ısrarla yabancı film tavsiyesi istiyorum lütfen...

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
slm kızlar... akşam oluyor, yemek yeniyor çocuk uyuyor...sonra kös kös oturuyoruz... yabanci dizilerimiz vardı akşamları izlerdik... onlarda ya bitti ya sezona girdi.. kahvemizi alıp ayaklarımızı uzatıp izleyebileceğimiz filmlerden seçenekler istiyorum....
film izleyelim diyoruz demesine ama şöyle kayda değer filmler neler bulamıyoruz...çok filme başlayıp sıkılıp yarıda bırakıp kapattığımız oldu :)
sizden güzel film tavsiyeleri bekliyorum bayanlar :)
genelde gerilim aksiyon tarzı filmleri seviyoruz.. ama kaliteli güzel izlenilesi olduğunu iddia ettiğiniz her fikre açığım...
izlediklerimden örnekler yazayım...

esaretin bedeli
yeşil yol
I'm legend
amelie
desperado
leon
görünmez kahraman
akıl oyunları
alcatrazdan kaçış
vs vs vs
daha çok var ama aklıma gelen bunlar....

en sevdiğim ve aklımda kalan filmleri sıralamışsınız ancak devamını getiriyim.şiddetle tavsiye ettiğim bir çok film var haftada en az 4 film seyreden biri olarak inceleye inceleye seçtiğim birçok yapıt var.
bunlardan ilk önce tavsiyem olan "3 idiot" yani 3 aptal adında bir hint filmidir ve eşşsiz bir yapıttır.
2)ZİNDAN ADASI .Leonardo nun filmidir
3)2010 yılında yapılan ROBBİN HOOD.konusu çok iyi işlenmiş bir film
4)5 yıl önce seyrettiğim ancak unutmadığım bir film ÖZGÜRLÜK YOLU.akıla kazınan cinsten bir film rus kamplarından kaçıp ta çine kadar uzanan bir mücadele ve yoldaki çeşitli olaylar sürekleyici bir şekilde anlatılıyor.
5)CAN DOSTUM .BU İSİMDE 2 ADET FİLM VAR ANCAK RESMİNDE BİR ZENCİ VE BEYAZIN OLDUĞU FİLM BENİM BAHSETTİĞİM. ÇOK AKICI VE FARKLI BİR FİLM.
6) SİNGHAM . YİNE BOLLYWOOD DAN ANCAK OLDUKÇA EĞLENCELİ BİR ŞEKİLDE ŞEHİRDE BELA BİR ÇETEYE KARŞI MÜCADELE VEREN POLİSİN BAŞINA GELEN ZORLUKLARLA MÜCADELE BİÇİMLERİ. ŞİDDETLE TAVSİYEMDİR

en sevdiğim ve aklımda kalan filmleri sıralamışsınız ancak devamını getiriyim.şiddetle tavsiye ettiğim bir çok film var haftada en az 4 film seyreden biri olarak inceleye inceleye seçtiğim birçok yapıt var.
bunlardan ilk önce tavsiyem olan "3 idiot" yani 3 aptal adında bir hint filmidir ve eşşsiz bir yapıttır.
2)ZİNDAN ADASI .Leonardo nun filmidir
3)2010 yılında yapılan ROBBİN HOOD.konusu çok iyi işlenmiş bir film
4)5 yıl önce seyrettiğim ancak unutmadığım bir film ÖZGÜRLÜK YOLU.akıla kazınan cinsten bir film rus kamplarından kaçıp ta çine kadar uzanan bir mücadele ve yoldaki çeşitli olaylar sürekleyici bir şekilde anlatılıyor.
5)CAN DOSTUM .BU İSİMDE 2 ADET FİLM VAR ANCAK RESMİNDE BİR ZENCİ VE BEYAZIN OLDUĞU FİLM BENİM BAHSETTİĞİM. ÇOK AKICI VE FARKLI BİR FİLM.
6) SİNGHAM . YİNE BOLLYWOOD DAN ANCAK OLDUKÇA EĞLENCELİ BİR ŞEKİLDE ŞEHİRDE BELA BİR ÇETEYE KARŞI MÜCADELE VEREN POLİSİN BAŞINA GELEN ZORLUKLARLA MÜCADELE BİÇİMLERİ. ŞİDDETLE TAVSİYEMDİR

canım senin tavsiyen üzerine zindan adasını izledim :) çok sağol çok güzeldi gerçekten...leonardoyu hiç bu tarzda görmemiştim :)
3 idiotu devamlı vikipedi de görüyordum ama komedidir diye izlememiştim...bi bakayım ozaman....
can dostumu da merak ettim.. bu gece yazdıklarından birini seçicem çok sağol canm

bakış açısı
umut ışığım
hangover
de javu
the game
okuyucu
gri kurt
kapıdaki düşman
kitap hırsızı
kanlı elmas

dizi olarak da mentalist i şiddetle öneririm.

Açlık oyunları
Prestij (aksiyon sayılmasada mükemmel bir kurgu bence)
Sihirbaz (bu da aynı şekilde)
Now you see me (türkçesi sihirbazlar çetesi gibi bir şey olarak uyarlanmıştı yanılmıyorsam)
Addettendir Hobbit, Avatar ve Yüzüklerin Efendisi'ni yazmadan olmaz
Siyah (Beren Saat'in oynadığı Benim Dünyam filminin orjinali)
Umudunu Kaybetme (Sonu güzel biten duygusal bir film. Baba-oğulun hayat mücadelesi)
İnception (kurgu)
Memento (daha daha kurgu. Kafa dağıtmak için izlenmez benden demesi)

Hayat guzeldir
piyanist
dovus kulubu
malefiz
boleyn kizi
Guguk kusu
12 kizgin adam
cingeneler zamani
Forrest gump
tanri kent
sil bastan
old boy
kill bill serisi
ucuz roman
bos ev
cinnet
Zincirsiz
Otomatik portakal
kadin kokusu
annie hall
Paramparca asklar ve kopekler
mary and max

Cok severim kaliteli film izlemeyi ve cok arastiririm en buyuk zevklerimden biri kaliteli filmler izlemek. Mesela cook eski filmleri de severim. Ruzgar gibi gecti, bir gecede oldu, asri zamanlar, casablanca, love story vs. Daha da unuttugum cok vardir film, bayilirim filmlere ☺ onerilere de acigim...

Wolvarin

Eğer xman tarzı filmlerden hoşlanıyorsanız izlemenizi öneririm , çok beğendim .

canım yazılanların çoğu klasik ve izlenmiş filmler.birkaç önerim olacak benim de.belki izlemişsindir.ilki limit yok
ikincisi the words(çalıntı hayattı Türkiyedeki ismi yanılmıyorsam) üçüncüsü sinemalarda yeni oynayan kayıp kız dördüncüsü american sniper bunlar iyi filmlerdir ve değişik konulu filmlerdir.üçünün baş rol oyuncuu aynı zaten.iyi seyirler öpüyorum...

canım yazılanların çoğu klasik ve izlenmiş filmler.birkaç önerim olacak benim de.belki izlemişsindir.ilki limit yok
ikincisi the words(çalıntı hayattı Türkiyedeki ismi yanılmıyorsam) üçüncüsü sinemalarda yeni oynayan kayıp kız dördüncüsü american sniper bunlar iyi filmlerdir ve değişik konulu filmlerdir.üçünün baş rol oyuncuu aynı zaten.iyi seyirler öpüyorum...

Limit yok'u bende izlemistim cok degisik bi film izlenmeye deger kesinlikle

Bir rüya için ağıt, Black, (Türk versiyonunu çekmişlerdi ismini unuttum Beren Saat ve Uğur Yücel oynamış ama orjinali izlemeye değer) Inception, Matrix, Rainman, the Hours, Sihirbaz ... aklıma gelince yazarım yine
ben de bu başlıktan tavsiyeler almış oldum bu arada, Zindan Adası filini izleyeyim diyorum haftasonu

PEEKAY ( HARIKA BIR FILM )
UMUDUNU KAYBETME
PAPILLON
DOVUS KULUBU
KAPLUMBAGALAR DA UÇAR
CENNETIN RENGI
CENNETIN COCUKLARI
MY NAME IS KHAN
HOBBIT serisini izlemediyseniz izleyebilirsiniz.
DIGERLERI
ONLAR

Diger aklima gelenleri de arkadaslar yazmislar zaten..

X