• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İskelet displazisi

betulca

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2024
6
1
1
29
Kızlar bir şey sormak istiyorum. İlk gebeliğimdi. Detaylı ultrasona gittiğimde bebeğime iskelet displazisi teşhisi konuldu. Uzun kemiklerinin gelişiminde gerilik vardı ayrıca bacakları da eğriydi. Gebeliği sonlandırma kararı aldık. Testler falan yapıldı ama sonucu almak için cesaretim yok. Merak ettiğim şey bu teşhis konulup diğer çocukları sağlıklı olan var mı? %70 ihtimalle çocuğun kendi oluşturuğu bir mutasyon olduğu söyleniyor. Çünkü bizde ve akrabalarımızda böyle bir durum yok. Bende ihtimal vermiyorum ama çoğu şeyle yüzleşmeye de cesaretim yok

Öncelikle geçmiş olsun yıllar önce ilk gebeliğimde bana da aynısı söylendi. 18 haftalıkken alındı bebeğim. Genetik test yapıldı kan pıhtılaşması problemim çıktı. Ancak kan pıhtılaşması buna sebep olunmaz dendi. Ben tekrar hamile kaldım kan sulandırıcı kullandım. Şimdi oğlum 3 buçuk yaşında. Çok doğru onu kucagıma aldım sağlıklı. Tekrar hamileyim 3 Aylık yine korkuyorum tabi. Ancak doktorlar tekrarlamaz dedi ama yine de korkuyorum

Öncelikle geçmiş olsun yıllar önce ilk gebeliğimde bana da aynısı söylendi. 18 haftalıkken alındı bebeğim. Genetik test yapıldı kan pıhtılaşması problemim çıktı. Ancak kan pıhtılaşması buna sebep olunmaz dendi. Ben tekrar hamile kaldım kan sulandırıcı kullandım. Şimdi oğlum 3 buçuk yaşında. Çok doğru onu kucagıma aldım sağlıklı. Tekrar hamileyim 3 Aylık yine korkuyorum tabi. Ancak doktorlar tekrarlamaz dedi ama yine de korkuyorum
Rabbim çocuklarınızı size bağışlasın. Benimde 2buçuk ay önce sezeryan ile alındı. Böyle şeyleri düşünmemeye çalışıyorum ama aklımdan hiç çıkaramıyorum. Çıkarırsam eğer onu unutacağım diye korkuyorum. Yas tutmak değil de yaşattığı duygular güzeldi öyle anımsıyorum. Sizin adınıza çok sevindim. Teşekkür ederim

Allah yardumcınız olsun. Kaç aylıktınız peki. Ben normal doğum yaptım maalesef zor günler cidden. Ama hepsi geçiyor en azından acı azalıyor.

Allah yardumcınız olsun. Kaç aylıktınız peki. Ben normal doğum yaptım maalesef zor günler cidden. Ama hepsi geçiyor en azından acı azalıyor6

Allah yardumcınız olsun. Kaç aylıktınız peki. Ben normal doğum yaptım maalesef zor günler cidden. Ama hepsi geçiyor en azından acı azalıyor

Allah yardumcınız olsun. Kaç aylıktınız peki. Ben normal doğum yaptım maalesef zor günler cidden. Ama hepsi geçiyor en azından acı azalıyor.
24 haftalıkken sonlandırma yaptık hocam. Amniyosentez yapıldıktan sonra sonucu beklemeden aldırdık. Onun sonuçları çıkmadı daha. Amniyosentezde 4 farklı şeye bakılmış 3 tanesinin sonucu temiz çıkmıştı. Sonuncusu belli değildi. Genetik uzmanı sağ olsun(!) testin sonucu temiz de çıkabilir dedi. Düşük ihtimalli diğer hastalıklar olabilir dedi. O zaman niye bakılmadı diğer şeylere diye sorduğumda ona biz karar vermiyoruz dedi sanki biz bu işin uzmanıyız da biz karar veriyoruz. Zor süreçlerdi hocam rabbim bunu kimseye yaşatmasın. Sonra tıp fakültesine gitik orda sonlandırdık. Orda fetüs üzerinde araştırılma yapılmasını için izin verdik. Onların sonuçlarını bekliyoruz işte. Sonuçların çıkmasını zaman alıyormuş

Benim de bebeğim genetiği gıtmişti. Genetiği temiz çıktı. Bu hastalık genetik bir hastalık değil demişlerdi. Genetik ten bir şey çıkmaz dediler. Allah'ım yardım etsin acınız daha taze ama korkmayın tekrar etmez demişti doktor. Ben aldım saglıcakla. İnşallah siz de alırsınız

Benim de bebeğim genetiği gıtmişti. Genetiği temiz çıktı. Bu hastalık genetik bir hastalık değil demişlerdi. Genetik ten bir şey çıkmaz dediler. Allah'ım yardım etsin acınız daha taze ama korkmayın tekrar etmez demişti doktor. Ben aldım saglıcakla. İnşallah siz de alırsınız
İnşallah. Çok teşekkür ederim desteğiniz için 🥰

Aynı şeyleri yaşıyorum şuan çok kötü günler geçiriyorum bebeğimi daha aldırmadım aldirsam bile yine tekrar eder diye korkuyorum ilk gebeliğim bu canım çok aciyor
Şu an size sarılıp ağlamak isterdim. Bu acı benimle son olsun diye dua etmiştim. Hiçbir anne bunu yaşamasın. Konuşmak isterseniz hep burdayım🙏🏽 size ne dedi doktor

21 haftalık gebeyim ayakları 16 haftada kalmis içe dönük telefon ahizesine benziyormus kolları 17 hafta dar toraks göğüs kafesi sarmış yani akcigerleri gelişemez dediler aminiyosentez yaptım on sonuç temiz çıktı tam sonucu bekliyorum gebelik sonlandırma diyor doktorlar tam sonuç çıkınca cok üzgünüm artık ilk gebeliğim olduğu için daha da zorlaniyorum

21 haftalık gebeyim ayakları 16 haftada kalmis içe dönük telefon ahizesine benziyormus kolları 17 hafta dar toraks göğüs kafesi sarmış yani akcigerleri gelişemez dediler aminiyosentez yaptım on sonuç temiz çıktı tam sonucu bekliyorum gebelik sonlandırma diyor doktorlar tam sonuç çıkınca cok üzgünüm artık ilk gebeliğim olduğu için daha da zorlaniyorum
Aynı haftalarda aynı teşhislerimiz konulmuş canım benim. Sana tavsiyem için rahatlayana kadar farklı doktorlara git. Farklı görüşler al. Bu süreç seni ve eşini çok yıpratacak. Güçlü ol lütfen

Back