Tavuk Yemekleri ISPANAK BEĞENDİLİ MISIRLI TAVUK (Yemek Bölümü Israrcı Bayanları Sponsorluğunda :))

Genel değerlendirme puanınız ?

• 1 puan

OY: 1 2,0%
  • 2 puan

OY: 1 2,0%
  • 3 puan

OY: 4 7,8%
  • 4 puan

OY: 12 23,5%
  • 5 puan

OY: 33 64,7%

• Ankete Katılan
    51

-VUSLAT-

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
19.185
32.033
Merhaba
Güreşe doymayan pehlivan tekrar karşınızda:KK9:
Yarışmaya katılan ve katılacak olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum:KK16:

Ve tarifime geçiyorum...

Malzemeler

3 parça tavuk göğsü
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı haşlanmış tane mısır
1 çorba kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için; yarım limon suyu, 1 çay kaşığı karabiber

$DSCI4152-1.jpg

Beğendi için malzemeler

2 adet patlıcan
1 tutam ıspanağın sadece yaprakları
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
Karabiber
Tuz

$DSCI4168-1.jpg

Kırmızı, yeşil biberleri küp küp doğruyoruz. Tavada tereyağı eritip biberleri ekliyoruz. 5 dakika soteliyoruz.
Sarımsağı ezip ekliyoruz. Mısırı ve bahatları da ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.

$tarif2.jpg

Etlerin uç kısımlarını kesip düzlüyoruz. Resimde ki gibi bıçakla ortasını açıyoruz.
Harcımızı tavuğun içine dolduruyoruz. Ağız kısmını kürdan ile kapatıyoruz. Ardından tuzlayıp yağlıyoruz.
Tavaya çok az sıvıyağ koyup tavukları kızgın yağda alt üst mühürlüyoruz.
Sonrasında borcama alıyoruz ve üzerine, yarım limon suyu ile karabiberi karıştırıp döküyoruz.
200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakakika pişiriyoruz.

$DSCI4158-1.jpg $DSCI4170-1.jpg
$DSCI4172-1.jpg $DSCI4173-1.jpg

$DSCI4176-1.jpg $Trft.jpg

Beğendi için patlıcanları ocakta közlüyoruz. İyice yumuşadıktan sonra hemen alıp buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlıyoruz.

Püf nokta: Közlenen patlıcanın daha kolay soyulabilmesi için közlendikten hemen sonra poşete koyup ağzını bağlayın.
azami 8-9 dakika bu şekilde poşette beklerse soyulması daha kolay oluyor.

Ispanak yapraklarını 5 dakika haşlayıp süzüyoruz.
Patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyıyoruz. Ispanakları da aynı şekilde ine ince kıyıyoruz.

$tarif3.jpg

Tavada tereyağı eritiyoruz. Unu ekliyoruz ve 2-3 dakika kavuruyoruz. Ardından sütü ilave ediyoruz.
Hızlıca karıştırıyoruz. Koyulaştıktan sonra patlıcanı ve ıspanağı ekleyip malzemeyi birbirine yediriyoruz.
Tuzunu ve karabiberini de ilave edip ocaktan alıyoruz.

$tarif1.jpg

Beğendiyi servis tabağına alıyoruz. Üzerine ortadan ikiye kestiğimiz tavuğu koyuyoruz.

$tarif.jpg $Gft.jpg

Afiyet olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
Vuslat nefis görünüyor.:KK56:İlk defa gördüm bu tarifi.Sunumu da çok güzel.Ellerine sağlık canim.Basarilar dilerim.:KK16:

Amaninnnn harika olmuşşş iyikide ısrarr etmişizz pişman değilim bidaha olsa bidaha yaparım haha :KK70: ellerine sağlık hamarat hatun :) :KK54:
Canım benim çok teşekkür ederim:KK19: Evet ısrarcı bayanlardan birisin, bak sponsor olarakda belirttim:KK9:
Vuslatcım seni gördüğüme sevindim:KK16:yemeğinde nefiss görünüyor çok beğendim:KK56:
Çok teşekkür ederim canım:KK54:
Vuslat nefis görünüyor.:KK56:İlk defa gördüm bu tarifi.Sunumu da çok güzel.Ellerine sağlık canim.Basarilar dilerim.:KK16:

Adracım çok teşekkür ederim:KK19:Ben de bir şefte gördüm bu tarifi ama biraz değişiklik yaptım tavuğun iç malzemesinde:KK1:
Keşke sen de katılsaydın:KK59:

Canım benim çok teşekkür ederim:KK19: Evet ısrarcı bayanlardan birisin, bak sponsor olarakda belirttim:KK9:

Çok teşekkür ederim canım:KK54:

Adracım çok teşekkür ederim:KK19:Ben de bir şefte gördüm bu tarifi ama biraz değişiklik yaptım tavuğun iç malzemesinde:KK1:

evett bende ısrar ettimm :)bence iyiki etmişim cünkü harika bişey yapmşsın :) :KK19:

Canım sıkıntı yaptığın kadar sorunlu değil gayet iyi duruyor :KK31:Ama düzelmesini istediğin varsa onları düzeltebilirim:KK19:
Evet canım çok küçük olmamışlar:KK19:
Tavukların olduğu resimleri düzenleyebilir misin canım, dağınık duruyorlar da:KK17:

Kendi yorumunu kattin yani yemeğe:)Tavuk göğsü yavan olur derler ama gunahini almislar.:KK1:Ben sizi takipteyim.:KK16:

Kendi yorumunu kattin yani yemeğe:)Tavuk göğsü yavan olur derler ama gunahini almislar.:KK1:Ben sizi takipteyim.:KK16:
Öyle oldu biraz:KK9:Sade olarak ben de çok sevmem göğüs etini ama artı malzemelerle bütünleşince çok lezzetli oluyor:KK56:
Bir sonra ki kategoriye sen katılırsın o zaman da ben izleyici olucam:KK9:
Canım sistem o şekil düzenliyor ancak böyle düzeldi bakar mısın:KK34:
Süper olmuş canım, çok teşekkürler:KK19:

X