi doktor iştah için balık yağı verdi onu da zorla içiriyorum zaten pek faydası olmuyor bi de idrar tahlili yapalım dedı dr ama bişey çıkıcağını zannetmiyorum.aynı zamanda emziriyorum bıraktırsam iştahı açılırmı acaba gece gunduz emıyo cok düşkün karar veremıyorum 2 şaşina kadar emzırsemmı ne dersiniz?....

Bende 19 aya kadar emzirdim. İstah problemi bizdede vardi. Memeden kesince duzelir diye dusundum ama hic bisey degismedi. Sonra pisman oldum keske 2 yasina kadar emzirseydim :)

benim kızımda ocakta 3 biticek yemek sorunu var
- yumurta yemez krep yaparım sade elinde yer kekte yumurta süt oluyor onu yer köfteye giriyor yumurta
- köfte yiyor tavuk köftesinide rondoya 1 göğüs filota ile but etini atıyorum soğan yumurta baharat filan galeta unuyla kızartıyorum yiyor
- balığıda sardalyayı fileto yapıp un ve yumurtaile bulamaç yapıp kızartıyorum
eşim deniz ürünleri satışı yapıyor evde hep kalamar oluyor kalamara bayılıyor
- poğaca gözleme tarzı şeyleri yiyor iyi kötü
- sütüde nesquikli içiyor
- her çocuk gibi pilav makarna patates kız.oda kesinlikle sade

asla sebze meyve bakliyat yemiyor yoğurt hiç yumurtanın hiçbir halini yemiyor salata tarzı şeyler yemiyor baldı reçel filan hiç
yediği şeylerde hep sade ne biliyim makarnayı pilavı domatesli soslu yoğurtlu yemez
13 kilodan yukarı çıkmıyor allaha şükür öyle hasta filanolmadı epeydir ama ben kilo değilde vitamin almasını istiyorum her anne gibi ama nerdeeee
yine bukadaınada şükür ama annemle ben ne halldere giriyoruz yesin diye yemekler bile şekilden şekile giriyor

3 yaşındaki yemeyen oğlumun severek yediği çorbanın tarifi:
patates ve havuçları küçük küpler halinde doğruyoruz. kaynamakta olan suya ekliyoruz. kıyma, pirinç, soğan rendesi, isteğe göre baharat ve tuzu yoğurup nohut büyüklüğünde köfteler haline getiriyoruz. köfteleri una bulayıp tencereye ilave ediyoruz. köfteler pişince yoğurt ve yumurta karşımı ile terbiyeliyoruz. küçük bir tavada tereyağında naneyi hafif ısıtıp çorbaya ilave ediyoruz. biraz da zeytinyağı ekliyoruz son olarak.
çok lezzetli bir tarif. mutlaka deneyin.

BEN de bu konuda muzdaribim ve üzgünüm oğlum 2 yaşında kilosu yaşına göre normal ama sütü yeni bıraktım emdiği için iyiydi....çok seçiyor ya nerdeyse tek tip besleniyor....taneli şeyleri ağzından atıyor eskiden makarna pilav yerdi şimdi onuda zar zor...zeytin dışında kahvaltıda bişi yemez peynir reçel yumurta atar ağzından...ekmek yese anca:( kıyma et tavuk kesinlikle taneli yemez...yemeklerin suyuna ekmek banarak nere kadar...bazen patates yer ...tarhana çorbası dışında mercimek şu bu kabul etmıyo...ne kaldıki geriye zaten herşeyi seçiyo işte

Back