• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşitme problemi ve İngilizce

Kesinlikle Katılıyorum mascaraya telaffuz için fonetik bilmek işi çok kolaylaştırır

Sonradan işitme engelli olmak daha sıkıntılı denir, ama siz azminizle bu sorunu çözmeye çalışmışsınız sizi çok takdir ettim.
Bende doğuştan işitme engelliyim işitme cihazı kullanıyorum,koklear implant yaptırmak istiyorum fakat cesaretim yok.
Konuyla ilgili yardımcı olamayacağım ama burda ki bilen arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.
Size de çok büyük geçmiş olsun. Türkçe'niz ve yazım tarzınız çok başarılı. Doğuştan kayıplılarda imla biraz sıkı oluyor, çok okuyarak bu sıkıntıyı aşmışsınız sanırım tebrik ederim. Koklear implant hiç duymayanlar ve diğer işitme cihazlarından fayda sağlayamanlar için yapılıyor. Sizin kullandığınız cihaz ile şu an kaç desibel duyuyorsunuz? Bi de anlamada sıkıntı oluyor mu?

Ben bu konuda arastirma yapacağım senin icin simdi isteyim, yetistirmem gereken isler çıktı; daha makul bir zaman diliminde senin icin care arayacağım
Ben de isaret dili ogrenmeye çalışıyorum ve isitme engellilerin nasil.dudak okuduklarini merak ederim

Ay çok teşekkür ederim. Bulunan çareden çok insanların güzel kalbinden dolayı mutlu hissediyorum. Bekleyeceğim sizin fikirlerinizi de minnetle. İşaret dilini ben de öğrenemedim maalesef, çok zor geldi :KK23:
Dudak okumak bence iç güdü. Kulaklarınızı iyice tıkayıp, söylenenleri anlamak için insanların dudaklarına odaklandığınızda ister istemez öğreniyorsunuz. Faydaları bence vardır insana, mesela hakkımda kimse dedikodu yapamıyor yakınlarımdayken. Hemen yakalıyorum :D

Canim insallah cok cok iyi yerlerde olursun. Azmine, hirsina bayildim. Guclu bir kadini hic bir sey yikamaz derler. Sen iste tam o kadinsin ❤
Ya da öldürmeyen acı kuvvetlendirir diyebiliriz. Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah hepimiz çok güzel şeyler başarır ve mutlu olmayı başarabilen insanlardan oluruz. Sevgiler :KK36:

Belki biliyorsunuzdur voscreen diye bir uygulama var.Filmlerden kliplerden belli kesitler var sonra isterseniz alt yazı seçeneğini de seçebiliyorsunuz.Farklı cümleler açısından işinize yarayabilir.

Öncelikle teşekkür ederim. Hiç bilmiyorum bu uygulamayı. Digitürk uygulaması mıdır bu?

merhabalarr
bende işitme engeliyim koklear implant işitme konusunda çok araştırdım.
hiç duymayanlar için verildiği öğrendim ben cihaz olmadan az işitiyorum.
kulagima degdirip konuşturuyorum o anda çok iyi duyuyorum.
bi arkadaşima sordum. koklear implant kullaniyordu. dedim ki sürekli sarjiya takıyosun. sarjiyla geziyordu. sonradan düşündüm vazgeçtim. ameliyat olsaydim işitme duygusunu tamamen kaybedebilirdim. ama az duyuyorum cihaz olmadan. o yüzden vazgeçtim.
sende doğuştan işitme engellisin hiç duymuyosaniz koklear implant cihaz kullanabilirsin.
bu arada konu sahibi çok sansli.. lise döneminde işitme duygusunu kaybetmiş ama konuşmayi kaybedemez. ingilizce öğrenmesi dili dönmesi iyi bizde öle sans yok maalesef. yazarak anlaşabiliyorum ingilizceyi.
yani konuşuyorum dil konusunda eh idare ederim.

Merhabalar,

Koklear İmplant uygulaması, hiçbir işitme cihazından fayda sağlayamayan ve hiç duymayan insanlara uygulanıyor. Ben iyi bir adaydım yani ama kokleada kemikleşme olduğu için kabloları yeteri kadar dolayamıyorlar, bu sebeple tiz sesleri daha iyi duyuyorum. Ameliyatlarım pek başarılı geçmedi anlayacağınız. Şimdilik Türkiye'de ve dünyada tıbbi çözüm yok benim durumum için.

Sizin durumunuzda bence de koklear implant taktırmayın çünkü biraz da olsa duyuyormuşsunuz ve geri dönüşü yok bu ameliyatın. Size de çok büyük geçmiş olsun. Konuşmak isterseniz arada bana özel mesaj atabilirsiniz.

Sevgiler :KK36:

Canım dediğim siteyi şuan bulamadım ama bir sürü sesli sözlüğün olduğu bir site buldum yalnız ingilizce ordan tek tek bakarak kendine uyan bir program bulabilirsin umarım link vermem inşallah yasak değildir
hepsini yanda açıklamış maalesef ingilizce olarak biraz göz attım icommunicator sanki sana uyacak gibi açıp bakmadım yalan söylemeyeyim
http://www.cited.org/index.aspx?page_id=153
http://www.ozkancelen.com/sitebuilder/telaffuz.aspx bu da videolu telaffuz sitesiymiş inşallah işine yarar

Çok teşekkür ederim, çok sağolun. Elimdeki işleri bitirir bitirmez hemen inceleyeceğim verdiğiniz linkleri.
Çok makbule geçti.

Aslında bir cesaret edip çıksanız yurt dışına ve birkaç ay dil kurslarına katılsanız çok yardımcı olur eminim. Kendimden biliyorum. Tecrübe ile sabit. :kahve: çok iyi bir başlangıç olur. Telefon dilinizi değiştirin. Yabancı insanlarla kontakt kurun internetten falan..yeni yeni öğrendiğinizi belirtin çok yardımcı olurlar. Aktif hale geçin konuşmada. Sürekli anlamasanız da o dilde video dizi film izleyin hatta alt yazı da aynı dilde olsun. Şimdilik bunlar geliyor aklıma. :KK45::KK52:

Maalesef işimden dolayı 2 haftadan daha uzun süre izin kullanamam ama dediğiniz gibi bir kere cesaret edip yurtdışına çıkmalıyım sanırım. Verdiğiniz tavsiyelere uyacağım, telefon dilini değiştirmekle hemen başlayabilirim :) Çok teşekkür ederim.

Ay çok teşekkür ederim. Bulunan çareden çok insanların güzel kalbinden dolayı mutlu hissediyorum. Bekleyeceğim sizin fikirlerinizi de minnetle. İşaret dilini ben de öğrenemedim maalesef, çok zor geldi :KK23:
Dudak okumak bence iç güdü. Kulaklarınızı iyice tıkayıp, söylenenleri anlamak için insanların dudaklarına odaklandığınızda ister istemez öğreniyorsunuz. Faydaları bence vardır insana, mesela hakkımda kimse dedikodu yapamıyor yakınlarımdayken. Hemen yakalıyorum :KK70:
Ben de tv izlerken bazen sesini kisiyorum telefon falan geliyor, o arada gozum tvye daldiginda bazi dudak hareketlerini okuyabiliyorum :)
Benim.ogrenme isteğim, isaret diline ek olsun; isitme engeli olan insanlari daha iyi anlayayim/onlarla empati kurabileyim isteği
Eger sinavlari verebilirsem isaret dili egitmeni de olabilecegim de ona zaman ayiramadim maalesef, sanirim bu sinava yetisemem
Keske yakin olsak, ben sana yardimci olmaya calisirdim; hatta sayende ben de daha iyi ogrenirdim :)

Tam olarak anlayamadım. Duymakla ilgili problem yok demişsiniz. Yüzde kaç duyabiliyorsunuz şu an?
Bu ameliyat ile koklea'ya 16 elektrot yerleşmesi gerekiyor ama benim kokleada kemikleşme olduğu için 11 tanesi sığmış. Ses kanalları diyelim. Tiz sesleri çok iyi anlarken diğer ses tonlarını pek algılayamıyorum. Mesela yan masamda mausenin tick seslerini bile duyarken, konuşmaları çok zor anlıyorum. Ses bulutu halinde duyuyorum bazı kelimeler kuru sesten ibaret, bir anlam ifade etmiyor. Yapay ses titreşimi oluşturduğu için cihaz, ameliyat da başarılı geçmediği için beyin anlamlı şekilde kodlayamıyor. Mesela geçen gün annem mutfaktan seslendi. Gel çiğ köfte aldım yiyelim demiş, ben gel kek yaptım yiyelim diye anlamışım :))

yaa kusura bkamayın ama ben işitme duyunuzu nasıl ve neden kaybettiniz çok merak ettim ,

çok geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim. Bir gecede kaybettim. Emin olunmamakla beraber menenjitten şüphe ediliyor.

CChartSAEa.gif

alfabe konusunda yardımcı olabilirim. ingilizce öğretmeniyim

Çok teşekkür ederim, çok sağolun. Ben sizi rahatsız edeceğim takıldıkça. Fon-etik tablosu olayını bilmiyordum. Akşam araştıracagım, tekrar teşekkür ederim.

Kuzum benim ben de araştırayım yeni gördüm konuyu bdn de ingilizce öğretmeniyim ama doğru telaffuz inan bilsen de yine yanıltıcı ya da karışabiliyor bizde de , sesli Sözlükler var öneriler de çok güzel ama brn senin het zorluğun üstesinden geldiğin gibi bunu da a piece of cake geleceğine inanıyorum :)

Ay Atart'ım benim. Canım arkadaşım ben öğretmen olduğunu biliyordum ama İngilizce olduğunu bilmiyordum. Keşke söylemeseydin şimdi mahvoldun :)) taciz edeceğim devamlı :p telefondan giriyorum, işler çoktu öğleden sonra yazamadım bir türlü.

Ben de tv izlerken bazen sesini kisiyorum telefon falan geliyor, o arada gozum tvye daldiginda bazi dudak hareketlerini okuyabiliyorum :)
Benim.ogrenme isteğim, isaret diline ek olsun; isitme engeli olan insanlari daha iyi anlayayim/onlarla empati kurabileyim isteği
Eger sinavlari verebilirsem isaret dili egitmeni de olabilecegim de ona zaman ayiramadim maalesef, sanirim bu sinava yetisemem
Keske yakin olsak, ben sana yardimci olmaya calisirdim; hatta sayende ben de daha iyi ogrenirdim :)

Çok ince bir insansınız. Empatiye tüm engelli bireylerin o kadar ihtiyacı var ki... İnsanlar her ne kadar herkes bir engelli adayıdır deseler de aslında bunu tam idrak etmiyorlar. Yardımcı olanlarda bile zaten olması gereken gibi değil de içten içten engelli birine yardım ettim diye ego oluyor. En canlı kanıt benim. Sapa sağlam uyuyup sabah tamamen sağır kalkabiliyoruz. Ben başaramadım ama size şiddetle tavsiye ediyorum işaret dili eğitimini. Sevap ve sosyal hizmet boyutu bir yana size kariyer olarak da artısı çok olur. Artık her kuruma işaret dili çevirmeni aranıyor, çok önemli bir artı haline geldi. Ah ben de çok isterdim sizin gibi iyi insanlarla yakın oturmayı. Herşey için teşekkür ederim.

http://www.bbc.co.uk/learningenglish/english/course/lower-intermediate/unit-18/session-1

Bir de Aba english diye Bir site Var
Ona da bakabilirsin
Faydasi olur diye dusunuyorum

Sağolun, gerçekten bir derdim vardı ve siz sevgili arkadaşlar sayesinde epey hafifledi. Bir sürü şey öğrendim.

Google a yazarsanız hem ordan ulaşabilirsiniz hemen üye olarak kullanabilirsiniz ayrıca telefonunuza da indirebilirsiniz.

Çoookkk teşekkür ederim

Sevgili arkadaşlar, hepinize teker teker çok teşekkür ederim. Özelden olsun, buradan olsun epey bilgi aldım. Kafamda takılanlar olursa rahatsız edeceğim nacizane. İlk başlar yazan olmayınca trip atmıştım ama utandım :)) sağolun, varolun.

Bu ameliyat ile koklea'ya 16 elektrot yerleşmesi gerekiyor ama benim kokleada kemikleşme olduğu için 11 tanesi sığmış. Ses kanalları diyelim. Tiz sesleri çok iyi anlarken diğer ses tonlarını pek algılayamıyorum. Mesela yan masamda mausenin tick seslerini bile duyarken, konuşmaları çok zor anlıyorum. Ses bulutu halinde duyuyorum bazı kelimeler kuru sesten ibaret, bir anlam ifade etmiyor. Yapay ses titreşimi oluşturduğu için cihaz, ameliyat da başarılı geçmediği için beyin anlamlı şekilde kodlayamıyor. Mesela geçen gün annem mutfaktan seslendi. Gel çiğ köfte aldım yiyelim demiş, ben gel kek yaptım yiyelim diye anlamışım :))

Siz de bu pozitif yaklaşım daim oldukça, inşallah çok güzel yerlere geleceksinizdir. "Konuşma terapisi" dedikleri şey Türkiye de var değil mi? Bunu iyi ingilizce bilen biriyle yapabilseniz temel sesleri öğrenirsiniz, sonra da arkadaşların dediği gibi fonetik okunuşlara hakim olsanız, çok rahat konuşursunuz bence. Netten bir kaç video izledim az önce; hayatlarında hiç duymamış insanlar bile çok güzel konuşabiliyorlar bu tarz eğitimlerle.

Onun haricinde işitme engeliniz, sizin yurtdışı gezilerinize asla engel olmasın. Hiç bir dil bilmeyen babam bile, her memleketten turistle çok rahat sohbet ederdi. Bol özgüven, biraz beden dili ile nasıl iletişim kurulduğuna inanamazsınız.

Dizi izleyerek gelistirebilirsiniz diye dusundum ben ilk ya da bir kursa gitmeyi tercih edebilirsiniz internette nasil olur bilemedim

Alt yazılı filmleri izlerken alt yazıyı İngilizce seçin. Hangi kelimenin dudak hareketleri nasılmış görebilirsiniz.

Siz de bu pozitif yaklaşım daim oldukça, inşallah çok güzel yerlere geleceksinizdir. "Konuşma terapisi" dedikleri şey Türkiye de var değil mi? Bunu iyi ingilizce bilen biriyle yapabilseniz temel sesleri öğrenirsiniz, sonra da arkadaşların dediği gibi fonetik okunuşlara hakim olsanız, çok rahat konuşursunuz bence. Netten bir kaç video izledim az önce; hayatlarında hiç duymamış insanlar bile çok güzel konuşabiliyorlar bu tarz eğitimlerle.

Onun haricinde işitme engeliniz, sizin yurtdışı gezilerinize asla engel olmasın. Hiç bir dil bilmeyen babam bile, her memleketten turistle çok rahat sohbet ederdi. Bol özgüven, biraz beden dili ile nasıl iletişim kurulduğuna inanamazsınız.

Günaydınlar,

Kusuruma bakmayın mesajınızı yeni gördüm. Babanıza ne mutlu, çok takdir ettim. Evet işitme engelliler için konuşma terapisi var, konuşabildiğim için Türkçe'sine gerek duyulmadı ama dediğiniz gibi İngilizce olanı verseler muhteşem birşey olurdu. Ülkemizde böyle bir imkan sağladıklarını düşünmüyorum ama yine de araştıracağım.

Güzel düşünceleriniz ve yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim :KK36:

Dizi izleyerek gelistirebilirsiniz diye dusundum ben ilk ya da bir kursa gitmeyi tercih edebilirsiniz internette nasil olur bilemedim

Kurslar maalesef orta seviyeye kadar eğitim verebiliriz, ileri seviyeye ayak uyduramazsın dediler :( Önce öğrenip sonra dizi izlemem gerekiyor sanırım. Bilmeden yabancı dil dudak okuyamıyorum maalesef. Çok teşekkür ederim.

Alt yazılı filmleri izlerken alt yazıyı İngilizce seçin. Hangi kelimenin dudak hareketleri nasılmış görebilirsiniz.
Türkçe değil de İngilizce alt yazı daha iyi olur sanırım ama bunu ingilizce öğrendikten sonra yapabilirim .:) Hiç bilmeden kelimeyi yine anlayamam maalesef. Keşke hem Türkçesi'ni hem İngilizce'sini hem de sesli görüntülü telaffuzunu gösteren metaryel olsaydı :=) Çok teşekkür ederim.

Back
X