Kelimelerin Türkçe telaffuzunu yazılı olarak istiyorsan şöyle sözlükler var :
http://sozluk.turkceokunusu.com/school-okunusu/
Bu siteyi acele buldum ama daha detaylıları mutlaka vardır.
Alt yazılı dizi veya film izlemek dudak okuma açısından faydalı olabilir.
Hay ağzınız bal yesin. Çok teşekkür ederim. Hemen inceleyeyim siteyi. Yabancı, alt yazılı çok dizi izliyorum ama sadece ingilizcesini bildiğim cümleleri görünce dudak okuyup anlıyorum, hiç bilmediğim cümleleri söylediklerinde anlayamıyorum maalesef
Normalde hayatımda işitme konusunu problem etmedim. Kariyer konusunda da bu engel olmadı ama dil konusunda çok zorlanıyorum. Yurt dışına çıkmaya korkuyorum. Ödlek, içine kapanık, cesaretsiz birisi değilim ama hem işitmeyip hem dil bilmediğim için Türkiye sınırlarından çıkmaya korkuyorum. Şirketim de çok uluslu bir şirket ve benim artık ingilizceyi şakır şakır konuşamasam da en azından patır patır yazmam gerekiyor. Çok teşekkür ederim size, çok sağolun.Bazı yazılı sözlüklerde de okunuşları oluyor.Şimdi aklımda değil ama kitapçıda incelersen işine yarayan bir tane bulabilirsin.Dil konusunda önemli olan istemek,merak salmak,gerisi kolay.İnşallah güzel kaynaklar bulursun.
Normalde hayatımda işitme konusunu problem etmedim. Kariyer konusunda da bu engel olmadı ama dil konusunda çok zorlanıyorum. Yurt dışına çıkmaya korkuyorum. Ödlek, içine kapanık, cesaretsiz birisi değilim ama hem işitmeyip hem dil bilmediğim için Türkiye sınırlarından çıkmaya korkuyorum. Şirketim de çok uluslu bir şirket ve benim artık ingilizceyi şakır şakır konuşamasam da en azından patır patır yazmam gerekiyor. Çok teşekkür ederim size, çok sağolun.
konu alışılageldik bir dert olmadığı için yorumlar kısıtlı oluyor. ben derdinizi güncel tutmak için yazdım. inş güzel bir çözüm bulabilirsiniz
Umarim aradiginizi bulursunuz. Bu konu hakkinda bir fikrim yok, ustlere ciksin diye yaziyorum.
Konu disi olacak ama duyma kaybinin neden oldugu bulunamadi mi?
Çok teşekkür ederim iyi niyetiniz ve ince davranışınız için
Çok teşekkür ederim size, çok sağolun. Çok sıkıntılar oldu teşhis koyma konusunda. Ben lisede aniden kaybettim işitme yetimi. Gece duyarak uyudum ve sabah uyandığımda hiç duyamıyordum. Bir sürü testler yapıldı farklı üniversite hastanelerinde. Test sonuçlarında duyuyor görünüyordum. Bana inanmadılar, ergenlik dönemi olduğu için ilgi çekmeye çalışıyorum sandılar. Psikolojik teşhisi kondu ve yine farklı hastanelerde psikolojik tedavi gördüm.. Israrla ben duymuyorum lütfen bana inanın dememe rağmen inanmadılar. 2 sene sonunda doktorum senin psikolojik bir sıkıntın olmayabilir çünkü tedaviye hiç yanıt vermedin dediler. En son menenjit olabilir dendi ama o konuda da %100 emin değiller. 3 ameliyat oldum ilk ikisi çok başarısızdı, sonuncu kısmen daha iyi oldu.
Arkadaşlar günaydın,
Lisede aniden işitme yetimi tamamen kaybettim. Sonradan olduğu için konuşmamda herhangi bir problem yok.
Şu an koklear implant kullanıyorum. Ameliyatım çok başarılı geçmediği için çok iyi duyuyorum diyemiyorum. Yani duymakla ilgili problem yok ama duyduklarımı anlayabilmem için dudak okumam gerekiyor.
İngilizce öğrenmek zorundayım. Telaffuz konusunda ne önerirsiniz?
Şimdiden değerli yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Yabancı kaynaklarda daha kolay bulabileceğinizi düşünüyorum görsel olarak kelime, sonrasında okunuşu vardı yanlış hatırlamıyorsam söz vermeyeyim ama bulabilirsem ekleyeyim inşallah
Su anda bilgisayarim olmadigi icin arastiramadim ama ingilizce duyamayanlar icin kesin video kaynaklari vardir diye tahmin ediyorum. Hani duyamayan cocuk olur da ona dil ogretebilmek icin. Turkceden ingilizceye gecis olarak degil de sifirdan ingilizce olursa yani kavramlari gostererek ne oldugunu soylemek gibi katkisi olabilir size belki
O zamanlar internet böyle yaygın değildi, aynı şeyleri yaşayanları ya da daha iyi doktorları maalesef araştıramıyorduk. Tıp kesinlikle çok ilerliyor, şimdi kök hücre tedavisi ile işitme sıkıntısını tamamen ortadan kaldırma çabaları hızla ilerliyor. Çok daha iyi şeyler olacak ama belki benim ömrüm yetmez :=) Yine de bu durumu kabullenip, hayatımı üst seviyede devam ettirecek teknikler peşindeyim. Çok teşekkür ederim.2 sene inanmadilar miBu kotu olmus ya. Azminizi tebrik ediyorum. Umidinizi kaybetmeyin, tip gelisiyor. Belki boyle seylere gerek bile kalmaz.
Çok teşekkür ederim iyi niyetiniz ve ince davranışınız için
Çok teşekkür ederim size, çok sağolun. Çok sıkıntılar oldu teşhis koyma konusunda. Ben lisede aniden kaybettim işitme yetimi. Gece duyarak uyudum ve sabah uyandığımda hiç duyamıyordum. Bir sürü testler yapıldı farklı üniversite hastanelerinde. Test sonuçlarında duyuyor görünüyordum. Bana inanmadılar, ergenlik dönemi olduğu için ilgi çekmeye çalışıyorum sandılar. Psikolojik teşhisi kondu ve yine farklı hastanelerde psikolojik tedavi gördüm.. Israrla ben duymuyorum lütfen bana inanın dememe rağmen inanmadılar. 2 sene sonunda doktorum senin psikolojik bir sıkıntın olmayabilir çünkü tedaviye hiç yanıt vermedin dediler. En son menenjit olabilir dendi ama o konuda da %100 emin değiller. 3 ameliyat oldum ilk ikisi çok başarısızdı, sonuncu kısmen daha iyi oldu.
Bir tavsiyede bulunamayacağım ama şunu yazmak istedim.
Annemin bir arkadaşı doğuştan işitme engelli olan ve konuşamaz denilen oğluna hem konuşmayı, hem de ingilizce öğretmişti. Yıllar önceydi bu. Bir teknik varmış ses tınılarıyla ilgili. O çocuk bile öğrendiyse, siz haydi haydi öğrenirsiniz. Allah kolaylık versin inşallah
Eski yaşadıklarım aklıma geliyor da ben de kendime çok üzülüyorum :=) Yani iyi atlatmışım diyorum.çok zor bir süreçmiş
yazık size
üzüldüm vallahi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?