İSMİ KONULMAYAN BEBEKLERİN HASTANE İŞLEMLERİ HAKKINDA

mandalinalimon

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
929
241
18
42
Bebeğim doğduktan sonra bir kadın doğum hastanesine sevk edildik, tetkikler yapıldı,şimdi dikkat ettim de

BEBEK MANDALİNA LİMON(BENİM ADIM SOYADIM)
TC:......(BENİMTC M)

Böyle yazılmış da ismi konulmayan bebeklerde hastane yenidoğmuş bebeğin tetkiklerine anne adınımı yazar?Anne kimliğiyle mi işlem yapılır?Diyelim işleme baba götürdü çocuğu, baba ismiyle kadın doğumhastanelerinde bebek adına işlem yapılırmı?

Teşekkür ederim

EDIT:Anne kimliği ile mi baba kimliği ile mi işlem yapılır?

Son düzenleme:
Bebeğim doğduktan sonra bir kadın doğum hastanesine sevk edildik, tetkikler yapıldı,şimdi dikkat ettim de

Böyle yazılmış da ismi konulmayan bebeklerde hastane yenidoğmuş bebeğin tetkiklerine anne adınımı yazar?Anne kimliğiyle mi işlem yapılır?Diyelim işleme baba götürdü çocuğu, baba ismiyle kadın doğumhastanelerinde bebek adına işlem yapılırmı?

Teşekkür ederim
Ben isim yerine bebek soy isim yerine de soyadiniz yaziyor diye biliyorum

Mesela Adi:bebek Soyadi:evvel gibi

Teşekkür ederim
Bebek kimligi çıkmadıgı için anne üzerinden bakılır

Ne önemi var

Yani bunu neden sordunuz

Genelde bebek ve soyadı yazılır

Bazı yerlerde anne adı da yazılıyor ki aynı soyadlı olunca karışmasın diye

Sigorta annenin yoksa evli değillerse ne olur bilemem de evli iseler belki baba sigortası var deyip onun tc sini girebilirler belki

Ilk bebek anne uzerine gorunur hastanede. Oslemlerde bebek delikiz yani delikiz dedigim ailenin soyadi gibi yazarlar. Sonra siz kim uzerine alacaksa ile aile bildirimde kendine yazdirir onun uzerinden olur. Bu sonradan olur.

1 ay olmadı doğum yapalı, taze bilgi ile yanıtlayayım...
Doğum oldu, hastaneden çıkmadan önce "bebek yılmaz" şeklinde geçiyordu adı. (yılmaz bebeğin adı değil, bizim soyadımız)
3 gün sonra kontrole gidecektik, randevu için aradım. tc kimlik no istendi. henüz kimliği yok bilmiyorum diyince benim tc kimliğim alındı benim üzerimden randevu oluştu.
Siz ne amaçla sordunuz bilmiyorum ama belki alakalıdır diye bir de şunu ekleyeyim, bebeğin kimliği çıkmadan sgk'dan yararlanamıyormuş. Bizimki özel hastaneydi özellikle uyardılar, ya kimliği hemen çıkartın ya da ücret talep ettiğimizde bunu kabul edin diye...

Back
X