AKP iktidar olali Amerika hic bir savasa girmedi mi? Yanlis. AKP iktidari doneminde Amerika Afganiztan'a girdi, cephede en on siralarda savasan ise Turk askeri idi. Libya'ya girdi, aynisi... Suriye'ye gozunu dikti, Turkiye "sen kenara cekil, birak orayi da ben halledeyim" dedi. Daha dun "kardesim" dedigi Esad bir anda ESED oluverdi. Anadolu Ajansi 55000 kare fotografla ortaya cikti, Amerika bile bu kadarina inanamadi, Esad'dan savunma istedi, suclama yapamadi. BM Turk ajansini ksdederek "butun fotograflar tek bir kaynaktan geliyor, delil sayamayiz" dedi. Erdogan;in Suriyeli militanlara avukat kesilmesini one gostererek hem de... Traji komik.... Ayni savasin olmadigini soyleyen iddian gibi.
Musluman ulkelerde hep savasi diger dinler cikariyormus, hep diger devletler saldiriyormus gibi yazilip ciziliyor. Musluman ulkelerdeki savaslara baktigimizda biz ne goruyoruz? Kendi halkini ezen diktatorler, seyhler, diger muslumanlar... Muslumanin savas yapmak icin Yahudiye ihtiyaci yok, kendi kendilerine yetiyorlar zaten. Kendi varliklarina en basta kendi tahammulleri yok. Hangisine baksan birbirlerini ezen, katleden ulkeler degiller mi? Filistin'i ayri koyayim diyorum, ne de olsa muslumanla degil, Yahudi ile savasan tek musluman ulke, onlar bile zamaninda para karsiliginda Israillilere sattiklari topragin pesine savasiyorlar bugun Yahudilerle... Biz de satiyoruz, bizde de Hatay'in nerdeyse yarisi Israillilere satildi AKP zamaninda, Suriye'nin gozdesi Hatay, bazen diyorum ki bizler de ayni yolun yolcusu muyuz?
Kitabin yere atilmasi olayina gelince.. Islama oldugu gibi diger dinlerin kutsallarina da saygisizca davranan, yerlere atan, suruyen insanlar her zaman olmustur, her zaman da olacaktir. O insanin kendi terbiyesizligidir. Ancak, altina kac odun atilacak, atilacak mi atilmayacak mi onu Allah bilir.
Ausencia demissin ki "Kutsal kitabın yere atılıyor , tık yok !
He adamın biri atmış işte ne yapacaklar değil mi ? Mukaddesat ve emanet böyle korunmaz ".
Nasil korunur? Nasil korunmali? Ayaklanarak mi? Saldirarak mi? Aklima Sivas'ta yakilan otel geldi, onlar da seninle ayni mi dusunuyorlardi diye dusundum, urktum. Senin bir musluman olarak karsindaki insanda uyandirdigin bir sayginligin yok ise, milyarlarca diger dine mensup insana senin kutsalina saygi gostermesini nasil saglamayi dusunuyorsun? Adam musluman ulkelerde olan biten zulmu Kuran'a yuklemis, "hepsi burada var" deyip yere firlatmis, bu adamin ve ona inanalarin fikrini onu protesto ederek, hapise attirarak (musluman olmayan diger ulkelerde kutsal degerleri yere atana boyle bir ceza varsa tabi), asarak, keserek, Sivasta yaptiklari gibi yakarak mi degistireceksin? (Bak tam burada da aklima Erdogan'in muhaliflerine yaptiklari geldi) .
Hic kimse hic kimsenin dini degerine saygisizlik yapmamali, ne olursa olsun terbiyesizlik addedilir. Ancak bu gidisle daha cok boyle insanlar goruruz diye dusunuyorum. Bu da onlarin muslumanlara protestosu. Su 55,000 iskence karesini gosteren resimleri sizlere "Yahudilerin sebepsizce ve acimasizca kiydigi muslumanlar" deyip gosterselerdi sizler ne yapmazdiniz? Ne soylemezdiniz? Buna ithafen yaptigini soyleyip Tevrati yere calan bir musluman ciksa idi haberlerde, ayni buradaki gibi "ateslerde yanacak, odun atmis altina" mi derdiniz? Egri oturup dogru konusmak lazim.
ben de "amerika akp döneminde müslümanlarla savaşmadı" minvalindeki alzheimer belirtisi mesajı gördüğümde, amerikanın akp döneminde girdiği ve akpnin bizzat destekleyip dualarını esirgemediği, ülkelerin işgal tarihlerini yazayım dedim, ama sonra "alooo kime yazıyon, yazık etme zamanına" dedim, vazcaydım.