• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İspanyolca pratik

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
Arkadaşlar ıspanyolca için hiç konu açılmamış.Ben kısa süreli ıspanyolca kursuna gittim.Evlilik ve iş nedeniyle şuanda gidemiyoum vaktim olmadığı için.Buradan ıspanyolca pratik yaparak,belki birbirimize yardımcı olabiliriz.Tanışma,günlük konuşma ve ispanyolca şarkılar gibi bir sürü örnekle geliştirebiliriz ıspanyolcamızı.

Haydi bakalım başlayalım..... :kahve:

İspanyolca selam verme

Buenos días: İyi Günler!
Buenas noches: İyi Geceler!
Bienvenidos: Hoşgeldiniz!
Hola: Merhaba!

Hasta la vista: Görüşmek Üzere !

Hasta luego: Görüşmek Üzere!

Adios: Hoşçakal !
Perdón : Pardon !
Por favor: Lütfen !
Si: Evet !
No: Hayır !
Vamos: Gidelim !

İspanyolca Hal-Hatır Sorma

¿Cómo estás?

Birisine hal hatır sormaya kalkıştığınızda yukarıdaki soru cümlesini kullanabilirsiniz.

¿Cómo está?

Eğer hal hatırı sorduğunuz kişi yakın arkadaşınız değilse, arada bir mesafe varsa yukarıdaki soru cümlesini kullanın.

¿Que tal?

Eğer hal hatır sorulacak kişi size çok yakınsa bu takdirde yukarıdaki soru cümlesini kullanabilirsiniz.

Halinizi soran kişiye aşağıdaki cevapları verebilirsiniz.

İspanyolca - Türkçe

así-así - öyle-böyle !
confortable - rahat
excelente - muhteşem
feliz - mutlu
infeliz - mutsuz
bien - iyi
mal - kötü
muy bien - çok iyi
muy mal - çok kötü

cok güzel ve yararlı bir baslık olmus gercekten Gracias lütfen devamını getirin ben de ispanyolca ögrenmeyi cok istiyorum ama bulundugum sehirde henüz acılmadı :1no2:

Son düzenleme:
Merhaba,bende gittim kursa ama maalesef devam edemedim.Elimde notlar var ve internetten de takip ediyorum zaten.Ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım;ama buarada fazla ıspanyolca severler göremedim maalesef:(

bende internetten takip etmeye calısıyorum, bu konu üzerine cok güzel siteler var...ama telaffuz konusunda sasırıyorum yardımcı olursanız sevinirimm

İspanyol Alfabesi

Harf Harfin Adı Okunuşu
A A A
B BE B
C CE "TH" VEYA K
CH CHE Ç
D DE D
E E E
F EFE F
G GE H VEYA G
H HACHE OKUNMAZ
I İ İ
J JOTA H
K KA K
L ELE L
LL ELLE Y
M EME M
N ENE N
Ñ ENE NY
O O O
P PE P
Q CU K
R ERRE R
RR
S ESE S
T TE T
U U U
V UVE B
W UVE DOBLE V
X EQUİS KS VEYA S
Y İ GRİEGA İ
Z ZEDA ZETA TH

bende internetten takip etmeye calısıyorum, bu konu üzerine cok güzel siteler var...ama telaffuz konusunda sasırıyorum yardımcı olursanız sevinirimm

İspanyolca aslında o kadar kolay bir dilki...İngilizceden bile daha kolay geliyor.Ben alfabenin yazılış ve okunuşlarını buraya yazdım;ama netten şimdi bulduğum ücretsiz bir site var.Sesli olarak öğrenebiliyorsun;ayrıca translate aşamasında sana ingilizce gösteriyor(İngilizceni de geliştirmiş oluyorsun..).

Ayrıca bu sitede İspanyolca öğrenmek isteyenin bu kadar az olması üzdü beni :(

Sevgılı yasmın maddı durumu herkesın aynı deĞıl kursa gdemıyo herkes... Bne Şahsen gıdeemem Şu an ama o dılı de Çok sevıyorum.. EmeĞın ıÇın teŞŞekÜr ederımn devam dıyorum... Sevgıyle kal ...

aslında ben de ispanyolcayı seviyorum ve öğrenmek istiyorum
fakat şu ana kadar şartlar ve ortam uygun olmadığı için öğrenemedim
ama bu yaz düşünüyorum öğrenmeyi..
burdan da pratik yaparsak pekişir herhalde..

canım ben 2 sene kadar egıtım aldım orta duzeyde bılıyorum ama ınan kullanmamaktan unuttum sanırım
bende ıstıyorum pratık yapmak

buenos tardes :)

......................

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgİlİ yasmİn maddİ durumu herkesİn aynı deĞİl kursa gdemİyo herkes... Bne Şahsen gİdeemem Şu an ama o dİlİ de Çok sevİyorum.. EmeĞİn İÇİn teŞŞekÜr ederİmn devam dİyorum... Sevgİyle kal ...

Evet haklısın canım. Bende burada İspanyolca bilen ve öğrenmek isteyen arkadaşlar ile pratik yapalım istemiştim. Fakat çok sayıda değil bilen arkadaşlar.

Hola chicas!

ben 3,5 sene boyunca ispanyolca aldim. Yarim sene kadar Madridde kaldim, sonra endülüsü gezdim. Kendimi kurtaracak kadar ispanyolcam var :). Çok güzel bir dil. ögrenmesi o kadar zor degil fakat gramer de bazi zorluklar olabiliyor. En güzeli tv izleyerek ve kitap okuyarak gelistirme. Ben ispanyol bir forumdan arkadas edindim ve ara sira maillesiyoruz. Oldukça faydasini görüyorum.

Hasta luego!

bende ispanyolcaya meraklıyım. inci kutun yoğun metodla ispanyolca kitabını aldım,evde çalışmaya başladım, kursa gitmeyide düşünüyorum...

yalnız değilsiniz hanımlar :)

Hola amigas
Ben de meraklıyım ıspanyolcaya.Temel şeyleri öğrenebildim internetten.Yakında kitap cd ne bulursam alıp öğrenmeye çalışacağım.Kulağa çok hoş geliyor ya ;)

Que tengas un buen día = Have a nice day ;)

Quiero aprender espanol..
ben de kursa gitmiştim fakat üzerinden birkaç sene geçtiği için çoğu şeyi unuttum. şimdi italyanca öğreniyorum, biraz benzedikleri için bazı kelimeleri hatırlayabiliyorum. burada pratik için kelime oyunu vs oynanabilir, türkçe anlamları da yazılarak. gramer yanında kelime bilgisi de çook önemli.

ben de çok seviyorum ispanyolcayı. ve şarkıları dinlemekten çok büyük zevk alıyorum. ama bu dile dair en ufak bilgim yok. okulda ikinci yabancı dil seçeceğiz ve inşallah ispanyolca seçeceğim. burdan bir şeyler kapsam fena mı olur yerimseniben

Back