Kekler - Pastalar Ispanaklı kelebek pasta [resimli]

kumsalll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2007
1.085
1
cocuklarınız ıcın harıka bır pasta...

4 yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
5 kahve fincanı un
kabartma tozu
250 gr ıspanak
kreması için-1 su bardagı süt
1 yumurta
yarım su bardagı un
yarım su bardagı tozşeker
4 buçuk çorba kasıgı margarin
vanilya
süslemek için-krem şanti

hamur için yumurta ve tozşekeri çırpın.ıspanagı robotton geçirin.suyunu süzüp yumurtalı karışıma ekleyin.hamuru küçük kek kalıplarına bölüştürün.önceden ısıtılmış 180 derecli fırında pişirin.kreması için süt,yumurta,un,ve şekeri çırpın.ocaga oturtup muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.margarin ve vanilyayı ekle.fırından aldıgınız kekleri kalıplarından çıkarın.keklerin üst kısımlarından kesın[tam ortadan degılde bıraz daha üstten ıkıye ayırın]alttaki kısma hazırladıgınız kremadan sürün.kestıgınız üst kek parcalarınıda ikiye bölün .her iki parcayı,krema sürülmüş kekin üzerine kelebek kanatlarına benzer şekilde yerleştirin.krem şantiyle süsleyip servis yapın.afiyet olsun..

004nzj.jpg

Son düzenleme:
cnm yanılmıyorsam çoğu foton dergi tarzı birşeyden çekilmiş,yanlış anlama tabi burda kendi yaptığın şeyin fotoğrafını eklemek gbi bi zorunluluk yok ama kendi fotolarnı eklesen daha hoş olur,yoksa herkes hazır resmin tarifini yazıp fotoğrafını koyar ne kdr çok tarif koyduğun önemli dğl bilmem anlatabildim mi

cnm yanılmıyorsam çoğu foton dergi tarzı birşeyden çekilmiş,yanlış anlama tabi burda kendi yaptığın şeyin fotoğrafını eklemek gbi bi zorunluluk yok ama kendi fotolarnı eklesen daha hoş olur,yoksa herkes hazır resmin tarifini yazıp fotoğrafını koyar ne kdr çok tarif koyduğun önemli dğl bilmem anlatabildim mi

bu tarifi sofra dergisine ben vermiştim. bir ara çay saati üzerine çalışıyorduk lezetli bir pasta

evet canım haklısın bu resim fotodan alıntı.kendı pasta kitabımdan.ama yazdıklarımın hepsini kendım denedim.emin oldugum için eklıyorum.deneyip yapmadıgım hiç bir tarifi eklemedım canım buraya.ekledıklerımın cogunu kendım yaptım ama.ayrıca benım amacım bırden fazla tarıf koymak degil.arkadaslarımla birşeyler paylaşmak.bilmem bende anlatabildimmi canım. yerimseniben

Son düzenleme:
X