• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik problemi. Nasıl bir yol izlemeliyim?

kitapkolik77

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2019
8
-1
1
Benim derdim işsizlik. Lisans maliye mezunuyum. Özel sektöre sayısız cv bıraktım. Özelde bile torpille alım yapılır olmuş. Bildiğimiz tüm kariyer sitelerine başvuru yaptım. Kendimi geliştirmek, cv mi doldurmak adına sayısız kurslara gidip sertifikalar belgeler aldım. Bırakın işe alınmayı adam yerine koyup geri dönüş yapan bile olmadı. Senelerdir KPSS' ye giriyorum. Mülakatlarda elendim, başvurularımda yerleşemedim.. Senelerdir işsizim. Bir baba çalışıyor 5 kişilik karın doyuruyor. Borç gırtlağa dayandı. Tanıdık deseniz o da yok. Ben istemez miyim hakkımla bir yerleri kazanmayı, kul hakkına girmemeyi. Ama bu işler lanet olsun ki torpille, referansla dönüyor ve yetti canıma. Ne yapayım söyleyin bana? Nereye başvuru yapmalıyım? Nereden iş bulmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim? Rica ediyorum bir akıl verin...

Allah yardımcın olsun inşallah belki burdan biri yardımcı olur.
hiçbir fikrim yok yapman gereken herşeyi yapmışsın zaten. sadece konun ustte dursun diye yorum yapıyorum.

Aynı durumdayım bende kamu yönetimi mezunuyum. Kpss den güzel bi puan alınsa P3 ile bi şeyler olur sanki. Kpss den kaç yaptın

Başvuru yaptığınız yerlere direkt gidip gorusmek şansınızı biraz artırabilir.Onun dışında bir fikrim yok maalesef Allah yardımcınız olsun :(Alanınız dışındaki işleri de gözardı etmemek lazım bu devirde çok zor istediğin yerde çalışmak

KPSS den mülakatta elenecek puan aldıysanız p3 puanı ile bir memurluk gelir 90 üstü istiyor. Onu deneyin.

başvuru yaptığınız yerleri kendiniz arayın. görüşmeden sonra da arayıp karar verebildiniz mi diye sorun.
işsiz olduğum dönemde internet üzerinden başvuru yapıyordum dönüş olmuyordu kendim aradığım da görüşmeye gidebiliyordum.

işkur veya sap gibi bazı firmalar kurslar açıyor ve çalışan arayanlar bu tip kursların mezunları arasından seçmeye eğilimli oluyorlar. Onları araştırın girmeye çalışın derim.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, ben de uzun zamandır işsizim. 2 yıllık önlisans mezunuyum. Kimse yanlış anlamasın ben iş beğenmeyen insan değilim, çöp de toplar yer de silerim(gocunmam kesinlikle).Ama atıyorum sekreterliğe başvuru yapıyorum; yok tecrübe yok dil bin tane şey diyorlar. Sekreterlik, danışma elemanı gibi işler özel yetkinlik isteyen işler değildir. Ama onda bile çok şey çıkartıyorlar. Deli olacağım.
İşverenlerin de alay eder gibi davranması başka bir olay. Ne yapacağız biz :(

Benim esim de 8-9 aydir issiz. Nerdeyse 1 sene olacak cok bunaldim. Insaat muhendisi iyi bi cv si var tecrubesi var ama ne internetten geri dönüş oluyor ne de yuzyuze gorusmelerden. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Kuzum inşaat ölü şu an.Benim babam demir doğrama ustası.2017 kasıma kadar deli gibi iş yapıyorlardı.O sıra bir durdu hala yok iş.İki seneden fazladır evde yani.Emekli ama yarısı krediye kesiliyor.Annem çalışıyor kıt kanaat geçiniyoruz.

Benim derdim işsizlik. Lisans maliye mezunuyum. Özel sektöre sayısız cv bıraktım. Özelde bile torpille alım yapılır olmuş. Bildiğimiz tüm kariyer sitelerine başvuru yaptım. Kendimi geliştirmek, cv mi doldurmak adına sayısız kurslara gidip sertifikalar belgeler aldım. Bırakın işe alınmayı adam yerine koyup geri dönüş yapan bile olmadı. Senelerdir KPSS' ye giriyorum. Mülakatlarda elendim, başvurularımda yerleşemedim.. Senelerdir işsizim. Bir baba çalışıyor 5 kişilik karın doyuruyor. Borç gırtlağa dayandı. Tanıdık deseniz o da yok. Ben istemez miyim hakkımla bir yerleri kazanmayı, kul hakkına girmemeyi. Ama bu işler lanet olsun ki torpille, referansla dönüyor ve yetti canıma. Ne yapayım söyleyin bana? Nereye başvuru yapmalıyım? Nereden iş bulmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim? Rica ediyorum bir akıl verin...
hangi bölümü ve okulu bitidiniz?

Kendi alaninizda is bulana kadar baska sektorkerde is arasaniz? Ya da ne biliyim cocuk falan mi baksaniz evde. En azindan bir sure para kazanmis olursunuz. Aklima da birsey gelmiyor. Rabbim tez zamanda size hayirli bir is nasip etsin.

Kuzum inşaat ölü şu an.Benim babam demir doğrama ustası.2017 kasıma kadar deli gibi iş yapıyorlardı.O sıra bir durdu hala yok iş.İki seneden fazladır evde yani.Emekli ama yarısı krediye kesiliyor.Annem çalışıyor kıt kanaat geçiniyoruz.
Ne zaman düzelir acaba nereye kadar böyle gidecek :/ benim esim holdingin birinde çalışırken digerinden teklif aliyordu. Nasil bu hale geldik anlamadim. En son calistigi holding cok buyuk bi projenin ihalesini almisti, esimin elindeki proje bitince maasi da artarak diğer projeye baslayacakti. Sonra dolar yükseldi o ara, projeyi iptal ettiler sonra zaten gelsin issizlik.

Bazen diyorum esimle cok kötü kavgalar ettigimiz bi donem canimi cok yaktigi icin beddua etmistim acaba ondan mi boyle oldu diyorum. Sonra geri diyorum ki ne alakasi var senin bedduan yuzunden mi sektor çöktü :)

Ne yazık ki özel sektör hep tanıdık bildik ve tecrübe ister. Memuriyete artık o ne ki diyorum 😔
Referans olacak biri yok mu size? Herhangi bir mali müşavir tanıdığınız ?

Ablam mali müşavir genelde gittiği mükelleflerde hep iş arayan yada işçi arayanları buluşturur köprü görevi görür bir nevi bence öyle biri varsa tanıdığın tanıdığı bile olur sorun derim en azından aklında kalırsınız 👍

Back