İSPANYOLCA ÖĞRENİYORUM

İspanyolca biliyor musunuz?

• Akıcı biçimde konuşuyorum.

OY: 0 0,0%
  • Konuşamıyorum ama anlıyorum.

• Bilmiyorum.

• Ankete Katılan
    7

SolitaryWitch

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2016
1.017
3.986
Merhaba Arkadaşlar,

Kursa gitmeden internet ve telefon uygulamalarından faydalanarak İspanyolca öğrenmeye karar verdim.

Bu kararı ilk defa vermedim.Her seferinde daha başında yarın bakarım deyip yarım bıraktım.
Motivasyon,istikrar dil öğrenmede çok önemli ve birbirimize bilenler ve yeni başlayanlar olarak destek olacağımızı umuyorum.

Hedefler belirleyerek her gün buraya ne öğrendiğini yazıp öğrendikçe zamanla kelimeleri cümle içinde kullanacak arkadaşları ve tabii ki bu dili bilen ve katkı sağlamak isteyen arkadaşları da bekliyorum.

Hepinize sevgiler,

Ben her gün bahane yaratmamaya çalışarak öğrendiklerimi kimse olmasa da yazmaya çalışacağım(Türkçe klavye sorununu da çözerim umarım).

Bana katılmak isterseniz tek ricam, Türkçeyi de yazışmalarımızda aynı özenle kullanmamız olacak.
Umarım benim gibi İspanyolca öğrenmek isteyen arkadaşlarla burada uzun soluklu ve kendimizle gurur duyacağımız sonuçlar alırız.

Merhaba,
Eş zamanlı Fransızca da çalışmaya başladım.Fransızca sayfasında öğrendiklerime dair ilk günlük mesajımı yazıp koşarak buraya geldim.Klavyeyi ayarlardan hallettim ama neye basınca ne çıkacağı şu an bana sürpriz olduğundan Türkçede olmayan harfleri yazarken sıkıntı olabilir.

¡Hola! (Merhaba) Okunuşu aynı L ince L olarak telaffuz ediliyor.

Qué tal? (Nasılsın) (Ki tal ?) L ince Q önünde de ters soru işareti var klavyede bulamadım.

Bien,gracias. (İyiyim,teşekkürler) (Okunuşu aynı e kapalı e telaffuz ediliyor)

Soy Naz (Ben Naz) Okunuşu aynı Y baskın.
Encantado(Eril) Encantada(Dişil) (Tanıştığımıza memnun oldum) Okunuşu aynı E ler kapalı e telaffuz ediliyor.
¡Hasta luego! (Sonra görüşürüz) H okunmadan geri kalanı yazıldığı gibi okunuyor.

Ben -Hola
Yabancı -Hola
Ben -Soy Naz
Yabancı - Soy Eduardo, encantadO!
Ben -EncantadA, Ali.Qué tal?
Eduardo -Bien,gracias.

Eduardo'nun iyi olduğunu öğrenip rahatladım.
Herkese Buenas Noches (İyi Geceler)

Hola!

Azmine bayıldım. Sana katılmayı çok isterdim ama ben de İtalyanca'yı Fransızca ile birlikte öğrenmeye niyetliyim. Bu nedenle benzer bir dili listeye eklemek beni epey zorlar ki zaten bu iki dili öğrenirken gelgitler yaşıyorum, karışıyor çünkü. :)

Ama yine de günlük olarak bu konunun takipçisi olacağım. Emeğin için teşekkür ediyorum. :)

Hola!

Azmine bayıldım. Sana katılmayı çok isterdim ama ben de İtalyanca'yı Fransızca ile birlikte öğrenmeye niyetliyim. Bu nedenle benzer bir dili listeye eklemek beni epey zorlar ki zaten bu iki dili öğrenirken gelgitler yaşıyorum, karışıyor çünkü. :)

Ama yine de günlük olarak bu konunun takipçisi olacağım. Emeğin için teşekkür ediyorum. :)

:) İtalyanca da harika bir dil Mezzo tv izleye izleye operaları dinleyip öğrenmeyi çok isterken,öğrenmekten neden vazgeçtim biliyor musun? Opera haricinde diğer İtalyan kanallarında o konuşma hızına ve nefes almadan konuşmalarına en fazla 10 dk dayanabiliyordum.Üstelik kayınvalidem italyan okulu mezunu o da yardımcı olurdu ama maalesef kafam kaldırmadı :))) umarım istediğin gibi olur çok teşekkür ederim :) hayır karışmaz yazarak kendime telkinde bulunuyorum karışmaz olur mu hiç :)
Fransızca sayfasında da günlük paylaşımların gayet profesyonel olmuş l harflerinin koyu rengine kadar :) Ben o şekilde hazırlayamadım, yazarken öğretir gibi kendim de baştan başladım :) Dışarıdan yeni geldim biraz geç girebilirim
sevgiler,

:) İtalyanca da harika bir dil Mezzo tv izleye izleye operaları dinleyip öğrenmeyi çok isterken,öğrenmekten neden vazgeçtim biliyor musun? Opera haricinde diğer İtalyan kanallarında o konuşma hızına ve nefes almadan konuşmalarına en fazla 10 dk dayanabiliyordum.Üstelik kayınvalidem italyan okulu mezunu o da yardımcı olurdu ama maalesef kafam kaldırmadı :))) umarım istediğin gibi olur çok teşekkür ederim :) hayır karışmaz yazarak kendime telkinde bulunuyorum karışmaz olur mu hiç :)
Fransızca sayfasında da günlük paylaşımların gayet profesyonel olmuş l harflerinin koyu rengine kadar :) Ben o şekilde hazırlayamadım, yazarken öğretir gibi kendim de baştan başladım :) Dışarıdan yeni geldim biraz geç girebilirim
sevgiler,

Italyanca bir tutku benim icin, yeri cok ayri. Sen de biraz ustune dussen inan asik olursun bu dile. :)

Paylasim konusunda elimden geleni yapiyorum, ozellikle onemli yerlere vurgu yapiyorum ki akilda kalsin.

Ben cok mutluyum Fransizca ogrendigim icin ve umarim yilin ortasina dogru saglam bir ilerleme kaydetmis olurum.

Bu is olacak, ogrenecegiz. :)

Italyanca bir tutku benim icin, yeri cok ayri. Sen de biraz ustune dussen inan asik olursun bu dile. :)

Paylasim konusunda elimden geleni yapiyorum, ozellikle onemli yerlere vurgu yapiyorum ki akilda kalsin.

Ben cok mutluyum Fransizca ogrendigim icin ve umarim yilin ortasina dogru saglam bir ilerleme kaydetmis olurum.

Bu is olacak, ogrenecegiz. :)

İtalyancaya olan ilginin duygusal bir önemi -özel bir sebebi yoksa eğer bana neden bu dile bu kadar tutkuyla merak saldığını söyleyebilirsen belki kendimi ikna ederim :)

İtalyancaya olan ilginin duygusal bir önemi -özel bir sebebi yoksa eğer bana neden bu dile bu kadar tutkuyla merak saldığını söyleyebilirsen belki kendimi ikna ederim :)

Bir donem orada yasadim ve ruya gibiydi her sey. Seneler oldu ama ruhum hala orada. Oraya aitmisim de yanlis topraklarda yasiyormusum gibi geliyor. Oyle aci ki aslinda...

Bir donem orada yasadim ve ruya gibiydi her sey. Seneler oldu ama ruhum hala orada. Oraya aitmisim de yanlis topraklarda yasiyormusum gibi geliyor. Oyle aci ki aslinda...
Hissettiğin bu ise orada yaşamanın bir yolunu bulmalısın.Yıllar sonra yaptığın değil yapmadığın şeyler için keşke diyeceksin.Gemileri yak, hiçkimseyi düşünme ,kendini düşün sadece bi yolunu bul ve git.Olmazsa da en azından denedim olmadı dersin.Ban yemişsin :)) ben de haftasonu ödevlerimi yapamadım :)

X