• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşitme problemi ve İngilizce

Ayyy o tekniği benim de öğrenmem lazım :=) İşitme Engelliler Derneği'nden tanıdığım bir genç kız var. Annesi hostesmiş eskiden ve kızına hem İngilizce hem de Almanca öğretmiş. Şu an bu arkadaş dünyayı geziyor. Tabi maddiyat ile alakası da çok ama o kendine olan özgüvenine çok imreniyorum. Maalesef bana öyle tek tek kelime kelime telaffuz öğretecek bir tanıdığım yok. Kendi kendime çözmem gerekiyor bu problemi.

Eski yaşadıklarım aklıma geliyor da ben de kendime çok üzülüyorum :=) Yani iyi atlatmışım diyorum.

Üniversiteye başladığımda daha 1,5 yıldır felan işitme kayıplıydım. Cihazlardan da zerre fayda yoktu, dudak okumayı pek öğrenememiştim. Tek başıma o durumda farklı şehirde ayakta durdum ve güçlü olmayı orada öğrendim. Lisedeyken halim içler acısıydı. Okumak istemiyorum, evlenmek istemiyorum, çalışmak istemiyorum benim hayatım artık bitti diye ağlıyordum. Bir öğretmenim bana dedi ki; "Makaron önemli olan içerisinde bulunduğumuz şartlar altında yapabileceğimizin en iyisini yapabilmek. Senin yapabileceğinin en iyisi bu mu? İnsanlar seni başarıların sebebiyle parmakla göstersinler, engelli Makaron diye değil" dedi. Ünv.deki hocalarım da çok destek oldular sağolsunlar, bir hocam sınıfa dönüp böyle insanlar çok daha başarılı ve güçlü oluyorlar ben eminim bu arkadaşınız sizden çok daha iyi konumlarda çalışacak demişti. O cümle de beni çok kamçılamıştır :=) Bunları yazmamın sebebi öğretmen arkadaşlar okuyorlarsa onları onore etmek. Benim en büyük şansım hocalarımdır. İlginiz için çok teşekkür ederim :KK200:

bence siz, bu azimle, herşeyi başarırsınız, çok inandım ben buna :KK36:
o bahsettiğim teknik, İngiltere kökenliydi galiba

Ben bu konuda arastirma yapacağım senin icin simdi isteyim, yetistirmem gereken isler çıktı; daha makul bir zaman diliminde senin icin care arayacağım
Ben de isaret dili ogrenmeye çalışıyorum ve isitme engellilerin nasil.dudak okuduklarini merak ederim

bence siz, bu azimle, herşeyi başarırsınız, çok inandım ben buna :KK36:
o bahsettiğim teknik, İngiltere kökenliydi galiba
Acaba o bahsettiğiniz helen doron merkezimi? Daha 3 aylık bebekken başlanan bi süreç ve sürekli beyne ingilizce kelimeleri dinlettirip ve söylettirerek ve tekrar yaparak ingilizce öğrenmeleri sağlanıyor.

Acaba o bahsettiğiniz helen doron merkezimi? Daha 3 aylık bebekken başlanan bi süreç ve sürekli beyne ingilizce kelimeleri dinlettirip ve söylettirerek ve tekrar yaparak ingilizce öğrenmeleri sağlanıyor.

hangi merkez bilmiyorum
fakat çocuk ingilizce öğrenmeye başladığında ya lise ya üniverdi
ve bunlar yaklaşık 20 yıl önceydi

****düzeltme : ya lise ya üniversite, ortaokul değil

Belki biliyorsunuzdur voscreen diye bir uygulama var.Filmlerden kliplerden belli kesitler var sonra isterseniz alt yazı seçeneğini de seçebiliyorsunuz.Farklı cümleler açısından işinize yarayabilir.

merhabalarr
bende işitme engeliyim koklear implant işitme konusunda çok araştırdım.
hiç duymayanlar için verildiği öğrendim ben cihaz olmadan az işitiyorum.
kulagima degdirip konuşturuyorum o anda çok iyi duyuyorum.
bi arkadaşima sordum. koklear implant kullaniyordu. dedim ki sürekli sarjiya takıyosun. sarjiyla geziyordu. sonradan düşündüm vazgeçtim. ameliyat olsaydim işitme duygusunu tamamen kaybedebilirdim. ama az duyuyorum cihaz olmadan. o yüzden vazgeçtim.
sende doğuştan işitme engellisin hiç duymuyosaniz koklear implant cihaz kullanabilirsin.
bu arada konu sahibi çok sansli.. lise döneminde işitme duygusunu kaybetmiş ama konuşmayi kaybedemez. ingilizce öğrenmesi dili dönmesi iyi bizde öle sans yok maalesef. yazarak anlaşabiliyorum ingilizceyi.
yani konuşuyorum dil konusunda eh idare ederim.

Canım dediğim siteyi şuan bulamadım ama bir sürü sesli sözlüğün olduğu bir site buldum yalnız ingilizce ordan tek tek bakarak kendine uyan bir program bulabilirsin umarım link vermem inşallah yasak değildir
hepsini yanda açıklamış maalesef ingilizce olarak biraz göz attım icommunicator sanki sana uyacak gibi açıp bakmadım yalan söylemeyeyim
http://www.cited.org/index.aspx?page_id=153
http://www.ozkancelen.com/sitebuilder/telaffuz.aspx bu da videolu telaffuz sitesiymiş inşallah işine yarar

Son düzenleme:
Aslında bir cesaret edip çıksanız yurt dışına ve birkaç ay dil kurslarına katılsanız çok yardımcı olur eminim. Kendimden biliyorum. Tecrübe ile sabit. :kahve: çok iyi bir başlangıç olur. Telefon dilinizi değiştirin. Yabancı insanlarla kontakt kurun internetten falan..yeni yeni öğrendiğinizi belirtin çok yardımcı olurlar. Aktif hale geçin konuşmada. Sürekli anlamasanız da o dilde video dizi film izleyin hatta alt yazı da aynı dilde olsun. Şimdilik bunlar geliyor aklıma. :KK45::KK52:

merhabalarr
bende işitme engeliyim koklear implant işitme konusunda çok araştırdım.
hiç duymayanlar için verildiği öğrendim ben cihaz olmadan az işitiyorum.
kulagima degdirip konuşturuyorum o anda çok iyi duyuyorum.
bi arkadaşima sordum. koklear implant kullaniyordu. dedim ki sürekli sarjiya takıyosun. sarjiyla geziyordu. sonradan düşündüm vazgeçtim. ameliyat olsaydim işitme duygusunu tamamen kaybedebilirdim. ama az duyuyorum cihaz olmadan. o yüzden vazgeçtim.
sende doğuştan işitme engellisin hiç duymuyosaniz koklear implant cihaz kullanabilirsin.
bu arada konu sahibi çok sansli.. lise döneminde işitme duygusunu kaybetmiş ama konuşmayi kaybedemez. ingilizce öğrenmesi dili dönmesi iyi bizde öle sans yok maalesef. yazarak anlaşabiliyorum ingilizceyi.
yani konuşuyorum dil konusunda eh idare ederim.
Merhaba,
Benim işitmem orta derece, implantında çeşitleri var sanırım çok detaylı arastırmadım, tek bildiğim biraz riskli.
Siz şuanda cihaz kullanıyormusunuz? Bende de hafif konuşma bozukluğu var oda önemli değil :işsiz:

Merhaba,
Benim işitmem orta derece, implantında çeşitleri var sanırım çok detaylı arastırmadım, tek bildiğim biraz riskli.
Siz şuanda cihaz kullanıyormusunuz? Bende de hafif konuşma bozukluğu var oda önemli değil :işsiz:
evet işitme cihaz kullaniyorum.
hiç duymayanlara veriyor senin işitmen ortaderecede.. eğer ameliyat olursan koklear implant cihaz kullanirsan tamamen kaybedersin.

Isitme engelliler icin hazirlanan altyazilar var ingilizce dizi ve filmleri bu sekilde izle hem kelime bilgin gelişir hem de dudak okuman,ayrıca skype yapacak native arkadas bulursan seninle aynı durumda olan yardimci olacaklarindan eminim.

yaa kusura bkamayın ama ben işitme duyunuzu nasıl ve neden kaybettiniz çok merak ettim ,

çok geçmiş olsun

Gelmiş geçmiş olsun.
Hiç utanmayın,rahat olun.
İnanın kasmadığınız zaman daha güzel konuşursunuz.
Size en büyük tavsiyem,yabancı şarkı dinleyin,romantik olanlardan.
Hareketli şarkılar daha hızlı oluyor,insan kaçırıyor.

Çok teşekkür ederim. Eskiden duyduğum şarkıları dinleyince hemen anlıyorum ama sonradan olanları anlaması epey sıkıntı oluyor. Romantik şarkılar daha slow ve tane tane oldukları için anlaması daha kolay olur sanırım. Tavsiye için çok teşekkür ederim. Bu arada 2007'den beri yorumlarını beğendiğim bir üyesiniz, belirteyim dedim :)

fonetik alfabeyi öğrenmek çok işinize yarayacaktır.
daha sonra kelimelerin fonetik yazılışına bakarak kolaylıkla okuyabilirsiniz.

CChartSAEa.gif

alfabe konusunda yardımcı olabilirim. ingilizce öğretmeniyim

Kuzum benim ben de araştırayım yeni gördüm konuyu bdn de ingilizce öğretmeniyim ama doğru telaffuz inan bilsen de yine yanıltıcı ya da karışabiliyor bizde de , sesli Sözlükler var öneriler de çok güzel ama brn senin het zorluğun üstesinden geldiğin gibi bunu da a piece of cake geleceğine inanıyorum :)

Back
X