İsrail: Gazze'de harika bir iş çıkardık

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.808
55.291
1.123
[h=2]srail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Gazze'ye düzenledikleri saldırıları övdü. Başbakan Netanyahu ise, Gazze'yi ateşkesin bozulması halinde daha sert saldırılar düzenlemekle tehdit etti.[/h]İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Gazze saldırılarının koordinasyon içinde idare edildiğini belirterek, "Olanbiteni bilen herkes harika bir iş çıkardığımızı da bilir. Diğer tüm iddialar masaldır." dedi.
Lieberman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Binyamin Netanyahu ise ateşkesin bozulması halinde daha sert saldırılar düzenleyebileceklerini söyledi. Netanyahu, "Daha sert operasyonlar bekleyen vatandaşlar olduğunu biliyorum ve belki de bunu yapmamız gerekecek." dedi.
Öte yandan Savunma Bakanı Ehdu Barak ise operasyonla amaçlanan bütün hedeflere ulaştıklarını öne sürdü. Barak, "Hamas ve İslami Cihad, acı bir darbe aldı." dedi.
İsrail Ordusu ise ateşkesi başladığını doğruladı ve askerler risk altında olmadığı sürece Gazze'ye ateş açmayacaklarını açıkladı.

Kaynak: CİHAN

[h=2]İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İsrail'le Filistinli gruplar arasındaki ateşkesin Gazze'nin başarısı olduğunu söyleyerek Gazze halkını kutladı.[/h]D-8 zirvesi için Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bulunan Salihi, Türkiye, Mısır, Endonezya ve Pakistan Dışişleri bakanları ile yaptığı beşli toplantının ardından gazetecileri yaptığı açıklamada, "Gazze'nin son başarısını kutluyorum. İsrail iyi bir ders aldı. Bir daha böyle bir saldırıya teşebbüs etmeyeceğini umuyorum" dedi.
Barışa katkısı olan ülkeleri de unutmamak gerektiğine işaret eden Salihi, "Süreçte rol oynayan ülkelere teşekkür ediyorum. Ancak İran'ın da bu barış ve ateşkes sürecine önemli katkılarının olduğunu hatırlatmak istiyorum. Gazze'nin geleceği için konuşamam. Umarım Gazze halkı geleceğini kendi belirleme iradesine sahip olur" ifadesini kullandı.
Toplantıda Suriye konusunun gündeme geldiğini belirten Salihi, "Suriye konusunda İran ile Türkiye'nin fikir ayrılığından daha çok ortak noktaları ve ortak menfaatleri var" dedi.
Salihi, İran'ın Suriye halkının da geleceklerini kendilerinin tayin etmesini istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…