- 20 Aralık 2008
- 2.552
- 2
Çok basit ve lezzetli bir tarif...Kahvaltılarınızda sofrayı renklendirecektir... :)
3 adet yumurta
1 buçuk su bardagı kadar süt
2-3 yemek kaşıgı sıvı yag
Tuz
İçi İçin;
Ispanak (göz kararı)
Peynir(tost peyniri kullandım)
Baharatlar(istege baglı)
Krep için bütün malzemeleri iyice çırpın..
Tavaya çok az yag damlatıp birer kepçe olacak şekilde krep hamurundan dökün..
Her tarafının iyice piştiğine emin olduktan sonra bir kenarda beklemek üzere çıkarın..
Diğer taraftan ıspanagı tavada kavurun,çok fazla ölmeyecek...istediiğiniz baharatı katabilirsiniz,ben karabiber ve pul biber kullandım...
Krep hamurunun ortasına ıspanagı koyun,peyniride üzerine koyduktan sonra, (ben farklı soslar kullanıyorum bu aşamada,yurt dısında oldugum için aldoloz bilenler varsa onu çok kullanırım,ama sizde tercihinize baglı olarak farklı tadlar ekleyebilirsiniz)
sigara böreği gibi sarıyoruz,kürdan batırıp tavaya alıyoruz,oradada yaklasık 5 dk arkalı önlü pişirdikten sonra servis yapıyoruz..
Umarım beyenirsiniz...
Resmini şimdi ekliyorum,çok fazla net olmadıgı için kusuruma bakmayın kızlar...
3 adet yumurta
1 buçuk su bardagı kadar süt
2-3 yemek kaşıgı sıvı yag
Tuz
İçi İçin;
Ispanak (göz kararı)
Peynir(tost peyniri kullandım)
Baharatlar(istege baglı)
Krep için bütün malzemeleri iyice çırpın..
Tavaya çok az yag damlatıp birer kepçe olacak şekilde krep hamurundan dökün..
Her tarafının iyice piştiğine emin olduktan sonra bir kenarda beklemek üzere çıkarın..
Diğer taraftan ıspanagı tavada kavurun,çok fazla ölmeyecek...istediiğiniz baharatı katabilirsiniz,ben karabiber ve pul biber kullandım...
Krep hamurunun ortasına ıspanagı koyun,peyniride üzerine koyduktan sonra, (ben farklı soslar kullanıyorum bu aşamada,yurt dısında oldugum için aldoloz bilenler varsa onu çok kullanırım,ama sizde tercihinize baglı olarak farklı tadlar ekleyebilirsiniz)
sigara böreği gibi sarıyoruz,kürdan batırıp tavaya alıyoruz,oradada yaklasık 5 dk arkalı önlü pişirdikten sonra servis yapıyoruz..
Umarım beyenirsiniz...
Resmini şimdi ekliyorum,çok fazla net olmadıgı için kusuruma bakmayın kızlar...