Hassas ve tartışmaların, banların havada uçuşabileceği bir konu, ucu siyasete dokunacak bir şekilde çünkü. Din kavramının, olması gerektiği gibi yaşanması durumunda hem çok güzel hem de çok gerekli bir şey olduğunu düşünüyorum.
Ancak, dinin oyuncak edilmesi, kötü şeylere alet edilmesi, dini kullanarak insanlara neler yaptırılabildiğine bakılınca ise, cahil birisi için aynı zamanda dinin çok tehlikeli de olduğunu görüyoruz ne yazık ki. Dünyada din yüzünden öldürülen kişi sayısına bakınca, açıkça görülüyor bu. Bu konuda biraz irite olduğumuzu düşünüyorum.
Bir diğer konu için, Sizinle yaşadığım bir şeyi paylaşayım, oturduğum apartmanda, kara çarşaf kullanan bir kaç aile var. Bunlardan bir tanesine, ben ısrarla selam vermeme rağmen bir türlü Allah'ın selamına karşılık alamıyorum. Sebebi muhtemelen benim açık olmam çünkü çok dikkat ettim ve gördüm ki bu hanımefendi sadece başı kapalı olan kişilerle konuşuyor.
Apartman kapısını sert şekilde yüzüme kapaması, ısrarla selamımı almaması beni rencide ediyor, gönlümü kırıyor. Peki bizim dinimizin temeli hoşgörü değil mi? Yaratanı yaratandan dolayı sevmek değil mi? O kişi mi daha yakın Allah'a yoksa ben mi bilmiyorum. Ama artık her gördüğümde yere batsın senin inanışın diyorum içimden, sonra da karşılığını alamayacağım selamımı veriyorum. Olsun... Bu bir örnek sadece ama, sürekli bu tip şeyler yaşayan insanların bir süre sonra kendi içlerinde tepki duyacaklarını düşünüyorum.
Benim açımdan durum bu, dini en güzel şekilde yaşayabilmek için çok daha fazla hoşgörüye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum, umuyorum bir gün halk olarak o seviyeye erişir ve birbirimizi kucaklarız TEKRAR.