• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşitme problemi ve İngilizce

Arkadaşlar günaydın,

Lisede aniden işitme yetimi tamamen kaybettim. Sonradan olduğu için konuşmamda herhangi bir problem yok.
Şu an koklear implant kullanıyorum. Ameliyatım çok başarılı geçmediği için çok iyi duyuyorum diyemiyorum. Yani duymakla ilgili problem yok ama duyduklarımı anlayabilmem için dudak okumam gerekiyor.
İngilizce öğrenmek zorundayım. Telaffuz konusunda ne önerirsiniz?

Şimdiden değerli yardımlarınız için çok teşekkür ederim :KK36:
voanews diye bir site var. haberleri seçip dinleyebilirsiniz. yani çok iyi duyamıyorum demişsiniz ama belki yüksek sesli dinlerseniz diye düşündüm. çünkü bazı kelimelerin telaffuzunu yazılı bulmak mümkün değil.

Kendi telaffuzunuz açısından İngilizce konuşarak sesinizi kaydedin ve bunu dinleyin. Duymaya çalışın. Yeni kelimeler öğrenebilmeniz için biraz zahmetli ama etkili birşey önereyim: Youtube'da tamamen İngilizce şeyler izleyin, 15-20 dk'lık. Haber bülteni olabilir, işinizle ilgili olabilir, günlük sohbet vs. ama mutlaka youtube'da alt yazı desteği olsun. Önce yazısız bir şekilde hiç durdurmadan izleyin. Daha sonra altyazı metnini açın (bunu videoyla birlikte de yapabilirsiniz veya çeviri yazısı kısmında metinden de yapabilirsiniz.) ve bilmediğiniz kelimelerin hepsini kağıda yazın. Ardından bunları sözlükten (tureng, g.translae) kelime kelime, sıfat halini, fiil halini vs öğrenin ve karşılarına yazın. Ardından önünüzde bu kağıt dururken videoyu tekrar izleyin bu defa ingilizce alt yazılı olarak. Mutlaka kalacaktır o kelimeler aklınızda. Daha sonraki aşamalarda videoyu tekrar izlediğinizde altyazıya bile ihtiyaç duymazsınız. İngilizce altyazı da çok çok önemlidir.

Size de çok büyük geçmiş olsun. Türkçe'niz ve yazım tarzınız çok başarılı. Doğuştan kayıplılarda imla biraz sıkı oluyor, çok okuyarak bu sıkıntıyı aşmışsınız sanırım tebrik ederim. Koklear implant hiç duymayanlar ve diğer işitme cihazlarından fayda sağlayamanlar için yapılıyor. Sizin kullandığınız cihaz ile şu an kaç desibel duyuyorsunuz? Bi de anlamada sıkıntı oluyor mu?
Beni çok onure ettiniz teşekkür ederim :KK16:
Açıkçası ben çok fazla işitme cihazı kullanmadım, fakat tekrar çalışma hayatına başlayınca ve iletişime dayalı bi işim olunca bu cihazı almak durumunda kaldım.
Koklear implant'ın bana uygun olup olmadığını açıkçası tam olarak bende bilmiyorum, işte bazı testler yapılacaktı ama ben erteleme kararı aldım.şu anki kullandığım cihaz taç şeklinde, beni rahatsız eden gürültü beynim sanki patlayacak gibi oluyor.
O yüzden koklear implant düşündüm, sesleri daha kaliteli ve süzerek veriyormuş.
Peki neden o uygulama bazı kişilerde işitme kaybına sebep oluyor?
Benim işitme kaybım 60 65 arası yani biraz daha ilerledi sanırım,
Anlama derken kelime anlamlarında sıkıntı yok, bazen duyamadığım için anlamakta zorlanıyorum.:KK45:

Beni çok onure ettiniz teşekkür ederim :KK16:
Açıkçası ben çok fazla işitme cihazı kullanmadım, fakat tekrar çalışma hayatına başlayınca ve iletişime dayalı bi işim olunca bu cihazı almak durumunda kaldım.
Koklear implant'ın bana uygun olup olmadığını açıkçası tam olarak bende bilmiyorum, işte bazı testler yapılacaktı ama ben erteleme kararı aldım.şu anki kullandığım cihaz taç şeklinde, beni rahatsız eden gürültü beynim sanki patlayacak gibi oluyor.
O yüzden koklear implant düşündüm, sesleri daha kaliteli ve süzerek veriyormuş.
Peki neden o uygulama bazı kişilerde işitme kaybına sebep oluyor?
Benim işitme kaybım 60 65 arası yani biraz daha ilerledi sanırım,
Anlama derken kelime anlamlarında sıkıntı yok, bazen duyamadığım için anlamakta zorlanıyorum.:KK45:
Bende de işitme kaybi var otoskleriz yani kulak kireçlenmesi. 6 yıl once oldu simdi cihaz kullanıyorum cihazsiz nerdeyse hiç duymuyorum. Çaresini bulamadık.
Zor bi durum ben hala kabullenmekte zorlanıyorum hayatimi çok etkiliyor. Anlamada bazen sıkıntı yaşıyorum.

Bende de işitme kaybi var otoskleriz yani kulak kireçlenmesi. 6 yıl once oldu simdi cihaz kullanıyorum cihazsiz nerdeyse hiç duymuyorum. Çaresini bulamadık.
Zor bi durum ben hala kabullenmekte zorlanıyorum hayatimi çok etkiliyor. Anlamada bazen sıkıntı yaşıyorum.
Çok geçmiş olsun, koklear implant hiç düşünmedinizmi, bi araştırsanız riskli ama siz sanırım hiç duyamıyorsunuz.
Hayatımızı tabiki etkiler iletişime dayalı yaşıyoruz herşeyi, inşallah tamamen duyabileceğimiz günleri görürüz.

Back
X