• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iştah nasıl bastırılır????

Elifingo

rutine bağlamış
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2009
159
0
96
39
İstanbul
arkadaşlar gündüzleri kendimi engelleyebiliyorum(gerçi bazen gündüzde deliriyorum:)) ama akşam olunca ağzım sürekli bişeyler istiyo,cips,çikolata yiyesim geliyo.adet dönemindeki gibi bir kriz bu,nasıl engelleyebilirim bir türlü bilmiyorum:(bir de hergün kahvaltıda yumurta yiyorum,ama hergünde spor salonundayım bununda kilo vermemi engeleyen bir yönü var mıdır??yumurta yemeden kendimi doymuş gibi hissedemiyorum....
sürekli atıştırma isteğimi nasıl engellicem,lütfen yardım:(

Yumurta çok kalorili değil sanırım akı 15 sarısı 65 kaloriymiş.Birde benim kendimde gözlemlediğim yemeklerde doymadan biraz ara veriyorum.Ozaman tıkanıyor iştahım.Ama kiloma diyecek yok tabii:9:

arkadaşlar gündüzleri kendimi engelleyebiliyorum(gerçi bazen gündüzde deliriyorum:)) ama akşam olunca ağzım sürekli bişeyler istiyo,cips,çikolata yiyesim geliyo.adet dönemindeki gibi bir kriz bu,nasıl engelleyebilirim bir türlü bilmiyorum:(bir de hergün kahvaltıda yumurta yiyorum,ama hergünde spor salonundayım bununda kilo vermemi engeleyen bir yönü var mıdır??yumurta yemeden kendimi doymuş gibi hissedemiyorum....

Ben kriz zamanlarımda 2'si bir arada nescafe içiyorum.Şeker yerine de tatalandırıcı kullanıyorum...Ben de iştahı çok iyi kesiyor..

canım aynı şey banada oluyor özellikle akşam saatlerinde dediğin gibi hep kalorili şeyler yemek istiyorum ne yapmamız lazımm kilo alıyoruz böyle en çok kilo geç saatte yemekten alınıyor :59:

süt beni tok tutuyor. yemeklerden önce acıkınca yarım yağlı bir bardak süt içiyorum. böylece daha az yiyorum.
cips, çikolata vs. hiç aramam. aylarca yemesem aklıma gelmez.
benim abur cuburum kuru incir, hurma, bazen de fındık, ceviz...
kuru incir tatlı ihtiyacını oldukça bastırıyor.

ağzım sürekli bişeyler istiyo,cips,çikolata yiyesim geliyo.

bu tür abur cuburları eve kesinlikle sokmayın. dışarıda aklınıza gelirse önce bir bardak ayran ve bir bardak maden suyunu karıştırıp için. yeseniz bile daha az yersiniz.
ben eve gelen çikolata bonibon vs. şekerleri bile mahallemizdeki çocuklara veriyorum. yanılıp da yemeyeyim diye.

tatlı ihtiyacın için meyve ye özellikle regl dönemlerinde muz yemeni öneririm tatlı ihtiyacını fazlasıyla karşılar bende 2 ay öncesine kadar öyleydim ama insan bunun zararını alışverişe çıktığında anlıyor ileride sorunlarla karşılaşmak istemiyorsan hafif tatlılar yemeni öneririm :)

miden kazındıkça 5-6 tane leblebi..üzerinede 1 koca bardak su..
onlar midende şişip tokluk hissi veriyor..
hemde çok çok az kalori alıyorsun..

Bol bol ananas yemenizi öneriyorum.ananas hem kalorisi az,hem de lif orani bol bir meyve oldugu icin gercektende asiri tokluk hissi veriyor.o kadar cok faydasi varki bu meyvenin..hem yaslanmayi önluyor,cildi güzellestiriyor hem de sindirimi kolaylastiriyor böylece de kilo vermeye yardimci:66:
yani bu meyvenin yararlari say say bitmiyor:124:
ben cok seviyorum ve bol bol tuketiyorum.herkese de tavsiye ediyorum...
sevgiler...:71:

Gün içinde kendini çok aç bırakma, hafif şeyler atıştır, üstüne de bol bol su iç, yine mi acıktın, yine hafif şeyler atıştır yine bol bol su iç. Bir de eğer çay içiyorsan içine çubuk tarçın at, öyle iç çayını, ve o çay bitince tarçını atma, onu sen 3-4 gün kullanabilirsin, çubuk tarçını alışkanlık haline getirirsen tatlı krizini önler. Birde yağsız taze yoğurdu bol tüket.:119:

bende gece krizi tutunca süt ya da ayran içerim üstüne de su şişip kalıyorum ne yiyesim ne içesim kalıyor.

ben şekersiz çay falan içiyorum. diyet yaparken acıktığımda bastırsın diye bir şey yersem de daha çok acıktığımı farkettim. sadece ana öğün dışında yememek lazım.

Son düzenleme:
Sabah ac karina icilen elma sirkeli su da istahi azaltiyor. Gün icinde yesilcayi tavsiye ederim.

Back