- 8 Ocak 2014
- 735
- 288
Herkese merhabalar. Ben geçen yıl özel bir üniversitenin İngilizce mütercim tercümanlık bölümünden mezun oldum. Bununla birlikte daha çok sevdiğim bir iş olan spor eğitmenliği sertifikası da aldım. Bir süre çeşitli salonlarda, stüdyolarda vs eğitmenlik yaptım ama bu yerlerden istediğimi alamadım ve üstüne bir de girdiğim yerlerden birinde para alamadığım gibi üstüne para vererek ayrıldım. Hadi dedim ben bu işi seviyorum ama bu işte belli ki tutunabilmem için daha 40 fırın ekmek yemem gerekiyor, daha sonra bu işle uğraşırım dedim. Aslında gönlüm bu işin peşinden koşmakta, daha iyi bir hoca olmak için uğraşmaktan yanaydı ancak bu belli bir ekonomik yük ve zaman demekti, ben de hem para kazanmak hem de evlilik hazırlığı yapmak istediğim için bu işi bir süreliğine askıya aldım, evlendikten belli bir maddi gelirim olduktan sonra bu işin peşinden koşarım dedim çünkü hem parasızlıktan yorulmuş hem de 1 senedir kürek çekip bir yere varamadığımız için bir hayli yorulmuştum. En sonunda dedim ki madem öyle kendi bildiğim, mezunu olduğum işi yapayım. Bir çeviri ofisine görüşmeye gittim. Adam aldı beni karşısına cv mi okuduktan sonra "sen falanca özel okulundan mezun olmuşsun, Hacettepe, Boğaziçi mezunları varken seni işe almam boşa olur ama istersen deneme metni yolla ona göre karar verelim", dedi. Ben de peki dedim dediğini yaptım Metin çevirdim bir tane deneme olarak, adam güzel çevirtmişsin ama cv si daha kabarık olan, daha düzgün Ünilerden mezun olan birini istiyorum ben sana başarılar dedi. Aslında bir nevi benim için iyi oldu bile diyebilirim iyi ki o şekilde tersleyerek göndermiş çünkü sigorta bile yapmıyordu bu adam. Mezun olduğum üniversitede ayıca öyle adı sanı duyulmayan bir okul değil, Ankara'nın adı sanı duyulmuş bir özel okuluydu. Elbette okuldan okula fark vardır ama bu kadar aşağılamasına gerek Yoktu diye düşünüyorum. Neyse dedim yılmayayım ben devam edeyim iş hayatında olur böyle şeyler dedim. Ve sayısız çeviri ofisine başvuru yaptım internetten, babam falan ordan burdan gördüğü bir kaç çeviri ofisiyle alakalı insanlara cv mi gönderdi, bazı yerlere görüşmeye gittim vs görüşme olumlu geçti gibi geldi ama hiçbiri de dönüş yapmadı hemen hemen nedenini anlamış değilim. Ben kötü iş yapıyorum desem öyle de değil benim arkadaşlarımın çoğu da bu durumda. Hadi elimde olan bu 2 mesleği kenara atıp (çevirmenlik ve spor eğitmenliğini yani) varımı yoğumu KPSS'ye çalışmaya adasam onun da garantisi yok kaldı ki memur olmak için can atmıyorum. Resmen elim kolum bağlı kaldım. Sizlerden yardım isteme amacıyla açtım bu konuyu, aynı durumu yaşamış aynı yollardan geçmişleriniz vardır belki biraz tavsiye verirseniz çok sevinirim. Aşırı bunaldım, resmen hayattan kopmuş vaziyette "benden hiçbir şey olmayacak herhalde, keşke daha iyi bir meslek okusaydım keşke avukat ya da doktor olsaydım, keşke daha akıllı olsaydım demekki yeterince akıllı değilim" diye geziniyorum. Elimde değil ama engel olamıyorum bu halde gezmeye. :/
Not: Bu arada şu anda girmek için can attığım bir yer var, tam belli değil ama özellikle bu işin olmasını çok istiyorum olursa hayatım kurtulacak bir nevi. Ama olmasına dair pek umudum yok. Bu işin olması için benim adıma dua ederseniz çok memnun olurum. :/
Not: Bu arada şu anda girmek için can attığım bir yer var, tam belli değil ama özellikle bu işin olmasını çok istiyorum olursa hayatım kurtulacak bir nevi. Ama olmasına dair pek umudum yok. Bu işin olması için benim adıma dua ederseniz çok memnun olurum. :/
Son düzenleme: