Kekler - Pastalar Ispanaklı Yaş Pasta

BenGulNR

ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN:)
Kayıtlı Üye
10 Mart 2007
1.296
3
49
çok hafif bir yaşpasya insanın yedikçe yiyesigeliyor)))

Malzemeler:

Ispanakları yıka ve doğra. Tavada suyunu salana kadar kavur. Püre haline getirmek için rondodan geçir. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.

Malzemeler:

2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)
Üzerine:

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı:
1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet.
Yumurta ve şekeri iyice çırp.(4-5 dakika kadar)
Sonra içine yağ, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.
Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dök.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.)
Kıyılarını robotta un şeklinde kıy.
Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir)
Un haline getirilmiş

Eklentiler

• $6a00d8341c913e53ef00e54f3485ad8833-800wi.jpg
    54,9 KB · Görüntüleme: 74
harika görünüyo canim
ellerine emegine saglik
paylaasimin icin tsklera.s.
ben cok begeniyorum ama yapmaya cesaret edemiyorum beceremem diye

Ay annem bunu yabar sık sık.Dene cnm ya arkdsım annemden aldı tarıfını hemen yaptı cokta gusel oldu emnmkı sennkıde ole olur :)

Ay annem bunu yabar sık sık.Dene cnm ya arkdsım annemden aldı tarıfını hemen yaptı cokta gusel oldu emnmkı sennkıde ole olur :)

cesaretlendirdigin icin tskler canim insallah denicem ozaman paylasirim sizinlede :)
annecigininde ellerine saglika.s.

harika görünüyo canim
ellerine emegine saglik
paylaasimin icin tsklera.s.
ben cok begeniyorum ama yapmaya cesaret edemiyorum beceremem diye

tatlım insanın bu pastayı yedikçe yiyesi geliyor o kadar hafifki ben yapabileceğine eminim zaten birkere yapsan sürekli yapmak istiyceksin emin ol:dance:

Gerçektende çok güzel bir kek...:lepi:
ıspanakları kardeşim antep fıstığı sanıp yemektedir...kaydirigubbakcemile3
ellerine sağlık canım..yerimseniben

Gerçekten çok hafif ve tadıda harika oluyor :lepi:

doğru söylüyorsun arkadaşım insanın yedikçe yiyesi geliyor ayın 21 de günüm var mutlaka yapacama.s arkadaşlar akşamada sizler gelin hem tanışmış oluruz hem yeriz içeriz:dance:

tatlım benim seninkide çok hoş görünüyor öezelliklede süslemeleri çok değişik kızımın doğum gününe bu pastanın aynısını yapabilirim:lepi:

evet yap çok hoş oluyo biliyomusun..

bide içerisine muz koy ..ıspanaklı kek e acaip yakışıyor...kivide koyabilirsin(tadı güzelse)

kivi muz ve o süsler muhteşem oluyo kaydirigubbakcemile5

evet yap çok hoş oluyo biliyomusun..

bide içerisine muz koy ..ıspanaklı kek e acaip yakışıyor...kivide koyabilirsin(tadı güzelse)

kivi muz ve o süsler muhteşem oluyo kaydirigubbakcemile5

kiviyi değilde muzu tercih ederim çok jan janlı tamda kızımın istediği gibi teşekkür ederiz teyzesi:1hug:

kiviyi değilde muzu tercih ederim çok jan janlı tamda kızımın istediği gibi teşekkür ederiz teyzesi:1hug:

ay nedemek canım kolay gelsin sana şimdiden..

daha janjanlı tariflerimde var mesela renkli toplar..

istersen onların tariflerinide verebilirim tam çocuk yaş günlerine hitap eden bir pastahihoyyyt:ecrin_bebek:

ay nedemek canım kolay gelsin sana şimdiden..

daha janjanlı tariflerimde var mesela renkli toplar..

istersen onların tariflerinide verebilirim tam çocuk yaş günlerine hitap eden bir pastahihoyyyt:ecrin_bebek:

canikommm sana zahmet olmzsa tabii ki isterim :lepi:çünki ben kızımın boğum günülerinin pasta ve kurabiyelerini hep renkli, çiçekli, bebekli tarzı yapıyorum hem kızımın çok hoşuna gidiyor:CüvCüv: hem de arkadaşlarınınhihoyyyt

ya canım şuan kesin tarifi neten bulamadım evde bulunca yazarım sana :ecrin_bebek:

kızlar senelerdir yapıorum gerçekten çok güzel kolay bi tarif ayrıca asla ıspanak tadı vermiyo sadece rengini veriyo herkes kaç kilo fıstık kullandın buna diyo :))) size bi püf nokta söliim hazırladıktan sonra üzerine fıstık atın dövülmüş yada bütün olarak pastanın hepsi fıstıklı gibi bi imajı oluyo :))))

gerçekten iyi bir taktik :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…